Ξεκινάνε τα… ωραία στο Euro 2016

Με τρία ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των “16”,

Με τρία ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της φάσης των “16” του Euro, αλλά αναμφισβήτητα η αναμέτρηση που ξεχωρίζει, είναι αυτή ανάμεσα στην Κροατία και την Πορτογαλία (22.00).

Από τη μία οι Κροάτες που έκαναν την έκπληξη -πριν λίγες μέρες- επικρατώντας -με ανατροπή- της Ισπανίας (ταυτόχρονα την έστειλεαν στο “στόμα” της Ιταλίας) και από την άλλη, οι Πορτογάλοι, που πάντα θέλουν να πετύχουν το …κάτι παραπάνω, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνουν.

Προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων με τρεις ισοπαλίες και με την ψυχή στο στόμα, αλλά όπως είναι ικανοί για το …χειρότερο, είναι ικανοί και για το …καλύτερο.

Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν από τα “κέφια” του Κριστιάνο, αλλά και οι Κροάτες δεν αστειεύονται, έχουν αποδείξει ότι είναι σκληρά καρύδια και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Νωρίτερα (19.00), η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την Β. Ιρλανδία στον απόηχο του …Brexit!

Οι Ουαλοί τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αγγλία, και όσο έχουν στη σύνθεσή τους τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης -μέχρι στιγμής-, τον Γκάραθ Μπέιλ (3 γκολ), το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να τους …ξεγράψεις.

Στον αντίποδα, οι Βορειοιρλανδοί ζουν το δικό τους “παραμύθι” κι έχουν γίνει με το σπαθί τους η πιο …συμπαθητική ομάδα του Euro, λόγω των τρελών οπαδών τους.

Την ώρα που οι περισσότεροι κυνηγιούνται σε στενά και σε πλατείες, αυτοί …τραγουδάνε και χορεύουν.

Μόνο και μόνο γι’ αυτό, δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν να τους βλέπουν στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η αυλαία θα ανοίξει στις 16.00 με το πιο …αντιεμπορικό (απ’ τα τρία σημερινά) -και πάντα φαινομενικά- παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στην Ελβετία και την Πολωνία.

Ένα ανοικτό ματς σε όλα τα προγνωστικά, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν ισοδύναμες, καταλαμβάνοντας -αμφότερες- τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους, κατά τη διάρκεια της α’ φάσης (οι Ελβετοί πίσω από τη Γαλλία, με την οποία έφερε 0-0 στον 2ο όμιλο και οι Πολωνοί πίσω από τη Γερμανία, με την οποία -επίσης- έφερε 0-0 στον 3ο όμιλο).

Επομένως, πρόκειται για δύο υπολογίσιμες ομάδες και δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία -να βρεθούν στους “8”- να πάει χαμένη.

Υποστηρίζεται ότι από σήμερα αρχίζει το …κανονικό Euro (τα νοκ άουτ ματς πάντα εξιτάρουν). Και μπορεί μέχρι τώρα το θέαμα να μην μας έχει αποζημιώσει, ωστόσο δύο μέρες μακριά από τη στρογγυλή θεά, φάνηκαν σαν …αιώνας.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

25/6  Σεντ Ετιέν   Ελβετία – Πολωνία       16:00
25/6  Παρίσι        Ουαλία – Β.Ιρλανδία      19:00
25/6  Λανς          Κροατία – Πορτογαλία    22:00
26/6  Λιόν           Γαλλία – Ιρλανδία           16:00
26/6  Λιλ             Γερμανία – Σλοβακία      19:00
26/6  Τουλούζ      Ουγγαρία – Βέλγιο        22:00
27/6  Σεν Ντενί    Ιταλία – Ισπανία            19:00
27/6  Νις             Αγγλία – Ισλανδία           22:00

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook