O Σκίμπε εξέφρασε την πίστη του πως θα μείνει

Για άλλα δυο χρόνια στον πάγκο της Εθνικής.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Κροατία (-0) και τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο Μίχαελ Σκίμπε εξέφρασε την πίστη του πως θα μείνει για άλλα δυο χρόνια στον πάγκο της γαλανόλευκης, αν και παραδέχτηκε πως όλοι απέτυχαν στον στόχο πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Αρχικά, ανέφερε στο σχόλιό του:

“Αυτή την στιγμή είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δώσαμε 12 ματς στα προκριματικά και στα μπαράζ και είχαμε μόνο ένα κακό, αυτό στην Κροατία και χάσαμε το όνειρο για την Ρωσία. Από την άλλη βέβαια, είμαι περήφανος διότι αυτή η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση των προκριματικών του Εuro της Γαλλίας και τώρα δείξαμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Δείξαμε σε όλους το τι μπορούμε να κάνουμε.

Λυπάμαι πολύ που δεν είχαμε τον Μανωλά στο Ζάγκρεμπ. Είδατε απόψε τι έγινε με την άμυνα σήμερα, που είχαμε και τον Μανωλά και τον Τοροσίδη. Ο Μήτρογλου είχε χτυπήσει και γύρισε, αλλά δεν είχε την ίδια εικόνα και μας έλειπε και ο Δώνης. Δεν σκοράρουμε αρκετά αλλά είχαμε και αυτές τις ελλείψεις. Βλέπουμε ότι το επιθετικό κομμάτι μας έχει πρόβλημα. Συνεχίζουμε όμως. Η ομάδα είναι δυνατή, είναι ανταγωνιστική και θα συνεχίσει να είναι”.

Για τον κόσμο και την στήριξη, σχολίασε: “Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που αρκετόε κόσμος ήρθε στον αγώνα και μας στήριξε. Από την άλλη, η ομάδα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει τα δυο τελευταία χρόνια και για να κάνει τον κόσμο περήφανη. Παίζαμε με 2.000 και 3.000 κόσμο και τώρα είμαστε εδώ και έχουμε κάνει το come back. Τώρα παίζουμε με τόσο κόσμο. Αποδείξαμε πως επιστρέψαμε και ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το αν θεωρεί ότι απέτυχε στο στόχο του Μουντιάλ και το αν θέλει να μείνει: “Ναι, απέτυχα στον στόχο του Μουντιάλ. Όλοι μας αποτύχαμε. Όμως, είμαστε σε καλό δρόμο. Σίγουρα θα συνεχίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω πολύ καλή σχέση με την Ομοσπονδία και ακόμα περισσότερο με τους παίκτες και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε μαζί τα επόμενα δυο χρόνια. Θα ήταν μία καλή ιδέα αυτό. Κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολο να περάσεις. Έχουμε μετά την πρόκριση για την Ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι θα περάσουμε στο Ευρωπαϊκό του 2020”.

Για το πώς κρίνει το έργο του και την επόμενη μέρα: “Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχεις πάλι μία ανταγωνιστική ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό κάναμε. Στα περισσότερα ματς δείξαμε πως κάναμε το come back και ακόμα και στα φιλικά. Το πρόβλημά μας είναι η δημιουργία φάσεων. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζει κανένας Έλληνας επιθετικός. Δεν βρίσκεις παίκτες σαν τον Μήτρογλου. Μιλάμε με τις ομάδες και κοιτάμε και τις πιο μικρές ηλικίες. Να βλέπουν και τις Ακαδημίες και την ανάπτυξη, προώθηση και ανάδειξη παικτών. Ήρθαν και νέοι παίκτες που πάνε καλά όπως ο Δώνης. Δείξαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook