Ο Γιάννης Γκούμας στον Athletic Radio 104,2

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων μίλησε για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την βοήθεια του κόσμου του Ηρακλείου ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους της Κρήτης να δώσουν βροντερό παρών στο ματς της προσεχούς Δευτέρας για τον Ευγένιο Γκέραρντ στο “Γεντί Κουλέ” όπου θα αγωνιστεί και ο ίδιος. 

Γούρικο αποδείχθηκε το Ηράκλειο για την Εθνική Νέων αφού με την ώθηση του κόσμου επικράτησε με 2-1 της Ρωσίας στο κρίσιμο τρίτο ματς του προκριματικού Ομίλου και προκρίθηκε στην φάση elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018.

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την βοήθεια του κόσμου ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους να δώσουν βροντερό παρών στο ματς της προσεχούς Δευτέρας για τον Ευγένιο Γκέραρντ στο “Γεντί Κουλέ” όπου θα αγωνιστεί και ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Γκούμας στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη με ανατροπή επί της Ρωσίας με 2-1 και την πρόκριση στην φάση elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018

«Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου για την συμπαράσταση. Ήταν δίπλα μας και στα τρία ματς αλλά ειδικά στο κρίσιμο ματς με την Ρωσία μας έδωσε ώθηση για να φτάσουμε  στην νίκη με ανατροπή. Η Κρήτη στάθηκε δίπλα μας και απέδειξε και πάλι οτι είναι μία δυνατή έδρα. Ήταν όπως λέμε ο 12ος παίκτης μας”.

Για το γεγονός οτι η Εθνική ήθελε μόνο νίκη στο ματς με την Ρωσία

“Το είχα πει και μετά το ματς με το Γιβραλτάρ  οτι ήταν θετικό οτι θέλαμε μόνο την νίκη με την Ρωσία και δεν θα μας αρκούσε η ισοπαλία. Όταν πας για δύο αποτελέσματα συνήθως την πατάς. Έτσι την… πάτησε και η Ρωσία. Είχαμε μεγάλο κίνητρο για την νίκη και τα  καταφέραμε. Είχαμε μεγάλη κατοχή  μπάλας και πεισμώσαμε όταν μείναμε πίσω στο σκορ”.

Για την επιλογή του τερματοφύλακα Σιαμπάνη να εκτελέσει το πέναλτι της ισοφάρισης

“Εχει δυνατά χτυπήματα. Δεν το είχαμε προγραμματίσει. Ήταν μια έμπνευση της στιγμής που μας βγήκε. Τα πέναλτι τα εκτελεί όποιος είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και το θέλει. Ήταν ψύχραιμος και με δικαίωσε για την επιλογή. Κάναμε το 1-1 σε  ένα κομβικό σημείο του ματς”.

Για την επόμενη φάση, Elite Round

“Θα είναι δύσκολα τα πράγματα αφού έχουν περάσει οι καλύτερες ομάδες. Δεν ξέρουμε ακόμα με ποιές θα παίξουμε αλλά στόχος μας είναι να πάμε καλά”.

Για την διοργάνωση του προκριματικού Ομίλου στο Ηράκλειο

“Ήταν άψογη. Ήμασταν 10 μέρες στο Ηράκλειο και όλοι μας αγκάλιασαν. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, την ΕΠΣΗ και τους Κρητικούς φιλάθλους. Ευχαριστούμε και τον ΟΦΗ για την παραχώρηση του προπονητικού του κέντρου αλλά και του γηπέδου του. Όλα ήταν τέλεια, οι Κρητικοί φημίζονται για την φιλοξενία τους και το απέδειξαν”.

Για τους νεαρούς του παίκτες

“Είναι σε μία ευαίσθητη ηλικία. Μιλάμε για παιδιά 18-19 ετών. Πιστεύω στην αξία τους και θεωρώ οτι αν δουλέψουν σκληρά θα φτάσουν ψηλά. Ο Ελληνας έχει ταλέντο αλλά πρέπει να το αξιοποιήσει. Χρειάζεται στήριξη και να πάρουν ευκαιρίες στις ομάδες τους. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους”.

Για την Εθνική Ανδρών

“Είχαμε δύσκολο έργο στον Ομιλό μας και είναι επιτυχία οτι περάσαμε έστω στα μπαράζ. Ρεαλιστικά το Βέλγιο ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια πέρασε. Με την Κροατία από την αρχή είπαμε οτι είναι μία κακή κλήρωση. Είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ αλλά κρατάω την εμφάνισή μας στην ρεβάνς. Βγάλαμε ψυχή και πάθος. Το 4-1 είναι ένα σκορ που σπάνια ανατρέπεται”.

Για το φιλικό της Δευτέρας για τον Ευγένιο Γκέραρντ

“Θα έρθω και γω φυσικά να τιμήσω έναν σπουδαίο άνθρωπο. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και το  ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι΄αυτόν είναι να έρθουμε. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να έρθει, να γεμίσει το γήπεδο και να αναδείξουμε το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου. Δεν θα πρέπει να… πέφτει καρφίτσα την Δευτέρα στο “Γεντί Κουλέ”. Θα είναι μία χαρούμενη γιορτή και θα θυμηθούμε τα παλιά. Οι στιγμές θα είναι συγκινητικές. Θα έχω δύσκολο έργο ως αμυντικός με αντιπάλους μεγάλης αξίας αλλά είμαι σε καλή κατάσταση να ανταπεξέλθω”.

Για τον ΟΦΗ

“Είδα από κοντά τον ΟΦΗ στο ματς με τον Αιγινιακό. Είναι μία καλή ομάδα και μαζί με τον Αρη πρέπει να παίζουν στην Σούπερ Λιγκ. Έχει όλα τα φόντα να ανέβει”.

Για τον Εργοτέλη

“Είναι μία νέα ομάδα με ταλέντο και όρεξη. Δεν τον έχω δει από κοντά αλλά τον παρακολουθώ. Είναι ένα σωματείο που κάνει και πάλι την προσπάθειά της να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική ελίτ”.

Για τον Παναθηναϊκό

“Βιώνει μία δύσκολη κατάσταση αλλά αν βρεθεί ένας χρηματοδότης θα βρει τον δρόμο του και θα ανακάμψει. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει τώρα αλλά είμαι αισιόδοξος οτι από αυτό που γίνεται τώρα θα βγει κάτι θετικό. Όλοι μας θέλουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό και τον έχει ανάγκη και το Ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook