Oι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απεσόβησαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κύπελλο το περασμένο καλοκαίρι.

Η συνεργασία των δυνάμεων της Ρωσίας με εκείνη των μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών φέρεται να αποσόβησε τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό, τουλάχιστον,  άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο Αλεξάντερ Μπορντινίκοβ.

Ο διευθυντής της FSB σε συνάντηση που είχε με τους υπεύθυνους ασφαλείας της Ρωσίας στάθηκε στη συνεργασία που υπήρξε στο συγκεκριμένο κομμάτι με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

“Ένα εξαιρετικό παράδειγμα το τι μπορεί να αποφέρει η συνεργασία πολλών χωρών στον τομέα της ασφάλειας είναι το παγκόσμιο κύπελλο το οποίο διεξήχθη φέτος στη Ρωσία. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων μας καταφέραμε να αποσοβήσουμε τρομοκρατικές ενέργειες” ήταν το μοναδικό σχόλιο που έκανε ο Αλεξάντερ Μπορντνίκοβ.

Μπορεί ο διευθυντής της FSB να μη θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις, όπως όμως αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων του εξωτερικού τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες σχεδίασαν επιθέσεις κατά των φιλάθλων που παρακολουθούσαν τους αγώνες. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στόχευαν να χτυπήσουν στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας χρησιμοποιώντας drone.

Για αυτό το λόγο λίγους μήνες πριν τη σέντρα του παγκοσμίου κυπέλλου η Κυβέρνηση της Ρωσίας έκανε πιο αυστηρούς τους κανόνες σχετικά με τη χρήση των drone και τις περιοχές που αυτά θα μπορούσαν να πετάνε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook