Aναστόπουλος: «Δεν έχει χαθεί η πρόκριση»

Το στίγμα του για την Εθνική ομάδα έδωσε ο Νίκος Αναστασόπουλος που φάνηκε πως πιστεύει ακόμη στην πρόκριση της Εθνικής στο Euro2016…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Novasport FM 94,6…

-την κριτική του στην Εθνική: «Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζω εξ αρχής πως βάζω τον εαυτό μου έξω από την Εθνική. Ούτε νταλαβερτζήδες θέλω, ούτε τίποτα. Έχω άποψη για την Εθνική γιατί την έχω υπηρετήσει, έχω σπάσει τα πόδια μου γι’ αυτή και είμαι πρώτος σκόρερ, χωρίς όμως να πάρω καμία αναγνώριση. Αυτά που θέλω να πω είναι καλοπροαίρετα κι όχι κακοπροαίρετα».

-τις ευθύνες του Ρανιέρι: «Όταν η Εθνική δεν πάει καλά, δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Ο Ρανιέρι ήρθε με ένα πάρα πολύ καλό βιογραφικό, αλλά από το πρώτο παιχνίδι υπήρχε μια μη αποδοχή της πρόσληψής του. Από το πρώτο ματς αρχίσαμε να του λέμε διάφορα. Δεν μπορούμε να στήνουμε στον τοίχο μόνο τον προπονητή. Είναι το εύκολο θύμα, αλλά φεύγοντας δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι αιτίες είναι πιο βαθιές».

-τους λόγους του κακού προσώπου της Εθνικής: «Βλέπουμε μια Εθνική που έχει χάσει το πάθος της, την ταυτότητά της και πάνω από όλα το στυλ της σαν ομάδα. Κακώς ή καλώς, επί Ρεχάγκελ και Σάντος είχαμε μια ομάδα που είχαμε καμιά φορά και δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, που αμυνόταν καλά, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα. Ο κύριος Ρανιέρι, που κατ’ εμέ είναι καλός προπονητής, του είπανε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Όμως βλέπουμε ότι χάνουμε και από τα Νησιά Φερόε».

-τις πιθανότητες πρόκρισης: «Αυτούς τους παίκτες είχαμε και στις επιτυχίες. Δεν είναι για πέταμα και ούτε ξαφνικά ξέχασαν την μπάλα. Και με αυτούς μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορούμε να ελπίζουμε ακόμη στην τρίτη θέση. Η Ουγγαρία δεν είναι αχτύπητη. Δεν έχει χαθεί η πρόκριση κι αν έχεις μια πιθανότητα, πρέπει να πολεμήσεις γι’ αυτή με νύχια και με δόντια. Έστω κι αν είναι 1%! Έχουμε τη δυνατότητα, αν βάλουμε το φιλότιμο μπροστά, να καταφέρουμε να περάσουμε. Στον ΟΦΗ είχα μια τέτοια κατάσταση. Όταν έχεις τέτοια προβλήματα, μεγάλη υπόθεση είναι να διαχειριστείς τα αποδυτήρια και την κατάσταση. Η μπάλα δεν έχει όλο επιτυχίες, έχει κι αποτυχίες. Δεν πρέπει να διαλύσουμε το μαγαζί. Ολόκληρη Ισπανία έφαγε πέντε από την Ολλανδία και ολόκληρη Ιταλία δεν πέρασε καν στους ‘16′ του Μουντιάλ».

-την αναβολή του πρωταθλήματος: «Δεν λύνεται τίποτα με το να μη γίνει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο».

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook