Στην Μπαρτσελόνα ξανά το “Ελ Κλάσικο”

Οι Καταλανοί έκαναν πάρτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» επικρατώντας με 2-1 της «βασίλισσας» και αγκαλιάζοντας παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά το Copa del Rey.

Για τέταρτη φορά την φετινή περίοδο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αυτή την φορά όμως για το Κύπελλο Ισπανίας.

Με την «βασίλισσα» να έχει πάρει τον αέρα των Καταλανών στην συγκεκριμένη διοργάνωση από τον περσινό τελικό, μπήκαν απόλυτα διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο ώστε να πάρουν την εκδίκησή τους τόσο για την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα (1-3) όσο και για την απώλεια του Σούπερ Καπ το καλοκαίρι.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού όμως δεν μπορούσαν να βρουν αρκετούς διαδρόμους μπροστά από την εστία του Ίκερ Κασίγιας. Και επειδή η Ρεάλ όταν βρίσκει χώρο… τιμωρεί άφησε μέτρα στην αντίπαλό της και σε άριστη αντεπίθεση στο 11’ που ξεκίνησε από τον πόδια του Καρίμ Μπενζεμά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πίντο για το 1-0.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε και τόσο τους φιλοξενούμενους αφού συνέχισαν να πιέζουν και στο 16’ με τον Σεσκ Φάμπρεγκας να βρίσκει τον Σάντσες μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι θα γίνει αρκετά σκληρό με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να βγάζουν το απαραίτητο πάθος στο «χορτάρι» και τους ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα να είναι εκείνοι που πίεζαν συνεχώς για την ισοφάριση όμως οι Μέσι και Ινιέστα στο 26’ και 29’ αντίστοιχα δεν θα καταφέρουν να νικήσουν τον Ίκερ Κασίγιας.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος αφού η «βασίλισσα» δεν άφηνε και πολλούς διαδρόμους στην Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι να είναι κυριολεκτικά… «εξαφανισμένος» στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Οι Καταλανοί μπήκαν ωστόσο το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη πιέζοντας από την αρχή για την ισοφάριση και θα τα καταφέρουν με τον Κάρλες Πουγιόλ να σκοράρει στο 49’ με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Μάλιστα λίγο έλειψε οι Πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου να κάνουν γρήγορα την ανατροπή αφού στο 54’ ο Αντρές Ινιέστα σημάδεψε το δοκάρι του Κασίγιας με κοντινό σουτ και αφού η μπάλα είχε κοντράρει στον Σέρχιο Ράμος. Η απάντηση για τους «μερέγχες» θα έρθει τέσσερα λεπτά μετά όταν ο Άλντιτοπ θα βγάλει την σέντρα από τα δεξιά και ο Καρίμ Μπενζεμά με καρφωτή κεφαλιά από κοντά δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Πίντο αφού η μπάλα θα βρει στο δοκάρι.

Στην συνέχεια τα νεύρα θα ενταθούν με τα μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι ιδιαίτερα σκληρά. Ωστόσο ακόμα και έτσι η Μπαρτσελόνα είχε την δυνατότητα να απειλήσει και στο 69’ ο Μπουσκέτς δεν θα καταφέρει να «παγώσει» την Μαδρίτη όταν με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσάβι θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ίκερ Κασίγιας.

Την υπεροχή της θα καταφέρει να την μετουσιώσει τελικά σε γκολ η Μπαρτσελόνα. Μπορεί σε όλο το ματς ο Λιονέλ Μέσι να ήταν «εξαφανισμένος» όμως στο 76’ θα βγάλει μια ονειρική μπαλιά στον Ερίκ Αμπιντάλ πίσω από την άμυνα και ο Γάλλος από κοντά δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-2.  Η απάντηση της «βασίλισσας» δεν θα έρθει ποτέ  και έτσι οι Καταλανοί θα φτάσουν σε ακόμα μια νίκη απέναντι στην μεγάλη τους αντίπαλο και θα αγκαλιάσουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa del Rey αφού μένει να σφραγίσουν σε μια εβδομάδα στο «Καμπ Νου» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Συνθέσεις:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αλτιντοπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Πέπε (79’ Γκρανέρο), Αλόνσο, Ντιαρά (66’ Οζίλ), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (66’ Καγιεχόν), Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι (86’ Τιάγκο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σάντσες (81’ Αντριάνο), Μέσι, Φάμπρεγας (88’ Κουένκα).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook