Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης

Στην αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, στην αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (21:00).

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως η πρόκριση είναι «μονόδρομος», προκειμένου να πάρουν βαθιά οικονομική ανάσα από τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ από την πρόκριση, ενώ θα μοιραστεί άλλα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, με όσες άλλες ελληνικές ομάδες καταφέρουν να προκριθούν. Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις επιτυχίες των «πράσινων» στους ομίλους, όπου η νίκη επιβραβεύεται με 200 χιλιάδες ευρώ και η ισοπαλία με 100 χιλιάδες ευρώ.

Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει από τους παίκτες του να μην επαναλάβουν τα λάθη της αναμέτρησης με τη Σταντάρ Λιέγης στο ίδιο γήπεδο, που είχαν φέρει τον αποκλεισμό από τα play off του Champions League. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός θέλει ένα «καθαρό» σκορ, εν όψει της ρεβάνς των δυο ομάδων στη Δανία. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν χωρίς τους Κλωναρίδη και Κουτρουμπή, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής .

Οι «πράσινοι» αναμένεται να ξεκινήσουν την αναμέτρηση με τον Κοτσόλη στην εστία και τους Μέντες και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Οι Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος θα είναι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Λαγό σε θέση αμυντικού μέσου. Οι Πράνιτς και Ζέκα θα είναι οι δυο εσωτερικοί μέσοι, με τον Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού μέσου. Οι Μπεργκ και Καρέλης θα είναι το επιθετικό δίδυμο των «πράσινων».

Από την άλλη πλευρά, οι Δανοί θα παραταχθούν με τους Χάουγκααρντ, Ρέμερ, Λάουριντσεν, Ντίκο, Μπάνσκγκααρντ, Ουζοτσούκβου, Σίστο, Ονουάτσου, Πόουλσεν, Ίνγκμπουν, Ράσμουσεν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook