Ντρογκμπά: “Πλέον θέλω να σώζω ζωές”

Ο Ιβοριανός φορ στρέφει τη προσοχή του στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ιδρύσει.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έφυγε από τη Τσέλσι, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο, αλλά ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να επικεντρωθεί στο πώς θα σώζει ζωές παιδιών στην Αφρική μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει ιδρύσει στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Ιβοριανός μίλησε στον Ρίο Φέρντιναντ, σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου BTSport, και τόνισε: “Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά δεν έχω κάτι άλλο να αποδείξω στο ποδόσφαιρο. Πλέον, θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου και να βοηθήσω τα παιδιά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν. Πλέον, θέλω να επικεντρωθώ στον οργανισμό που έχω ιδρύσει για τα παιδιά και να σώζω ζωές. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και είναι η επόμενη πρόκληση που θα αντιμετωπίσω”.

Όσο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή με τον οποίο έχει συνυπάρξει, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δήλωσε: “Θα πω τον Φρανκ Λάμπαρντ. Τον σέβομαι απεριόριστα και τον θεωρώ δουλευταρά. Δεν μπήκε εύκολα στην ομάδα και δούλεψε πολύ. Είναι έξυπνος άνθρωπος και ποδοσφαιριστής και κάνει τη διαφορά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το μυαλό του μέσα στο γήπεδο. Βελτιώθηκα δίπλα του στις προπονήσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook