Στον τελικό η Γερμανία

Η Γερμανία πανηγυρίζει. Οι εφτάψυχοι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο γκολ του Λαμ στο 90′ και έτσι ο συναρπαστικός πρώτος ημιτελικός του Euro ολοκληρώθηκε με νίκη των Γερμανών (3-2).

Η Γερμανία πανηγυρίζει. Οι εφτάψυχοι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο γκολ του Λαμ στο 90′ και έτσι ο συναρπαστικός πρώτος ημιτελικός του Euro ολοκληρώθηκε με νίκη των Γερμανών (3-2). Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι να “χτυπήσουν” παρά τα προβλήματα τους και πιέζοντας ψηλά από την αρχή δημιούργησαν μεγάλους μπελάδες στους Γερμανούς. Στο 13′ ο Καζίμ σούταρε από καλή θέση στο οριζόντιο δοκάρι, όπου βρήκε και το γυριστό του στο 22′ με τον Μποράλ όμως να καιροφυλαχτεί στη φάση εκείνη και με κοντινό πλασέ να βάζει σε θέση οδηγού τους Τούρκους, οι οποίοι έδειχναν να είναι το αφεντικό του αγώνα. Οι Γερμανοί ευτύχησαν να απαντήσουν γρήγορα και πέντε λεπτά αργότερα στη μοναδική μέχρι τότε επίσκεψή τους προς την εστία του Ρουστού ισοφάρισαν. Ο Ποντόλσκι σέντραρε από αριστερά και ο Σβαιντσάινγκερ με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ένα παιχνίδι που δεν σταμάτησε να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν από μια τουλάχιστον μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, όσο ο τελικός… πλησίαζε ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε. Οι δύο αντίπαλοι άρχισαν να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν όμως στο 78′ οι Γερμανοί φάνηκε να “κλέβουν” το ματς. Επειτα από βαθιά μπαλιά του Λαμ, ο Ρουστού έκανε άστοχη έξοδο και ο Κλόζε με κεφαλιά πραγματοποίησε το 2-1. Οι Τούρκοι όμως αποδείχτηκαν ξανά εφτάψυχοι και επτά λεπτά αργότερα ισοφάρισαν! Ο Σαμπρί Σαρίογλου πραγματοποίησε ωραία προσπάθεια και εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο συνήθης ύποπτος Σεμίχ Σεντούρκ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι πήγαινε ολοταχώς για παράταση και οι Τούρκοι για μια ακόμη ανατροπή όμως ακριβώς στο 90′ ο Φίλιπ Λαμ πήρε την κατάσταση επάνω του και με ένα υπέροχο τέρμα έστειλε τους Γερμανούς στα… ουράνια. Αυτό ήταν! Οι εφτάψυχοι Τούρκοι έχασαν όλες τις ζωές τους και τα “πάνστερ” πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Ρωσία.

Γήπεδο: Σεντ Γιάκομπ Πάρκ (Βασιλεία) Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετός) Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): 1. Λέμαν, 3. Φρίντριχ, 6. Ρόλφες (46′ 8. Φρινγκς), 7. Σβαϊντσάϊνγκερ, 11. Κλόζε (90+ 2. Γιάνσεν), 13. Μπάλακ (αρχηγός), 15. Χίτζλσπέργκερ, 16. Λαμ, 17. Μερτεσάκερ, 20. Ποντόλσκι, 21. Μέτσελντερ Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): 1. Ρουστού (αρχηγός), Χακάν Μπαλτά, 4, Κοκντάν, Τοπάλ, 7. Αουρέλιο, 9. Σεμίχ Σεντούρκ, 16. Ουγκούρ Μποράλ (84′ 10. Κοκντενίζ), 18. Καζίμ Καζίμ (90+ 11. Τουμέρ Μετίν), 19. Ακμάν (82′ 21. Ερντίν), 20. Σαμπρί Σαρίογλου, 21. Χαμίτ Αλτιντόπ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook