Δεν είναι το φαβορί αλλά θα το “παλέψει”

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για μια επική πρόκριση.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι τα τελευταία χρόνια ο «παλιός, καλός και Ευρωπαίος», αλλά στο ποδοσφαιρικό DNA του κυλάει αίμα… ευρωπαϊκό. 

Απόψε το βράδυ, απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (21.30 Cosmote Sport 2) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σαφώς και δεν είναι το φαβορί, αφού οι Βάσκοι τα τελευταία χρόνια, έχουν ισχυροποιήσει το ευρωπαϊκό brand name τους.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» καλούνται να θυμηθούν και κυρίως να αποδείξουν ότι πάντα θα είναι Panathinaikos, η ομάδα δηλαδή των μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών. Ο Ουζουνίδης, είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τους Βάσκους ότι στην έδρα του το «τριφύλλι» είναι φαβορί, αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο, εκεί που οι «πράσινοι» θα πρέπει να φορέσουν το καλό ευρωπαϊκό τους κοστούμι. 

Η αποστολή του «τριφυλλιού» είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Αλλά, ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι η απαρχή για μια επική και ιστορική πρόκριση, από εκείνες που μνημονεύονται για χρόνια.

Όσον αφορά, τα αγωνιστικά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, θα πάει πάνω-κάτω με συνταγή… Γκαμπάλα. Ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή στα στόπερ, ο Χουλτ αριστερά και ο Ρέις κατά πάσα πιθανότητα δεξιά (ή ο Κολοβέτσιος), καλύπτοντας το κενό του τραυματία Κουλιμπαλί. Από εκεί και πέρα, ο Κουρμπέλης και ο Ζέκα θα είναι στα χαφ, ο Λουντ αριστερά, ο Καμπέσας δεξιά, ο Άλτμαν ή ο Λουτσιάνο σε ρόλο επιτελικού και ο Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την άλλη, ο Κούκο Θιγάντα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ιτουράσπε που είναι τραυματίας και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα. Οι Βάσκοι, θα παραταχθούν όπως όλα δείχνουν με τον Ερερίν κάτω από τα δοκάρια και σε σύστημα 4-2-3-1 τους Ντε Μάρκος δεξιά, Μπαλενθιάγα αριστερά, Λαπόρτ και Ετσέιτα στα στόπερ, ενώ οι Μπενιάτ και Βέσγκα θα είναι στα χαφ, οι Σουσαέτα, Μουνιαΐν και Γκαρσία μπροστά τους και ο Αντούριθ στην κορυφή.

Το «τριφύλλι» θα έχει στο πλευρό του και την στήριξη του κόσμου, αφού έχουν μείνει λιγότερα από 1.000 εισιτήρια για το αποψινό ματς.

Η Λεωφόρος, αναμένεται κατάμεστη, ενώ δεν αποκλείεται το sold out, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του.

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook