Αισιόδοξος ο Σκίμπε

Για το δύσκολο ματς με το Βέλγιο αλλά και την συμμετοχή του Ζέκα.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Μίκαελ Σκίμπε, δήλωσε – στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» του ρ/σ «ΣΠΟΡ FM» – ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα κληθεί να υπερασπιστεί την ελληνική εστία, στον εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο.

Επίσης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά θέματα και να έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ζέκα. Ενώ, παραδέχτηκε πως υπάρχει θέμα στην επίθεση.

Για τον αγώνα με το, πρωτοπόρο στον 8ο προκριματικό όμλο του Μουντιάλ 2018, Βέλγιο: «Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν πιθανότητες. Ποδοσφαιριστές είναι αυτοί, το ίδιο κι εμείς. Να μην ξεχνάμε πως τα τρία μας τελευταία τεστ με Αυστραλία και Ολλανδία ήταν τα καλύτερά μας παιχνίδια. Όσο πιο επιθετικά παίζει ο αντίπαλος τόσο περισσότεροι χώροι δημιουργούνται για εμάς. Όταν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, περιμένω πως όταν κλέψουμε την μπάλα να φτάσουμε στην αντίπαλη εστία. Δεν έχει νόημα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο να αφήσεις μια ομάδα να παίξει φουλ επίθεση. Πρέπει να παίξουμε άμεσα στον χώρο, να πρεσάρουμε να τρέξουμε και να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο λάθος. Το ίδιο δύσκολα θα είναι και με την Βοσνία. Θέλουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ και πρέπει να κάνουμε κάτι καλό στα δύο αυτά ματς.

Ορισμένοι έχουν την κάψα να έρθουν στην εθνική για να αγωνιστούν κόντρα σε Βέλγιο και Ολλανδία και όχι για να παίζουν κόντρα στα Νησιά Φερόε και το Γιβραλτάρ. Υπάρχουν τρεις βαθμοί, λοιπόν, στο Βέλγιο για τους οποίους θα παλέψουμε. Εγώ δεν φοβάμαι ποτέ. Σεβασμός όμως υπάρχει πάντα στον αντίπαλο».

Ποιος θα είναι τερματοφύλακας στο Βέλγιο: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αλλά δεν ανησυχώ. Έχουμε έναν πολύ ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως είναι ο Στέφανος Καπίνο, ήταν τραυματίας όμως και δεν ήταν βασικός. Ο Παναγιώτης Γλύκος τα πηγαίνει αρκετά καλά, ενώ συμπληρώνει την τριάδα ο Δημήτρης Κυριακίδης. Παρακολουθώ τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο από την εποχή που αγωνιζόταν στην Γερμανία και τον γνωρίζω από την Στουτγκάρδη και τις Aκαδημίες.

Χαίρομαι αρκετά που αντικατέστησε τον Λουκ Στιλ στον Παναθηναϊκό και πλέον παίζει αυτός βασικός. Τον παρακολουθώ και αυτόν όπως και τους άλλους παίκτες που πηγαίνω στο γήπεδο και τους βλέπουμε. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την πρόοδό του».

Για τον Κάρλος Ζέκα: «Ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά με τη γραφειοκρατία και με το διαβατήριό του, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί σην αναμέτρηση με το Βέλγιο. Είναι ένας αμυντικός μέσος σε μια νευραλγική θέση, με ένα στιλ που μας ταιριάζει πάρα πολύ. Είναι δυνατός στις μονομαχίες, είναι ένας παθιασμένος παίκτης, με έντονο πάθος, ένας παίκτης που γνωρίζουμε ότι έχει μια εύκολη κάθετη μπαλιά.

Είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Πέρσι τον παρακολούθησα πάρα πολλές φορές, ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι είναι. Πέρσι έκανε πολύ ωραία, πολύ καλά παιχνίδια ο Ζέκα, στις τελευταίες εβδομάδες όχι και τόσο πολύ. Όμως επειδή έδειξε μια δίψα και έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και ο ίδιος για να αποκτήσει το διαβατήριο, για αυτό τον ανταμείψαμε».

Για την επίθεση: «Έχουμε θέμα, ο μόνος παίκτης που σκοράρει ασταμάτητα είναι ο Μήτρογλου ο οποίος βέβαια έχει την ποιότητα και όλο το πακέτο. Από εκεί και πέρα έχουμε κι άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην επίθεση αλλά δεν σκοράρουν με την ίδια ευκολία».

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη: «Στα πρώτα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε υπέρμετρο σεβασμό και έτσι οι Τούρκοι σκόραραν δυο φορές. Μετά ήρθε το δικό του γκολ και η κόκκινη και μπήκε στο ματς. Δεν κατάφερε όμως στο β’ ημίχρονο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ήταν γύρω-γύρω από την περιοχή, αλλά δεν έκανε φάσεις. Μετά βγήκαν οι αντεπιθέσεις της Μπεσίκτας και ήρθε αυτό το βαρύ σκορ. Πάντως πρέπει να πούμε ότι ήταν καλύτερη ομάδα στα δυο ματς».

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook