Επίκειται συνάντηση “Κάρα”-Μαρκαριάν

Για το θέμα του προπονητή στην Εθνική.

Επίκειται συνάντηση “Κάρα”-Μαρκαριάν στην Μαδρίτη, την πολη του Μίτσελ… Στα υπ’ όψιν ο Δώνης. Προτάθηκε ο Ματέους, Συζητήθηκε κι ο Λεμονής. Δεν υπήρξε ουσιαστικό θέμα Άγγελου.

Οι μέρες περνούν, οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΠΟ έβαλαν προς στιγμήν φρένο στην πρόσληψη νέου τεχνικού, ωστόσο οι διαβουλεύσεις δε θα μπορούσαν να περιμένουν για να ξεκινήσουν την 23η Ιανουαρίου, ημέρα των εκλογών στην Ομοσπονδία.

Ασφαλώς και η πρόσληψη του νέου τεχνικού καθυστερεί μέχρι να οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, για το οποίο υποψήφιος πρόεδρος είναι μόνο ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ωστόσο οι συζητήσεις στους κόλπους της ομοσπονδίας είναι συνεχείς, με τον Γιώργο Καραγκούνη να έχει καταθέσει τις προτάσεις του και να προχωρά στα απαραίτητα ραντεβού.

Τις τελευταίες μέρες η λύση που προκρίνεται είναι αυτή του Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός με μεγάλη θητεία σε εθνικές ομάδες και με άριστη γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο “Κάρα” τον γνωρίζει πολύ καλά και ως άνθρωπο και θεωρεί πως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του έλληνα ποδοσφαιριστή. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο άνδρες, που διατηρούν πολύ καλή επαφή θα συναντηθούν στην Μαδρίτη την Παρασκευή για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Όπως και να’ χει εξελίξεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΠΟ και δεν αποκλείεται σύντομα η Εθνική να έχει βρει τον νέο της “οδηγό”.

* Στην Μαδρίτη πάντως ο Καραγκούνης δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με άλλους υποψήφιους τεχνικούς. Στην πόλη εκείνες τις μέρες θα βρίσκεται κι ο Μίτσελ. Λέω εγώ τώρα…

Προτάθηκε και ο Ματέους

Το γεγονός ότι είχε προκριθεί λύση ξένου τεχνικού, έφερε πάρα πολλές προτάσεις στον Γιώργο Καραγκούνη. Μία εξ αυτών ήταν και αυτή του Λόταρ Ματέους. Ο Γιώργος Καραγκούνης σκέφτηκε την “γερμανική” φιλοσοφία η οποία ταιριάζει στην Εθνική Ελλάδος, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε.

Πάντα στα υπ’ όψιν ο Δώνης

Το γεγονός ότι στην ΕΠΟ υπήρξε σαφής προτίμηση στην λύση ξένου τεχνικού, δεν αποτέλεσε ποτέ τρχοπέδη για την περίπτωση Δώνη στην Εθνική ομάδσ. Άλλωστε όσο ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ είναι ελεύθερος και όσο το τιμόνι της Εθνικής μένει χωρίς οδηγό, θα είναι πάντα στο μικροσκόπιο του Γιώργου Καραγκούνη ως μια αξιόπιστη λύση ενός φιλόδοξου ανθρώπου που μπορεί να χτίσει την “γαλανόλευκη” του μέλλοντος.

Στις περιπτώσεις των Ελλήνων κι ο Λεμονής

Μια άλλη περίπτωση Έλληνα τεχνικού που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτή του Τάκη Λεμονή, ο οποίος δε θα έλεγε όχι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ακόμη κι αν αυτό σήμαινε πως δε θα είχε καθημερινή επαφή με τους παίκτες του.

Δεν υπήρξε θέμα Αναστασιάδη

Πόσες φορές πρέπει να πει ο Αναστασιάδης ότι δεν έχει συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής και ότι ποτέ δεν του έγινε πρόταση. Και πως θα γινόταν άλλωστε ο Καραγκούνης να μπει στη διαδικασία συζητήσεων με έναν τεχνικό ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο σε σύλλογο. Είναι άλλο πράγμα να έχεις καλή σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο τρέφεις αμοιβαία εκτίμηση κι άλλο να δημιουργούνται σενάρια που θα περιέπλεκαν τα πράγματα. Το ενδεχόμενο Αναστασιάδη θα συζητιόταν αν και μόνο αν ήταν ελεύθερος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook