Ο Γιώργος Σαρρής ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται

Και ότι η ευθύνη που θα αναλάβει στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αφορά μόνο για τον Ρανιέρι.

Ο Γιώργος Σαρρής ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και ότι η ευθύνη που θα αναλάβει στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αφορά μόνο για τον Ρανιέρι. «Εγινε τεχνηέντως πρώτο θέμα», υποστήριξε μιλώντας στη Nova μετά το φιλικό της Εθνικής με τη Σερβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα της Εθνικής στον αγώνα: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Κρήτης που συμπαραστάθηκε στην Εθνική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σήμερα τα παιδιά έκαναν προσπάθεια, πολύ μεγαλύτερη από τα προηγούμενα ματς.

Οπωσδήποτε η Εθνική περνάει μια κρίση και θα πρέπει, επειδή μεσολαβεί μεγάλο διάστημα μέχρι το επόμενο παιχνίδι, να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να βοηθήσουμε όλοι να επανέλθει η Εθνική στο δρόμο που της αξίζει».

Για τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η ΕΠΟ: «Εγώ και όταν προσλάβαμε τον κ. Ρανιέρι, που όλοι θριαμβολογούσαν, έλεγα ότι στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα ήρθαν έτσι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η σωστότερη επιλογή. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Εξακολουθώ να θεωρώ τον κ. Ρανιέρι πάρα πολύ μεγάλο προπονητή με σπουδαίο βιογραφικό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν εγκλιματίστηκε στην ελληνική πραγματικότητα ή εμείς δεν εγκλιματιστήκαμε στη δική του φιλοσοφία. Να μας προβληματίσει αυτό και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις μας».

Για το αν ο επόμενος προπονητής της Εθνικής θα είναι Ελληνας ή ξένος με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας: «Με ρωτάτε κάτι με το όποιο δεν έχει ασχοληθεί κανείς στην Ομοσπονδία, με δεδομένο ότι έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας και πρέπει να το ψάξουμε πάρα πολύ».

Για το αν θα αλλάξει η απόφαση περί αναβολής των πρωταθλημάτων, μετά και τη σημερινή απόφαση της Football League: «Με αυτά θα ασχοληθούμε από αύριο. Αύριο έχει η Σούπερ Λιγκ συνεδρίαση, θα δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις και μετά θα αποφασίσουμε».

Για το αν μπορεί η συγκεκριμένη ΕΠΟ να προσφέρει στην Εθνική ομάδα και αν όχι, μήπως θα ήταν σωστό να υπάρξει επόμενη μέρα, ίσως προερχόμενη και από τον ίδιο τον κ. Σαρρή με την παράδοση της διοίκησης σε επόμενο σχήμα: «Νομίζω ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Αυτό τεχνηέντως κάποιοι το ανέδειξαν σε πρώτο θέμα. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται από τις Ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων με συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής τέτοιου είδους μηνύματα ή ενδείξεις ότι χρειάζεται να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Επιπλέον, οποιεσδήποτε αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να μη ληφθούν εν θερμώ».

Για το γεγονός ότι το Δ.Σ., όταν γίνει, θα συγκληθεί μετά από αρκετό καιρό και άρα δε θα είναι εν θερμώ οι αποφάσεις και για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Σαρρής θα αναλάβει τις ευθύνες του, όπως τόνισε στην πρόσφατη δήλωσή του:

«Να ξεκαθαρίσω ότι όταν είπα ότι αναλαμβάνω την ευθύνη εννοούσα την ευθύνη επιλογής Ρανιέρι και τίποτα περισσότερο».

Για το γεγονός ότι δεν έφυγε μόνο ο Σάντος το καλοκαίρι αλλά και ολόκληρο το επιτελείο και αρκετοί άνθρωποι γύρω από την Εθνική: «Αυτά όλα θα εξηγηθούν στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ».

Για το αν η ΕΠΟ είναι έτοιμη να πάρει πίσω την απόφαση μη ορισμού διαιτητών, μετά τη στάση της Football League και εν αναμονή της απόφασης της Super League: «Με μια ανάλογη απόφαση της Σούπερ Λιγκ, ομόφωνη, θα το ξαναδούμε αυτό, αύριο μετά τη συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ».

Για το αν θα μπορούσε να είναι μια λύση ένα μικτό διοικητικό σχήμα στην ΕΠΟ, με κάποιους από τους παίκτες του 2004 που αγαπάει ο κόσμος και κάποιους παράγοντες της Ομοσπονδίας και αν θα τεθεί ένα τέτοιο σχήμα στις Ενώσεις: «Νομίζω ότι η ερώτηση είναι άτοπη. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών στην Ομοσπονδία. Οι εκλογές είναι το 2016, με ένα καταστατικό που έχει εγκριθεί από FIFA και UEFA και περιμένουμε την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο. Αυτά όλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Για το αν είναι καιρός να βάλουμε παλιούς παίκτες στη διοίκηση της ΕΠΟ, όπως συμβαίνει σε πολλές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες αλλά και στην ίδια την UEFA με τον Μισέλ Πλατινί: «Βεβαίως, αλλά αυτό είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πούμε τώρα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook