Με στόχο να περάσει στην “οκτάδα”

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη (20.00) και θέλει να γράψει ιστορία περνώντας στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν την πρώτη πρόκρισή τους στους «8» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ θέλουν να μπουν σε προημιτελικά ευρωπαϊκού κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1998-99.

Η αποστολή της ομάδας του Βασίλη Βούζα δεν θα είναι εύκολη, καθώς οι Τούρκοι έχουν το προβάδισμα μετά το εκτός έδρας γκολ του Αμπουμπακάρ, ενώ είναι πολύ δυνατοί στην Vodafone Arena, έχοντας ευρωπαϊκό αήττητο επτά αγώνων, με δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες, όλες με γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, έχουν δείξει καλό πρόσωπο στο Europa League φέτος εκτός έδρας και έχουν μόνο μία ήττα στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ταξίδια τους, με το προηγούμενο να σηματοδοτεί την πρόκριση στους «16» με το 3-0 επί της Οσμάνλισπορ μέσα στην Τουρκία.

Οι φιλοξενούμενοι, ποντάρουν στην πίεση που θα έχει η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές από τον κόσμο της, καθώς το κλίμα στα ΜΜΕ της χώρας μετά το πρώτο ματς είναι πανηγυρικό, θεωρώντας σχεδόν δεδομένη την πρόκριση.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Βιάνα, όμως ο Σεμπά επανέρχεται και αναμένεται να καθίσει στον πάγκο.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Λεάλι στο τέρμα, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσο και Σισοκό στην άμυνα, Ρομαό και Καμπιάσο αμυντικά χαφ, Ελιουνούσι και Μανθάτη στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Για την Μπεσίκτας είναι τιμωρημένος ο Αρσλάν και αμφίβολος ο αμυντικός Μαρσέλο. Η πιθανή ενδεκάδα μπορεί να αποτελείται από τους: Φάμπρι, Μίτροβιτς (Μαρσέλο), Τόσιτς, Γκιονούλ, Αντριάνο, Χάτσινσον, Ογκουζχάν, Ταλίσκα, Κουαρέσμα, Μπάμπελ και Αμπουμπακάρ.

Διαιτητής θα είναι ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τσάιλντ και Μπερτ.

Stoiximan: Παιχνίδι από όπου κι αν βρίσκεσαι (κινητό, tablet). Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook