Κρίσιμη η τέταρτη αγωνιστική στο Europa League

Τα Eλληνικά βλέμματα είναι στραμμένα απόψε στους αγώνες Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ και Βίντι-ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα στο Europa League περιλαμβάνει πολλές ακόμη κρίσιμες αναμετρήσεις.

Έμμεσα ενδιαφέρουν τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση τα Μπέτις-Μίλαν και ΜΠΑΤΕ-Τσέλσι. 

Ξεχωρίζουν τα Λεβερκούζεν-Ζυρίχη, Σέλτικ-Λειψία, Φενέρμπαχτσε-Άντερλεχτ, Άρσεναλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σπαρτάκ Μόσχας-Ρέιντζερς, Λάτσιο-Μαρσέιγ, Γκενκ-Μπεσίκτας, Κράσνονταρ-Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου-Ρεν.

Σε ό,τι αφορά στις κυπριακές ομάδες η ΑΕΚ Λάρνακας αντιμετωπίζει τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία στη μάχη των ουραγών του πρώτου ομίλου, ενώ ο τρίτος του ογδόου ομίλου, Απόλλων Λεμεσού, φιλοξενεί την πρωτοπόρο Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

1ος Όμιλος 
Λουντογκόρετς-ΑΕΚ Λάρνακας 22:00
Λεβερκούζεν-Ζυρίχη 22:00
Βαθμολογία: Ζυρίχη 9, Λεβερκούζεν 6, ΑΕΚ Λάρνακας 1, Λουντογκόρετς 1.

2ος Όμιλος
Σέλτικ-Λειψία 22:00
Ρόζενμποργκ-Σάλτσμπουργκ 22:00
Βαθμολογία: Σάλτσμπουργκ 9, Λειψία 6, Σέλτικ 3, Ρόζενμποργκ 0.

3ος Όμιλος 
Σλάβια Πράγας-Κοπεγχάγη 22:00
Μπορντό-Ζενίτ 22:00
Βαθμολογία: Ζενίτ 7, Σλάβια 6, Κοπεγχάγη 4, Μπορντό 0.

4ος Όμιλος 
Φενέρμπαχτσε-Άντερλεχτ 17:50
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σπάρτακ Τρνάβα 22:00
Βαθμολογία: Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9, Φενέρμπαχτσε 4, Σπάρτακ Τρνάβα 3, Άντερλεχτ 1.

5ος Όμιλος 
Άρσεναλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 22:00
Βόρσκλα-Καραμπάγκ 22:00
Βαθμολογία: Άρσεναλ 9, Σπόρτινγκ 6, Βόρσκλα 3, Καραμπάγκ.

6ος Όμιλος 
Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 22:00
Μπέτις-Μίλαν 22:00
Βαθμολογία: Μπέτις 7, Μίλαν 6, Ολυμπιακός 4, Ντουντελάνζ 0.

7ος Όμιλος 
Ραπίντ Βιέννης-Βιγιαρεάλ 19:55
Σπαρτάκ Μόσχας-Ρέιντζερς 19:55
Βαθμολογία: Ρέιντζερς 5, Βιγιαρεάλ 5, Ραπίντ Βιέννης 3, Σπαρτάκ Μόσχας 2.

8ός Όμιλος 
Λάτσιο-Μαρσέιγ 19:55
Απόλλων Λεμεσού-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:55
Βαθμολογία: Άιντραχτ 9, Λάτσιο 6, Απόλλων Λεμεσού 1, Μαρσέιγ 1.

9ος Όμιλος 
Γκενκ-Μπεσίκτας 19:55
Μάλμε-Σάρπσμποργκ 19:55
Βαθμολογία: Γκενκ 6, Μάλμε 4, Σάρπσμποργκ 4, Μπεσίκτας 3.

10ος Όμιλος 
Ακίσαρσπορ-Σεβίλλη 19:55
Κράσνονταρ-Σταντάρ Λιέγης 19:55
Βαθμολογία: Κράσνονταρ 6, Σταντάρ Λιέγης 6, Σεβίλλη 6, Ακίσαρσπορ 0.

11ος Όμιλος 
Αστάνα-Γιάμπλονετς 17:50
Ντιναμό Κιέβου-Ρεν 19:55
Βαθμολογία: Αστάνα 5, Ντιναμό Κιέβου 5, Ρεν 3, Γιάμπλονετς 2.

12ος Όμιλος 
Βίντι-ΠΑΟΚ 19:55
ΜΠΑΤΕ-Τσέλσι 19:55
Βαθμολογία: Τσέλσι 9, ΜΠΑΤΕ 3, ΠΑΟΚ 3, Βίντι 3.

Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ

Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η νίκη απέναντι στην Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική του Europa League, εφόσον επιθυμεί να έχει ελπίδες για τους «32» της διοργάνωσης (22:00, Cosmote Sport 3).

Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Μπέτις και το «διπλό» στο Λουξεμβούργο, οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν το… αυτονόητο απέναντι στην «σταχτοπούτα» του θεσμού και να πάρουν τους έξι βαθμούς στα δύο ματς. Την ώρα που οι Ισπανοί θα υποδέχονται τη Μίλαν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», στο άλλο ματς του 10ου ομίλου του Europa League, και μπορεί να προκύψει ένα… βολικό αποτέλεσμα για τους «ερυθρόλευκους».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει με τουλάχιστον επτά αλλαγές την ομάδα του κόντρα στην Ντουντελάνζ σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιαννιώτης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Νάτχο και ο Καμαρά, με τους Ποντένσε και Ναουέλ στα πλάγια. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Χριστοδουλόπουλος. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Σα, Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης, Τουρέ και Χασάν. Εκτός έμειναν ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό οι Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς και Γκιγέρμε, όπως επίσης οι Νικολάου, Ανδρούτσος, Βρουσάι και ο τραυματίας Γκερέρο.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Μπονεφουά, Ζορντανόφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελίς, Μπίσεβατς, Κρούσκα, Κουτουριέ, Στολζ, Σινάνι και Τουρπέλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πετρ Αντερλεάνου από την Τσεχία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ίβο Νάντβορνικ και Γίρι Μόλατεκ. Επιπρόσθετοι οι Ζμπίνεκ Πρόσκε και Κάρελ Χρούμπες, ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Τσέχος Πετρ Μπλαζέι.

Βίντι-ΠΑΟΚ

«Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα υποτιμήσαμε τη Βίντι».

Με αυτή την φράση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε το λάθος που έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι με τους Ούγγρους και σήμερα ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει πως το πάθημα του έγινε μάθημα και θα μπορέσει η ομάδα να αποδράσει με το «διπλό» από τη Βουδαπέστη (19:55, Cosmote 2,.

Πρόθεση του Ρουμάνου τεχνικού είναι να «τρέξει» τους γηπεδούχους και για αυτό το λόγο σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με νεαρούς και γρήγορους παίκτες στα άκρα, ενώ παράλληλα θα κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Βιεϊρίνια, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση, καθώς γλίστρησε στη χθεσινή προπόνηση και υπέστη μυϊκή κάκωση.

Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα. 

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Βέρνμπλουμ και ο Σάχοφ, ενώ στα πλάγια θα παίξουν ο Λημνιός και ο Ζαμπά. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Πρίγιοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ρέι, Σιαμπάνης, Βιεϊρίνια, Χατσερίδης, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ουάρντα και Άκπομ. Εκτός έχει μείνει μόνο ο Καρέλης. 

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να αγωνιστούν με 4-3-2-1 και θα ξεκινήσουν οι: Κόβασιτς, Στοπίρα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Φιόλα, Πάτκαϊ, Χάτζιτς, Νέγκο, Μιλάνοφ, Χούστι και Σέποβιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αλί Παλαμπιγίκ από την Τουρκία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζεϊχούν Σεσιγκιουζέλ και Σαρκάν Ολγκουντσάν. Επιπρόσθετοι οι Αλπέρ Ουλουσόι και Γιασόρ Ουγουρλού, ενώ τέταρτος είναι ο Ιμπραΐμ Τσαγλάρ Ουγιαρτσάν.

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook