Οι νίκες δίνουν βαθμούς και σε ανεβάζουν πιο ψηλά…

Η εθνική Ελλάδας μετά τα δυο «τρίποντα» επί της Κύπρου και της Εσθονίας θα κάνει ένα μικρό άλμα στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.

Οι νίκες θα οδηγήσουν την Εθνική μας ομάδα σε άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα στις 20 Οκτωβρίου.

Οι νίκες δίνουν βαθμοί και οι βαθμοί σε ανεβάζουν πιο ψηλά. Ετσι λοιπόν η εθνική Ελλάδας μετά τα δυο «τρίποντα» επί της Κύπρου και της Εσθονίας θα κάνει ένα μικρό άλμα στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.

Το περίφημο πια FIFA Ranking θα δημοσιευθεί στις 20 του μήνα, αλλά από σήμερα το Sentragoal σας ενημερώνει για την κατάσταση στην κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων.

Με βάση αυτά λοιπόν και σε συνδυασμό με τα κριτήρια βαθμολόγησης από την FIFA η Ελλάδα θα ανέβει στην 42η θέση του ranking με 656 πόντους.

Στο ranking Σεπτεμβρίου ήμασταν στην 48η θέση με 622 πόντους.

Μικρή μεν η άνοδος και η θέση μακριά από την πρώτη δεκάδα που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η καταστροφική τελευταία διετία μας οδήγησε σε κατάρρευση άνευ προηγουμένου. Να σημειωθεί ότι δεν δίνουν όλες οι νίκες τους ίδιους βαθμούς σε κάθε ομάδα.

Εξαρτάται πάντα από το σε ποια θέση στη βαθμολογία είναι ο αντίπαλός σου, αν είναι φιλικό ή επίσημο, αν είναι προκριματικά ή τελική φάση, ενώ αφαιρείται το 20% των πόντων του μήνα από τον τέταρτο χρόνο πίσω σε σχέση με τη σημερινή ημερομηνία.

Για τον λόγο αυτό αν έρθει νίκη κι επί της Βοσνίας η άνοδος στη βαθμολογία του Νοέμβρη θα είναι ακόμη πιο μεγάλη αφού οι Βόσνιοι είναι πιο ψηλά από εμάς στην σχετική κατάταξη (28οι).

Στην κατάταξη του Οκτώβρη η Αργεντινή παρά την ήττα της από την Παραγουάη θα παραμείνει πρώτη, με δεύτερη τη Γερμανία, 3η τη Βραζιλία, 4ο το Βέλγιο, 5η την Κολομβία, 6η τη Χιλή, 7η τη Γαλλία, 8η την Πορτογαλία, 9η την Ουρουγουάη και 10η την Ισπανία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook