Μέρος δεύτερο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League

Η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπάγερν στο ματς της ημέρας.

έρος δεύτερο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League το βράδυ της Τετάρτης, με δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία 5ετία να συγκρούονται στη Μαδρίτη.

Η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπάγερν, πέντε μήνες αφού την είχε αποκλείσει στα ημιτελικά, ενώ η Μπαρτσελόνα παίζει στην Γερμανία με την Γκλάντμπαχ, στις τάξεις της οποίας στενοχωριούνται που δεν θα αντιμετωπίσουν τον Λιονέλ Μέσι.

Πρώτο εντός έδρας ματς της Ροστόβ στο CL και η Αϊντχόφεν δεν θέλει να μην την… πατήσει όπως ο Άγιαξ, ενώ η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν έχει περιθώρια νέας αποτυχία στην Σόφια.

Για πρώτη φορά στην Σκωτία η Μάντσεστερ Σίτι, Τζάκα εναντίον Τζάκα στο Λονδίνο (Άρσεναλ – Βασιλεία), ενώ ο Κώστας Μήτρογλου έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι καλύτερος από τον Αρκάντιους Μίλικ!

Λουντογκόρετς – Παρί Σεν-Ζερμέν

Λουντογκόρετς και Παρί Σεν-Ζερμέν τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τους Βούλγαρους να παίζουν γενικά για πρώτη φορά κόντρα σε Γάλλους.

Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας είναι αήττητη στα τελευταία 9 ματς (6 νίκες), ενώ η Παρί έχει ήδη δύο ήττες στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσες είχε πέρσι σε όλη την σεζόν.

Ο Γκεόργκι Ντερμεντζίεβ, ο οποίος τόνισε πως δεν φοβάται την Παρί, δεν έχει στην διάθεσή του τους Σισίνιο και Βιτίνια, ενώ ο Ουνάι Έμερι τους Χεσέ Ροντρίγκεθ και Χατέμ Μπεν Αρφά (ανέτοιμος είναι και ο Ραμπιό).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Stoyanov; Minev, Moţi, Palomino, Nataniel; Dyakov, Anicet; Misidjan, Marcelinho, Wanderson; Cafú.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Aréola; Aurier, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell; Krychowiak, Matuidi; Verratti, Lucas, Di María; Cavani.

Άρσεναλ – Βασιλεία

Η Βασιλεία πάει στο Λονδίνο χωρίς να έχει γνωρίσει φέτος καμία ήττα, καθώς σε 12 ματς έχει 11 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η Άρσεναλ έχει μόνο νίκες στην ιστορία της κόντρα σε Ελβετούς.

Ο διεθνής Ελβετός μέσος της Άρσεναλ, Γκρανίτ Τζάκα και ο διεθνής Αλβανός μέσος της Βασιλείας, Ταουλάντ Τζάκα, είναι αδέλφια και θα τεθούν αντιμέτωποι, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι στο Euro 2016.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στον Ζιρού λόγω τιμωρίας και στους τρατματίες, Κοκελέν, Ράμσεϊ, Μέρτεζακερ και Γουέλμπεκ, ενώ ο Ουρς Φίσερ ίσως στερηθεί τον Γιάνκο.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ospina; Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal; Xhaka, Cazorla; Walcott, Özil, Iwobi; Alexis Sánchez.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Vaclík; Lang, Suchý, Balanta, Traoré; Xhaka, Zuffi; Bjarnason, Delgado, Steffen; Šporar

Μπεσίκτας – Ντινάμο Κιέβου

Πρώτο εντός έδρας ματς για την Μπεσίκτας στο Champions League και υπάρχει ενθουσιασμός μετά την ισοπαλία στην Λισαβόνα με την Μπενφίκα, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα στις καθυστερήσεις.

Ο Σενόλ Γκιουνές ίσως στερηθεί τις υπηρεσίες του Ογκουζχάν Εζιακούπ, ενώ ο τεχνικός της Ντινάμο Κιέβου, Σεργκέι Ρεμπρόβ, θα περιμένει τον Γιαρμόλενκο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Σιντορτσούκ και τραυματίας ο Ντανίλο Σίλβα (εκτός αποστολής και ο Γκούσεβ).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Fabri; Beck, Marcelo, Tošić, Adriano; İnler, Hutchinson; Quaresma, Talisca, Erkin; Tosun.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Shovkovskiy; Morozyuk, Khacheridi, Vida, Makarenko; Rybalka; Yarmolenko, Garmash, Fedorchuk, González; Júnior Moraes.

Νάπολι – Μπενφίκα

“Είναι δύσκολο να τους πάρεις την μπάλα”, τόνισε ο προπονητής της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι, για την Μπενφίκα, από την οποία ξεχωρίζει τον Γκονσάλο Γκέντες, τον 19άχρονο παρτενέρ του Μήτρογλου στην επίθεση.

Ζόνας και Ραούλ Χιμένες είναι τραυματίες, όπως και οι Σάμαρης, Ράφα Σίλβα, έτσι έχει σημαντικές απουσίες ο Ρουί Βιτόρια για το ματς στο “Σαν Πάολο”, όπου αν σκοράρει ο Μητρο-γκόλ, θα το κάνει για τρίτο σερί ματς.

Θυμίζουμε πως στην πρεμιέρα ο Έλληνας στράικερ δεν είχε αγωνιστεί (ήταν και αυτός τραυματίας), όσον αφορά στον Σάρι, δεν έχει στην διάθεσή του μόνο τον Βλαντ Κίρικες.

Η Νάπολι δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην Ιταλία από Πορτογάλους (5 ματς), ενώ είναι αήττητη στα τελευταία 10 ματς, η Μπενφίκα είναι αήττητη στα τελευταία 17, σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΝΑΠΟΛΙ: Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamšík; Callejón, MertensΜ Milik.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Júlio César; Semedo, Lindelöf, Jardel, Grimaldo; Fejsa, Horta, Pizzi, Salvio; Guedes, Mitroglou.

Γκλάντμπαχ – Μπαρτσελόνα

“Θα θέλαμε πάρα πολύ να παίξουμε εναντίον του”, τόνισε ο τεχνικός της Γκλάντμπαχ, Αντρέ Σούμπερτ, για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο Μένχενγκλαντμπαχ, λόγω τραυματισμού.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει στην διάθεσή του ούτε τον Σαμουέλ Ουμτιτί, ενώ για τους Γερμανούς απουσιάζουν οι Ντουκουρέ, Στρομπλ, Ντρμιτς και Άλβαρο Ντομίνγκεθ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε, ενώ ο αντικαταστάτης του, ο διεθνής Ελβετός, Γιαν Ζόμερ, στην πρεμιέρα θυμίζουμε πως είχε δεχτεί 4 γκολ στο Μάντσεστερ από την Σίτι.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Sommer; Elvedi, Christensen, Jantschke; Kramer, Dahoud; Johnson, Wendt; Stindl; Hazard, Raffael.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Neymar, Turan, Suárez.

Σέλτικ – Μάντσεστερ Σίτι

Η Σέλτικ στην πρεμιέρα δέχτηκε 7 γκολ στην Βαρκελώνη και ο Μπρένταν Ρότζερς ξέρει καλά πως αν χάσει εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Σίτι θα σκέφτεται αποκλειστικά την 3η θέση.

Μοναδική του απουσία ο Ντόρους ντε Φρις, αυτός που μάζεψε 7 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του την 1η αγωνιστική, έτσι στο τέρμα θα είναι ο Κρεγκ Γκόρντον.

Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει για πρώτη φορά κόντρα σε Σκωτσέζους, έχει μόνο νίκες φέτος (10), ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Ντε Μπράινε, Κομπανί και Ντελφ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΣΕΛΤΙΚ: Gordon; Lustig, Touré, Šimunović, Tierney; Forrest, Brown, Bitton, Sinclair; Rogic; Dembélé.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Bravo; Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov; Fernandinho; Sterling, Gündoğan, Silva, Navas; Agüero.

Ατλέτικο – Μπάγερν

Πέντε μήνες πριν η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Champions League και οι Βαυαροί έχουν την ευκαιρία για εκδίκηση στον όμιλο, ενώ θυμίζουμε πως αμφότερες νίκησαν στην πρεμιέρα (τις Αϊντχόφεν και Ροστόβ, αντίστοιχα).

Ευκαιρία για εκδίκηση πάντως έχει και ο προπονητής των “ροχιμπλάνκος”, Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε, για την ήττα από τον Κάρλο Αντσελότι με την Ρεάλ στον τελικό της διοργάνωσης το 2014, ενώ η ισπανική ομάδα έχει όπλο την έδρα, έχοντας 25 νίκες στα τελευταία 30 ευρωπαϊκά ματς στο “Calderón”.

Ο Σιμεόνε ανέφερε πως ο Φερνάντο όχι απλά θα είναι στην 11άδα, αλλά θα κάνει και την διαφορά, ενώ ίσως τεθεί στην διάθεσή του ο Τιάγκο Μότα, όμως σίγουρα όχι και οι Μογιά, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Αουγκούστο Φερνάντες και Τσέρτσι.

Όσον αφορά στον Κάρλο Αντσελότι, μόνο ο Ντόουγκλας Κόστα είναι πλέον εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού, ενώ βέβαια ανέτοιμος είναι ο Χόλγκερ Μπάντστουμπερ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Koke, Ñíguez, Gabi, Carrasco; Griezmann, Torres.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Neuer; Lahm, Boateng, Martínez, Alaba; Vidal, Alonso, Thiago; Müller, Lewandowski, Ribéry.

Ροστόβ – Αϊντχόφεν

Ιστορικό ματς για την Ροστόβ, το πρώτο εντός έδρας στην ιστορία της για το Champions League και φυσικά είναι κρισιμότατο, τουλάχιστον για την 3η θέση, αφού η Αϊντχόφεν είναι ο βασικός της αντίπαλος.

Οι Ρώσοι μάλιστα για να μπουν στους ομίλους απέκλεισαν μια άλλη σπουδαία ολλανδική ομάδα, τον Άγιαξ, στοιχείο σημαντικότατο για την ψυχολογία τους, ενώ η PSV σε ρωσικό έδαφος έχει μία νίκη και 4 ήττες.

Τέσσερις ήττες στα τελευταία 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει η Ροστόβ, αλλά εντός έδρας είναι αήττητη για 24 ματς, ενώ η Αϊντχόφεν τον Σεπτέμβρη έκανε δύο εντός έδρας ήττες που πόνεσαν, από Ατλέτικο και Φέγενοορντ.

Ο προπονητής της Ροστόβ, Ιβάν Ντανιλιάντς, ο οποίος δεν πήγε στην συνέντευξη τύπου λόγω ίωσης, δεν έχει στην διάθεσή του τους Μπουχάροβ, Γκριγκόριεβ και Γιαρόσενκο, ενώ ο Φίλιπ Κοκού τους Λοκάντια και Ζίντσενκο.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΟΣΤΟΒ: Dzhanaev; Kalachev, Mevlja, Navas, Granat, Kudryashov; Erokhin, Gatskan, Noboa, Poloz; Azmoun.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Zoet; Brenet, lsimat-Mirin, Moreno, Willems; Pröpper, Guardado, Hendrix; Pereiro, De Jong, Narsingh.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλα τα ματς στην 2η μέρα της 2ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45.

Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

 Group A

Λουντογκόρετς – Παρί Σεν-Ζερμέν [OTE Sport 7 HD]

Άρσεναλ – Βασιλεία [OTE Sport 6 HD]

Group B

Μπεσίκτας – Ντινάμο Κιέβου

Νάπολι – Μπενφίκα [OTE Sport 5 HD]

Group C

Γκλάντμπαχ – Μπαρτσελόνα [OTE Sport 3 HD]

Σέλτικ – Μάντσεστερ Σίτι [OTE Sport 4 HD]

Group D

Ατλέτικο – Μπάγερν [OTE Sport 2 HD / ΕΡΤ1]

Ροστόβ – Αϊντχόφεν [OTE Sport 8 HD]

Τα αποτελέσματα της Τρίτης:

Group E

Μονακό – Λεβερκούζεν 1-1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τότεναμ 0-1

Group F

Ντόρτμουντ – Ρεάλ 2-2

Σπόρτινγκ – Λέγκια 2-0

Group G

Κοπεγχάγη – Μπριζ 4-0

Λέστερ – Πόρτο 1-0

Group H

Σεβίλλη – Λιόν 1-0

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Γιουβέντους 0-4

Οι βαθμολογίες

Group A

1. Άρσεναλ 1 (1-1)

2. Λουντογκόρετς 1 (1-1)

3. Βασιλεία 1 (1-1)

4. Παρί Σεν-Ζερμέν 1 (1-1)

Group B

1. Νάπολι 3 (2-1)

2. Μπεσίκτας 1 (1-1)

3. Μπενφίκα 1 (1-1)

4. Ντινάμο Κιέβου 0 (1-2)

Group C

1. Μπαρτσελόνα 3 (7-0)

2. Μάντσεστερ Σίτι 3 (4-0)

3. Γκλάντμπαχ 0 (0-4)

4. Σέλτικ 0 (0-7)

Group D

1. Μπάγερν 3 (5-0)

2. Ατλέτικο 3 (1-0)

3. Αϊντχόφεν 0 (0-1)

4. Ροστόβ 0 (0-5)

Group E

1. Μονακό 4 (3-2)

2. Τότεναμ 3 (2-2)

3. Λεβερκούζεν 2 (3-3)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 (2-3)

Group F

1. Ρεάλ 4 (4-3)

2. Ντόρτμουντ 4 (8-2)

3. Σπόρτινγκ 3 (3-2)

4. Λέγκια 0 (0-8)

Group G

1. Λέστερ 6 (4-0)

2. Κοπεγχάγη 4 (5-1)

3. Πόρτο 1 (1-2)

4. Μπριζ 0 (0-7)

Group H

1. Γιουβέντους 4 (4-0)

2. Σεβίλλη 4 (1-0)

3. Λιόν 3 (3-1)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-7)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους “16”

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League (“32”)

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Ο πίνακας των σκόρερ

 3 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

2 γκολ

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook