Tελευταία ευκαιρία πρόκρισης…

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν τη Μίλαν και την ΜΠΑΤΕ αντίστοιχα στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Europa League.

ΠΑΟΚ – Μπάτε Μπορίσοφ (19:55, Cosmote Sport 2)

Με το… ακουστικό του στη Βουδαπέστη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΜΠΑΤΕ, την οποία χρειάζεται να νικήσει για να ελπίζει σε πρόκριση στους «32» του Europa Legue.

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League (19:55, Cosmote Sport 2).

Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται το «τρίποντο» απέναντι στους Λευκορώσους, ενώ παράλληλα περιμένουν η Τσέλσι να επικρατήσει της Βίντι στην Ουγγαρία, για να μπορέσουν να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. 

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πρέπει να αποτελέσει οδηγό το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΜΠΑΤΕ, να παίζει σοβαρά, να είναι συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και στο τέλος να κοιτάξει αν πήρε το… χριστουγεννιάτικο δώρο της ομάδας του Σάρι.

Κάπως έτσι σκέφτεται και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στην Τούμπα, έχοντας παράλληλα τη «θερμή» στήριξη των οπαδών του κόντρα στο σύλλογο από το Μπόρισοφ. 

Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Κάνιας και ο Μαουρίσιο, ενώ ο Πέλκας θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Μπίσεσβαρ και ο Λημνιός, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρέι, Τόσκα, Σάχοφ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Ουάρντα και Άκπομ.

Από την πλευρά της, η ΜΠΑΤΕ θα ξεκινήσει με τους: Σερμπίτσκι, Ρίος, Βολκόφ, Πολιάκοφ, Φιλίποβιτς, Μπάχα, Ντραγκούν, Ίβανιτς, Χλεμπ, Στάσεβιτς και Σίγκνεβιτς.

 

Ολυμπιακός- Μίλαν (22:00, Cosmote Sport 3)

Το παιχνίδι της χρονιάς απόψε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται απόψε τη Μίλαν και χρειάζεται νίκη (με δύο γκολ) για να περάσει εκείνος στους «32» του Europa League.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται απόψε τη Μίλαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και χρειάζονται νίκη με δύο γκολ για να μπορέσουν να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης (22:00, Cosmote Sport 3).

Το έργο σαφώς για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι εύκολο, πρώτα από όλα γιατί αντιμετωπίζουν μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ιταλία και από την άλλη πρέπει να πετύχουν δύο γκολ για να μπορέσουν να πάρουν εκείνοι το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο πήχης είναι ψηλά, αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στο πλευρό της ένα κατάμεστο από κόσμο Καραϊσκάκη, με τους οπαδούς να ετοιμάζονται να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. 

Τα προβλήματα για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν λείπουν, αφού δεν υπολογίζονται ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ναουέλ που έχουν θέματα τραυματισμών.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκα (ή Κούτρη). Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης. 

Τώρα ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να κάνει ένα… τρικ, χρησιμοποιώντας δεξιά στα πλάγια τον Ελαμπντελαουί, αριστερά τον Ποντένσε και στην κορυφή τον Φορτούνη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μιράντα, Νάτχο, Φετφατζίδης, Ανδρούτσος, Βρουσάι και Γκερέρο. Εκτός είναι οι τραυματίες Χασάν και Μεριά που θα επιστρέψουν το νέο έτος.

Από την πλευρά τους, οι «ροσονέρι» αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες, Καστιγιέχο, Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε και Ιγκουαΐν.

Έτσι προκρίνονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Το Ευρωπαϊκό μέλλον στα… πόδια τους κρατούν οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στις 19:55 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, χρειάζεται νίκη απέναντι στους Λευκορώσους και παράλληλα η Τσέλσι να κάνει το… καθήκον της απέναντι στη Βίντι μέσα στη Βουδαπέστη. 

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες εξαρτώνται καθαρά από τις δικές δυνάμεις τους απέναντι στη Μίλαν, στην αναμέτρηση που ξεκινάει στις 22:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά (χωρίς να δεχθεί κανένα ή έστω ένα τέρμα) τους «ροσονέρι», ώστε να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η κλήρωση για τη φάση των «32» του Europa League είναι την προσεχή Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου) στη Νιόν της Ελβετίας και οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι στις 14 και 21 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook