“Ψάχνει” μία ακόμα επική ανατροπή

Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Παρί Σεν-Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα θελει να κάνει το ίδιο και με την Γιουβέντους.

Ρεάλ και Ατλέτικο βρίσκονται στην 4άδα του Champions League, την οποία θα συμπληρώσουν οι Μονακό και Γιουβέντους, αν Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα δεν κάνουν μεγάλες ανατροπές. Δείτε στοιχεία και 11άδες…

Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, οι Ρεάλ και Ατλέτικο, πήραν το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League, με την 4άδα να συμπληρώνεται απόψε σε Μονακό και Βαρκελώνη.

Μονακό και Γιουβέντους είναι τα φαβορί για την πρόκριση, καθώς η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε νικήσει 3-2 την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ και αυτή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε επικρατήσει 3-0 στο Τορίνο της Μπαρτσελόνα.

Θυμίζουμε πάντως πως στην φάση των “16” και η Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα είχα προκριθεί αν και είχαν χάσει το πρώτο ματς, αλλά οι περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ τους, καθώς την πρώτη είχε νικήσει η Μπενφίκα στη Λισαβόνα με 1-0, ενώ την δεύτερη η Παρί Σεν-Ζερμέν στο Παρίσι με 4-0!

Μονακό – Ντόρτμουντ

Για πρώτη φορά στην ιστορία Ντόρτμουντ και Μονακό τέθηκαν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την προηγούμενη εβδομάδα, με τους Μονεγάσκους να επικρατούν 3-2 στην Βεστφαλία, σε ένα ματς που αναβλήθηκε την Μ.Τρίτη (λόγω έκρηξης κοντά στο πούλμαν του γερμανικού συλλόγου) και διεξήχθη τη Μ.Τετάρτη.

Η Μπορούσια βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 8η φορά και οι Μονεγάσκοι για 6η, ενώ διεκδικούν θέση στα ημιτελικά για 5η και 4η φορά, αντίστοιχα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει μία πολύ σημαντική απουσία, καθώς ο Φαμπίνιο είναι τιμωρημένος, ενώ τραυματίες είναι οι Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Μποσίλια και Καρίγιο.

Όσον αφορά στον Τόμας Τούχελ, δεν υπολογίζει στους Μπάρτρα, Γκέτσε και Σέρλε, δεν είναι 100% έτοιμοι οι Ντουρμ και Ρόντε, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει ο Ρόις.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Touré, Glik, Jemerson, Mendy; Bernardo Silva, Bakayoko, Moutinho, Lemar; Falcao, Mbappé.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Bürki; Piszczek, Papastathopoulos, Bender, Schmelzer; Weigl; Dembélé, Castro, Reus, Guerreiro; Aubameyang.

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους

Η Γιουβέντους δείχνει έτοιμη να πάρει εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Champions League 2014-15, πάει στην ρεβάνς του “Camp Nou” έχοντας νικήσει 3-0 στο Τορίνο τη Μεγάλη Τρίτη.

Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Παρί Σεν-Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για 10η σερί χρονιά στα προημιτελικά, με την επίδοση να αποτελεί φυσικά ρεκόρ. Αυτή είναι η 20ή φορά στην ιστορία της που βρίσκεται στους “8” και η 17η για την Γιουβέντους.

Κανείς βέβαια στις τάξεις του ιταλικού συλλόγου δεν νιώθει σίγουρος, λόγω εκείνης τη ανατροπής επί της Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία είχε καλύτερο σκορ στο πρώτο ματς (4-0). Αν πάντως η “Γιούβε” βρεθεί στους “4” θα το κάνει για 12η φορά στην ιστορία της, ενώ η Μπαρτσελόνα, αν κάνει νέα μεγάλη ανατροπή, για 17η φορά στην ιστορία της και 8η στα τελευταία 9 χρόνια.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία, Μάρκο Πιάτσα, ενώ ο Λουίς Ενρίκε σίγουρα δεν έχει στην διάθεσή τους του Ραφίνια και Αλέις Βιδάλ, με την συμμετοχή των Αρντά Τουράν, Μαστσεράνο και Ματιέ να είναι αμφίβολη.

Ο Ντάνι Άλβες θα παίξει πρώτη φορά ως αντίπαλος στο “Camp Nou” μετά την φυγή του από την “Μπάρτσα”, ο Μέσι με δύο γκολ ακόμη φτάνει τα 500 με τους Καταλανούς, οι οποίοι έχουν 15 σερί ευρωπαϊκές νίκες εντός έδρας.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Mascherano, Piqué, Umtiti; Rakitić, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto; Messi, Luis Suárez, Neymar.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Τρίτη

Λέστερ – Ατλέτικο 1-1 [0-1]

Ρεάλ – Μπάγερν 4-2 (παρ.) [2-1]

Τετάρτη

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους [0-3]

Μονακό – Ντόρτμουντ [3-2]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

*σε αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πηγή: sport24.gr

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook