Η Εθνική πάει για το “3Χ3” απόψε στο Ταλίν

Κόντρα στην Εσθονία με τον Μίχαελ Σκίμπε να αποφασίζει την τελευταία στιγμή για τους αντικαταστάτες του Φορτούνη και του Τζαβέλλα.

Τα «χτυπήματα» ήταν απανωτά για τον Μίχαελ Σκίμπε. Αρχικά, ο τραυματισμός του Γιώργου Τζαβέλλα και στο… καπάκι το απρόοπτο με τον Κώστα Φορτούνη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός δεν έχει καταλήξει ακόμα στους αντικαταστάτες τους, παρότι ανέλυσε με τους συνεργάτες του όλα τα δεδομένα, τα συν και τα πλην της κάθε επιλογής.

Σέντρα στις 21:45 (ΣΚΑΙ, ΟΤΕ Sport 1) με τη θερμοκρασία στο Ταλίν να είναι αρκετά χαμηλή, περίπου τρεις βαθμοί Κελσίου.

Ακόμα και οι διεθνείς στις μεταξύ τους συζητήσεις δυσκολεύονται να προβλέψουν το τι θα επιλέξει ο προπονητής. Άλλωστε, την παραμονή κάθε παιχνιδιού δεν δοκιμάζει πρόσωπα και διάταξη. Τις συνήθειες του τις διατήρησε και στην προπόνηση της Κυριακής, που διεξήχθη στο γήπεδο «A. Le Coq Arena».

Οι αλλαγές θα είναι δύο, όσες και οι απουσίες με την διάταξη της «γαλανόλευκης» να είναι 4-2-3-1. Οι «σίγουροι» είναι ο Ορέστης Καρνέζης, στην άμυνα τα δύο στόπερ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς και δεξί μπακ ο Βασίλης Τοροσίδης. Η θέση στο αριστερό άκρο «παίζεται» μεταξύ του Κώστα Σταφυλίδη και του Χοσέ Χολέμπας.

Ο άσος της Γουότφορντ θα είναι το ένα από τα δύο νέο πρόσωπα στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Εάν αγωνιστεί ως αριστερό μπακ, θα παραμείνει στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Σταφυλίδης, ως παρτενέρ του Γιάννη Μανιάτη. Σε περίπτωση που ο Χολέμπας προωθηθεί στη θέση του αριστερού χαφ εξτρέμ, ο παίκτης της Άουγκσμπουργκ θα μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα γίνει το στήριγμα του Μανιάτη. Άρα λοιπόν σε αυτό το σενάριο, ο αμυντικός της Λειψίας θα είναι η δεύτερη αλλαγή στο αρχικό σχήμα.

Στη δεύτερη εκδοχή με τον Χολέμπας αριστερό μπακ και τον Σταφυλίδη ως αμυντικό χαφ, την θέση του αριστερού εξτρέμ θα πάρει ο Νίκος Καρέλης.

Στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα διατηρηθούν ο Πέτρος Μάνταλος (δεξί χαφ εξτρέμ) και ο Τάσος Μπακασέτας πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Όσον αφορά την Εσθονία, ο νέος προπονητής, Μάρτιν Ρέιμ θα παρατάξει την ομάδα με σχήμα 4-2-3-1. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ακσάλου, το αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κλάβαν και Μπαράνοφ, δεξιά θα είναι ο Τενίστε και αριστερά ο Κρούγκλοφ.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Μετς και ο Κάιτ, την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα απαρτίζουν οι: Βασίλιεφ, Ζενιόφ και Λουτς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ανιέρ.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να έχουν σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκάλυψη, ενώ θέλει καλύτερα μαρκαρίσματα και πίεση από τους τρεις μεσοεπιθετικούς και τον φορ.

Πηγή: sport-fm.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook