“Ψάχνει” θαύμα αλά… Μπαρτσελόνα

Η Ρόμα υποδέχεται τη Λίβερπουλ και μετά το 5-2 του “Anfield”.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μάθει απόψε τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, στο “Olimpiyskiy” του Κιέβου. Θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα για πρώτη φορά στην ιστορία ή τη Λίβερπουλ για δεύτερη.

Οι “κόκκινοι” είναι οι τελευταίοι που έχουν νικήσει τους “μερένγκες” σε τελικό, το 1981 στο Παρίσι και το σενάριο να τεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με φόντο την κούπα είναι το πιθανότερο, καθώς οι Άγγλοι νίκησαν 5-2 τους Ιταλούς στον πρώτο ημιτελικό του “Anfield”.

Είχαν προηγηθεί με 5-0, αλλά τελικά… δεν σκότωσαν τον αντίπαλο, με τα γκολ των Τζέκο και Περότι στα τελευταία λεπτά να δίνουν ελπίδες στους “τζαλορόσι”.

Βλέπετε, η Ρόμα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που βρισκόταν μετά τον πρώτο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Τότε η “Μπάρτσα” είχε νικήσει 4-1, αποτέλεσμα καλύτερο του 5-2. Η Ρόμα όμως νίκησε 3-0 στη ρεβάνς της ιταλικής πρωτεύουσας, με λυτρωτή τον Κώστα Μανωλά και προκρίθηκε. Με 3-0 και πάλι θα περάσει, μπορεί να το κάνει τώρα και με το 4-1, αλλά με αυτό κόντρα στους Ισπανούς θα πήγαινε στην παράταση.

Αν το θαύμα γίνει ξανά, τότε η Ρόμα θα παίξει σε τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με την πρώτη να είναι η ήττα απ’ τη Λίβερπουλ στη Ρώμη το 1984 (στα πέναλτι).

Όσον αφορά στους “κόκκινους”, αν τα καταφέρουν θα παίξουν ξανά σε τελικό μετά από 11 χρόνια και την ήττα τους στην Αθήνα απ’ τη Μίλαν (2007). Θα είναι ο 8ος τελικός τους και θα διεκδικήσουν το 6ο τους τρόπαιο (1977, 1978, 1981, 1984, 2005 τα τρόπαια / 1985, 2007 οι ήττες).

Στήριξη στον Σον Κοξ

Πριν απ’ το ματς του Λίβερπουλ έγιναν επεισόδια έξω απ’ το “Anfield”, με τον 53άχρονο Ιρλανδό, Σον Κοξ, να τραυματίζεται σοβαρά από δύο Ιταλούς.

Στην τελευταία προπόνηση της Ρόμα, οι παίκτες φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν “Forza Sean”, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα στήριξης στον φίλαθλο της Λίβερπουλ και την οικογένειά του.

Με αλλαγές οι 11άδες

Δεν γίνεται οι Γιούργκεν Κλοπ και Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο να επιλέξουν τις ίδιες 11άδες με το πρώτο ματς, καθώς ο πρώτος έχασε λόγω τραυματισμού τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν και ο δεύτερος τον Κέβιν Στρόουτμαν.

Ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ θα είναι φυσικά ο αντικαταστάτης του Άγγλου και οι υπόλοιποι 10 της Λίβερπουλ αναμένεται να είναι οι ίδιοι σε σχέση με το “Anfield”, ενώ θυμίζουμε πως εκτός “μάχης” είναι οι Ματίπ, Εμρέ Τζαν και Τζο Γκόμεθ.

Όσον αφορά στη Ρόμα, ο Λορέντσο Πελεγκρίνι αναμένεται να παίξει αντί του Στρόουτμαν στο κέντρο, αλλά πιθανότατα ο Ντι Φραντσέσκο θα αφήσει το 3-5-2 για το 4-4-3. Θα αφήσει στον πάγκο τον τρίτο στόπερ, τον Ζουάν Ζεζούς δηλαδή και θα έχει στα άκρα της επίθεση τους Πάτρικ Σικ και Στεφάν Ελ Σααραουί (κορυφή ο Τζέκο βέβαια).

Άρα απ’ τον πάγκο θα ξεκινήσει ο Τζενγίζ Ουντέρ, ο οποίος θα είναι και η πρώτη επιλογή για αλλαγή, καθώς τραυματίας είναι και ο Ντιέγκο Περότι, όπως επίσης και οι Ντεφρέλ, Κάρσντορπ.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΟΜΑ: Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Nainggolan, Pellegrini; Schick, El Shaarawy, Džeko.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Milner; Salah, Mané, Firmino.

 

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

 

Τρίτη

Ρεάλ – Μπάγερν 2-2 (2-1)

Τετάρτη

Ρόμα – Λίβερπουλ  2-5

*Στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου ματς

**Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στο “Olimpiyskiy” του Κιέβου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook