Bήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Όπως στη Ρωσία έτσι και στην Ουκρανία ο Νταβίντ Φουστέρ ζέστανε τον Ολυμπιακό και οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ.

Όπως στη Ρωσία έτσι και στην Ουκρανία ο Νταβίντ Φουστέρ ζέστανε τον Ολυμπιακό και οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με την Μέταλιστ να επιβάλει το ρυθμό της από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι Ουκρανοί ήταν γρήγοροι, απειλητικοί και είχαν την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο στους προηγούμενους ευρωπαϊκούς αγώνες και έκαναν πολλά λάθη στην άμυνά τους.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο οι Ουκρανοί ανέβαζαν ρυθμό και δημιουργούσαν φάσεις μπροστά από την “ερυθρόλευκη” εστία. Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Μανιάτη (13′), όμως στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και επικίνδυνοι αμυντικά, με τα επιπόλαια λάθη τους. Στο 17′ ο Μπλάνκο έφερε τα πρώτα καρδιοχτύπια στο Λιμάνι, ενώ στο 25′ μετά από λάθη των παικτών του Βαλβέρδε, ο Κριστάλδο λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά.

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στη συνέχεια, αφού οι παίκτες της Μέταλιστ, διατηρούσαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δημιουργούσαν κάποιες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Φινίνιο στο 29′ και στο 31′. Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, παρά το κακό πρόσωπο και τη νευρικότητα που έδειξε.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν μεταμορφωμένοι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουν παιχνίδι και να μην έχουν πλέον παθητικό ρόλο στον αγώνα. Έτσι λοιπόν, βγήκαν από το… καβούκι τους, έβαλαν στοπ στις άγριες διαθέσεις των Ουκρανών και απείλησαν επιτέλους την αντίπαλη εστία. Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, αφού μόλις στο 51′ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, Νταβίδ Φουστέρ, με ωραία προβολή άνοιξε το σκορ και… πάγωσε το ήδη παγωμένο Χάρκοβο.

Το γκολ του Ισπανού, όχι μόνο έδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες, αλλά αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες της Μέταλιστ, που χρειάστηκαν πολλά λεπτά για να συνέλθουν. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, μόνο που δεν έκανα το πιο σημαντικό. Να απειλήσουν τον Μέγιερι και να σκοράρουν.

Από την πλευρά τους, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ροκάνιζαν το χρόνο, έριχναν το ρυθμό, είχαν θωρακίσει την άμυνά τους και έψαχναν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος και στο 82′ έκανε ένα αναπάντεχο δώρο στους “ερυθρολεύκους”. Ο Βραζιλιάνος έκανε σκληρό τάκλιν στον Μανιάτη, αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η Μέταλιστ λοιπόν, προσπάθησε τα τελευταία 10 λεπτά να ισοφαρίσει έχοντας το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως η αυτοσυγκέντρωση, το καθαρό μυαλό και η ηρεμία των Πειραιωτών κράτησαν το 0-1, που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μέταλιστ (Μάρκεβιτς): Γκοριαϊνόβ, Βιγιάγκρα, Γκουέγ, Τορσιλιέρι, Βινίνιο, Εντμάρ, Μπλάνκο, Σόσα, Κλέιτον Σαβιέρ, Τάισον, Κριστάλδο.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook