Η ήττα-ντροπή της Εθνικής από τα Ν. Φερόε επισπεύδει τις εξελίξεις

Με τον ίδιο τον Μαρκαριάν να διευκολύνει την κατάσταση, λέγοντας πως δεν έχει πρόβλημα να φύγει άμεσα.

Η μαύρη κηλίδα που μπήκε στην ιστορία της εθνικής χθες το βράδυ, φέρνει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά σε νέες εξελίξεις.

Το ποδοσφαιρικό Grexit από το επερχόμενο Euro 2016 ίσως επιφέρει αλλαγές και στον πάγκο της εθνικής, τέσσερις μόλις μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου με τον Σέρχιο Μαρκαριάν! Ο ίδιος ο Ουρουγουανός, μετά το τέλος του αγώνα με τα Νησιά Φερόε (2-1), δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα αν η Ομοσπονδία επιλέξει να ξεκινήσει άμεσα τις εκκαθαρίσεις από αυτόν, κάνοντας ένα γενικό ξήλωμα.

«Η Ομοσπονδία με τον Γιώργο (σ.σ. Καραγκούνη) θα πρέπει να ψάξουν με τον προπονητή, να βρουν τον δρόμο που πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν για να αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να κάνω την προσπάθεια για να διορθώσω τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο μετρούν τα αποτελέσματα κι ό,τι κι αν γίνει εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Ο Μαρκαριάν αναφέρθηκε στον κύκλο που έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα μετά τη μεγαλειώδη επιτυχία του 2004. «Κλείνει ο κύκλος της ομάδας μετά το 2004. Η Ελλάδα πήγε πολύ πίσω και πρέπει να δει το μέλλον με νέες ιδέες και δύναμη, για να ξαναγίνει υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα από τις μικρές ηλικίες. Πρέπει να διορθωθούν πολλά πράγματα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ήταν ερασιτέχνες, ο Σέρχιο Μαρκαριάν απάντησε με απόλυτο ρεαλισμό, τουλάχιστον με βάση την εικόνα του χθεσινού αγώνα: «Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το “11” και το “8”; Προσπαθήσαμε, βάλαμε όλους τους επιθετικούς, αλλά ο αντίπαλος έπαιξε κλειστά, έκανε μεγάλη προσπάθεια κι εμείς φεύγουμε χωρίς τίποτα. Ηταν πολύ κακό το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι έδειξε ότι η ομάδα έχει δρόμο και θέλει δουλειά. Οταν ήμασταν καλύτεροι, κάναμε ένα λάθος σε φάση που έχουμε δουλέψει και ήρθε το γκολ».

Το μπαλάκι στην ΕΠΟ…

Πλέον, τον λόγο έχει η ΕΠΟ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. Από την άμεση απομάκρυνση του Μαρκαριάν και τη σταδιακή ανανέωση της ομάδας, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια των προκριματικών, ως ένα στάδιο προσαρμογής του νέου τεχνικού και των παικτών που θα κληθούν. Αυτό δήλωσε άλλωστε και ο Μαρκαριάν στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αποφασίσουμε κάποια πράγματα που θα έχουν έναν μακρύ ορίζοντα».

Καραγκούνης: «Επιβάλλεται να σηκωθούμε»

Δύσκολη μέρα η χθεσινή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ειδικά για τον Γιώργο Καραγκοούνη που έζησε ως πρωταγωνιστής τη «χρυσή εποχή» της εθνικής μας ομάδας. Ο «Κάρα» βρήκε πάντως το… κουράγιο να μιλήσει για την επόμενη μέρα, λέγοντας πως είναι ανάγκη να σταθεί και πάλι στα πόδια της:

«Οταν χάνεις ακόμα μία φορά από τα Φερόε και όταν είσαι μαθηματικά εκτός πρόκρισης, είναι πολύ άσχημο συναίσθημα. Δεν είναι κάτι σύνηθες για όλους και ειδικά για μένα. Εχουμε συνηθίσει διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Εχει χαρές και λύπες και πρέπει να το δεχτούμε. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε τι έφταιξε. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Να μην πας σε μία τελική φάση είναι πολύ άσχημο. Η ομάδα τρέφεται από αυτές τις προκρίσεις. Δεν είναι μόνο το γόητρο, είναι και για λόγους διαβίωσης. Πιστέψαμε όλοι ότι ο όμιλος θα μας οδηγούσε στην πρόκριση. Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά επιβάλεται να σηκωθούμε».

Παράλληλα τόνισε πως δεν μετάνιωσε σε καμία περίπτωση για την επιλογή του να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Οτιδήποτε κινείται γύρω από την Εθνική και μου ζητηθεί να βοηθήσω από την πλευρά μου δεν μπορώ να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Μου ζητήθηκε από την ομοσπονδία να βοηθήσω και ήταν αδύνατο να αρνηθώ. Ομως το θέμα δεν είναι ο Καραγκούνης και ο κάθε Καραγκούνης».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook