Tριπλό Ελληνικό ενδιαφέρον

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός, Κάραμπαχ – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Αστάνα για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Σταντάρ Λιέγης –  Παναθηναϊκός

Μετά από δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον όμιλο του Europa League, o Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Αντιμετωπίζει τη Σταντάρ στη Λιέγη (20:00, OTE Sport 4) και αναζητεί μονάχα τη νίκη.

Κάθε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να σημάνει και αποκλεισμό. Ο Αντρέα Στραματσόνι το γνωρίζει και για το λόγο αυτό, οι τελευταίες ομιλίες του προς τους παίκτες κινήθηκαν σε ανάλογους τόνους. Ο Ιταλός ωστόσο δεν προετοιμάστηκε για τον τόσο κρίσιμο αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Μάρκους Μπεργκ ταλαιπωρείται από ίωση και για το λόγο αυτό προφυλάχθηκε από την τελευταία προπόνηση επί βελγικού εδάφους ενώ πρόβλημα γαστρεντερίτιδας αντιμετωπίζει ο Κουτρουμπής, με την συμμετοχή του να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ηττήθηκε από την Ξάνθη εντός έδρας, αναμένεται να παραταχθεί με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή, Σαμπά και Μολέντο τριπλέτα στην άμυνα ενώ οι Κουλιμπαλί και Χουλτ θα είναι οι δύο ακραίοι φουλ-μπακ.

Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Λεντέσμα, Ζέκα και Βιγιαφάνες, με τον Εμποκού πίσω από τον Μπεργκ εκτός και αν προτιμηθεί ο Ιμπάρμπο.

Αυτή θα είναι η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων, με την Σταντάρ Λιέγης να μετράε τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολ Εμποκού, υπήρξε παίκτης των Βέλγων για μια τετραετία, από το 2011 έως το 2015.

Κάραμπαχ – ΠΑΟΚ

Η νίκη σημαίνει πρόκριση και στον ΠΑΟΚ βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να κλείσουν τις εκκρεμότητες του ομίλου. Η 3η αγωνιστική του Europa League τον βρίσκει στο Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Κάραμπαχ (20:00, OTE Sport 2).

Μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Σλόβαν Λίμπερετς με ανατροπή, ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι μαζί με την Φιορεντίνα στον όμιλο.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, θέλει τη νίκη, η οποία θα πετύχει διπλό στόχο. Θα φέρει τον Δικέφαλο του βορρά πιο κοντά στην πρόκριση και παράλληλα θα σβήσει τα όνειρα της Κάραμπαχ για διάκριση.

Αν μάλιστα στο άλλο ματς του ομίλου, η Φιορεντίνα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, τότε η πρόκριση μπορεί να έρθει και από απόψε το βράδυ κατά 99%.

Ο Ιβιτς αναμένεται να ξεκινήσει τον Περέιρα αντί του Στέφανου Αθανασιάδη στην επίθεση ενώ εκτός μάχης παραμένει λόγω τραυματισμού ο Τζαβέλλας.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γλύκος, στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Κίτσιου ενώ οι Τσίμιροτ και Χαρίσης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων.

Ο Μπίσεσβαρ θα έχει και πάλι το ρόλο του οργανωτή με τους Ροντρίγκες και Τζάλμα Κάμπος στις πτέρυγες.

Ολυμπιακός – Αστάνα

Τη νίκη με την οποία θα «ρεφάρει» την εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ θα αναζητήσει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αστάνα στο «Γ.Καραϊσκάκης» (22:00, ΟΤΕ Sport 3).

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών αν δεν θέλει να κινδυνέψει όσον αφορά τη μία από τις δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ήταν εκτός προγράμματος, ωστόσο με τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη το πάνω χέρι στον όμιλο.

Απέναντι στην Αστάνα όμως η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική ομάδα, η οποία στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει φυσικά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Αυτό λογικά σκέφτηκε και ο Μπέντο, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής τον Μάρκο Μάριν ενώ αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Οσκαρ Καρντόσο.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λεάλι ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ρέτσος. Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν οι Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς με τους Φορτούνη, Σεμπά και Ελιονούσι μπροστά τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook