Για την πρωτιά ο Ολυμπιακός και την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Σλόβαν Λίμπερετς (18:00) και θέλει νίκη για να περάσει στους «32», ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ (20.00) στην Λευκωσία, με στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρώτη θέση του 2ου Ομίλου ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Θέλτα (22:05) και θέλει να κλείσει θετικά την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρ’ όλο που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

 

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Λίμπερετς (18.00)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Σλόβαν Λίμπερετς (18:00) και θέλει νίκη για να περάσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του αγώνα Καραμπάγκ – Φιορεντίνα.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης με τη μεγάλη νίκη στην έδρα της Φιορεντίνα, ωστόσο η κατάκτηση του εισιτηρίου δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν, καθώς το φινάλε του 7ου Ομίλου αναμένεται δραματικό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, είναι ισόβαθμος στους επτά πόντους με την Καραμπάγκ, όμως η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει περισσότερους πόντους από την Καραμπάγκ, ή να κερδίσει το δικό του παιχνίδι, αναμένοντας βαριά ήττα της Φιορεντίνα με διαφορά έξι γκολ ή περισσότερων. Η Λίμπερετς από την άλλη πλευρά έχει κι αυτή ελπίδες πρόκρισης, καθώς αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ και η Καραμπάγκ χάσει από τους «βιόλα», οι Τσέχοι θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου υπερτερώντας στην τριπλή ισοβαθμία.

Η Φιορεντίνα, είναι στους «32» με το ενάμισι πόδι και κινδυνεύει να μείνει έξω μόνο αν χάσει από την Καραμπάγκ και κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των γκολ που θα επιτευχθούν στο ματς του Μπακού.

Τέλος, η Καραμπάγκ περνάει σε περίπτωση δικής της νίκης, ή ακόμα και ισοπαλίας αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση μη νίκης των γηπεδούχων στην Τούμπα, οι Αζέροι θα τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο με νίκη 4-0 επί της Φιορεντίνα, ή με διαφορά πέντε γκολ και πάνω.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεπεράσει την κρίση που έφεραν τα αποτελέσματα με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, με τον Ίβιτς να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ένας εκ των Γλύκου ή Μπρκιτς, στην άμυνα αναμένεται να αγωνιστούν οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς, στην μεσαία γραμμή οι Τσίμιρος και Κάνιας, ενώ ο Πέλκας θα είναι πίσω από την επιθετική τριάδα των Κάμπος, Ροντρίγκες και Αθανασιάδη.

Οι Τσέχοι δεν έχουν στην διάθεσή τους τον επιθετικό Μπάρος, ενώ διαιτητής του αγώνα είναι ο Άγγλος Αντρέ Μάρινερ, με βοηθούς τους Σάιμον Μπεκ και Χάρι Λέναρντ.

 

ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός (20.00)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ΑΠΟΕΛ (20.00) στην Λευκωσία, με στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρώτη θέση του 2ου Ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ – άουτ, όπως και η κυπριακή ομάδα, οπότε το μόνο που «παίζεται» στο ματς του ΓΣΠ είναι η πρωτιά. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θέλει μόνο τρίποντο για να προσπεράσει στο νήμα τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος καλείται απλά να αποφύγει την ήττα, έχοντας έναν πόντο διαφορά από τους Πειραιώτες. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει και την ρεβάνς από τους Κύπριους για την ήττα τους με 1-0 στο ματς του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Μπέντο, δεν έχει στην διάθεσή του μεταξύ άλλων τους Καρντόσο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσο, Μποτία και Μιλιβόγεβιτς, οπότε η πιθανή ενδεκάδα μπορεί να αποτελείται από τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνη και Ιντέγε.

Η πιθανή ενδεκάδα για τον ΑΠΟΕΛ αποτελείται από τους Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκή, Αλεξάνδρου, Αρτυματά, Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτη, Μπερτόλιο, Σωτηρίου. 

Διαιτητής θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Ντε Θέρο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χουάν Γιούστε και Ντιέγο Μπαρμπέρο Σεβίγια.

Παναθηναϊκός – Θέλτα (22:05)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Θέλτα (22:05) και θέλει να κλείσει θετικά την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παρ’ όλο που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Οι «πράσινοι», έχοντας συγκεντρώσει μόνο έναν πόντο στα προηγούμενα πέντε ματς ολοκληρώνουν απόψε την φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία, όμως θέλουν το τρίποντο για πολλούς λόγους. Αρχικά, για να επιστρέψουν στις νίκες σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2012 και να ανέβουν στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Κατά δεύτερον, για να δείξουν ότι κάτι αλλάζει  με την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο και να ανεβάσουν το ηθικό τους εν’ όψει της συνέχειας στις εγχώριες διοργανώσεις. Τέλος, για να ανακτήσουν μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τους. 

Η Θέλτα, διεκδικεί την δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τον Άγιαξ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε ισορροπία, καθώς είναι ισόβαθμες και με δύο ισοπαλίες 1-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, σε περίπτωση που κατακτήσουν τον ίδιο αριθμό πόντων στην τελευταία αγωνιστική (η Σταντάρ υποδέχεται τον Άγιαξ), όλα θα κριθούν στην συνολική διαφορά τερμάτων, με τους Βέλγους να έχουν αυτή την στιγμή +2 και τους Ισπανούς +1, αλλά με την Θέλτα να έχει πετύχει περισσότερα γκολ (8 έναντι 7), κάτι που αποτελεί το αμέσως επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας.

Αγωνιστικά, ο Ουζουνίδης άφησε εκτός τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ ο Στιλ επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια καθώς ο Ο. Βλαχοδήμος δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα. Έτσι, μπροστά από τον Άγγλο γκολκίπερ αναμένεται να παίξουν οι Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λουντ, Ζέκα, Γουακάσο, Εμποκού, Βιγιαφάνιες και Ιμπάρμπο.

Η Θέλτα δεν έχει στην διάθεσή της το βασικό επιθετικό όπλο Άσπας και μπορεί να παίξει με τους Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Τζόνι, Ντίας, Ερνάντες, Βας, Ορεγιάνα, Μπονγκοντά και Γκουιντέτι.

Διαιτητής είναι ο Άντρις Τρειμάνις από την Λετονία, με βοηθούς τους Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook