Τραγωδία με αεροσκάφος που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας.

Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στους τελικούς του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Συνολικά η αποστολή περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι κλπ).

Στους λογαριασμούς της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα ανεβαίνουν διαρκώς πληροφορίες και ειδήσεις με παίκτες της ομάδας που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Τα ΜΜΕ της Κολομβίας μεταδίδουν εικόνες από τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμα γίνει, ωστόσο, πληροφορίες μιλούν για 13 επιζώντες, από τους οποίους οι 6 είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ωστόσο, η ομάδα σε επίσημη ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι για να μην υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, επιφυλάσσεται να κάνει ανακοινώσεις μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Κολομβίας.

Στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, διασώστες και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων γίνονται υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το Reuters μετέδωσε μάλιστα ότι θα διακοπούν, λόγω των συνθηκών.

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook