Πλατινί: “Αναξιόπιστη η FIFA με Μπλάτερ”

Ο πρόεδρος της UEFA ταχθηκε ανοικτά κατά της υποψηφιότητας του Μπλάτερ.

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν εκλογές στη FIFA για νέο πρόεδρο και ο Μισέλ Πλατινί υποστήριξε πως η παγκόσμια Ομοσπονδία χρειάζεται έναν νέο ηγέτη και πως με τον Ζεπ Μπλάτερ στο τιμόνι θα παραμείνει αναξιόπιστη και χωρίς αρχές.

Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Equipe ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: “Η θέση μου, την οποία έχω εκφράσει αρκετές φορές, είναι ότι η FIFA χρειάζεται έναν νέο ηγέτη. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ζεπ, τον οποίο και σέβομαι. Επίσης στο παρελθόν τον έχω υποστηρίξει, τόσο το 1998 όσο και στις τρεις επόμενες εκλογές που ακολούθησαν. Πήρε σωστές αποφάσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Απλά λέω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υποκλιθείς και να αποχωρήσεις και όχι να προσπαθήσεις να διατηρηθείς στον θρόνο σου με κάθε κόστος. Αυτό είχε πει ο Ζεπ στον Γιόχανσον το 2007, όταν τέθηκε αντιμέτωπος του για την προεδρία της FIFA. Φυσικά ο Ζεπ δεν έχει ολοκληρώσει την αποστολή του στη FIFA. Απλά φοβάται το αύριο γιατί έχει αφιερώσει τη ζωή του στη FIFA τόσο πολύ που πλέον ταυτίζεται απόλυτα με αυτό το πράγμα. Κατανοώ τον φόβο που μπορεί να αισθάνεται, αλλά αν πραγματικά αγαπάει τη FIFA θα πρέπει να τη σκεφτεί πριν από τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο παραμένει στη θέση του η FIFA θα είναι αναξιόπιστη και κατά συνέπεια θα είναι χωρίς αρχές”.

Στη συνέχεια ο Πλατινί εξέφρασε ανοικτά τη στήριξη του στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Άλι για την προεδρία της FIFA: “Δεν έχω το δικαίωμα ψήφου, αλλά προσωπικά υποστηρίζω τον Πρίγκιπα Άλι. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ήταν ένας εκπληκτικός πρόεδρος, μιας και τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει πάθος για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook