Ο Ρανιέρι δήλωσε πως δεν φοβάται την πίεση

Υποστήριξε πως είναι μαχητής και τόνισε πως θέλει να μεταλαμπαδεύσει αυτό το πνεύμα στους παίκτες του εν όψει του ματς με τα νησιά Φερόε.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δήλωσε πως δεν φοβάται την πίεση, υποστήριξε πως είναι μαχητής και τόνισε πως θέλει να μεταλαμπαδεύσει αυτό το πνεύμα στους παίκτες του εν όψει του ματς με τα νησιά Φερόε.

«Μου αρέσει η πίεση, είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου την σωστή νοοτροπία και την θέληση για νίκη, έχω κάνει πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Σήμερα θα δω και σε τι κατάσταση είναι ο Τοροσίδης και μετά θα αποφασίσω για την ενδεκάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρανιέρι.

Ταυτόχρονα, ο Ρανιέρι τόνισε πως τον ενδιαφέρει και η εικόνα της ομάδας, όχι μόνο τα αποτελέσματα, ενώ έκανε και την αυτοκριτική του για τη μέχρι σήμερα πορεία.

  • Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ρανιέρι:

Για το αν του ζητήθηκε από την ΕΠΟ η πρόκριση ή να αλλάξει την φιλοσοφία της Εθνικής στο ξεκίνημα της συνεργασίας, απάντησε: “Καλημέρα σας. Φυσικά μου ζητήθηκε η πρόκριση από την Ομοσπονδία, που είναι και το σημαντικό. Είναι μια στιγμή αλλαγής ωστόσο για την Εθνική Ελλάδας θα ήταν ιδανικό να συνδυάσουμε την πρόκριση με την δημιουργία μιας νέας ομάδας”.

Για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε, ο Ιταλός κόουτς σχολίασε: “Ελπίζω ότι οι παίκτες μου κατανοούν πως θέλουμε μόνο τη νίκη αύριο. Σωστά είπατε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στα τρία πρώτα ματς έχουμε μόλις ένα βαθμό και κανείς δεν περίμενε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί αλλά όχι νευρικοί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στα Ν. Φερόε”.

Για το αν στόχος είναι μόνο ή νίκη ή και το θέαμα, απάντησε: “Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και μετά με ενδιαφέρουν τα γκολ. Οφείλουμε να αποδείξουμε στο γήπεδο την ανωτερότητα μας. Πιστεύω ότι τρία είναι τα στοιχεία της επιτυχίας: καρδιά, αποφασιστικότητα και δουλειά. Ξέρω ότι οι παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν παραπάνω δυσκολίες από πλευράς δυνάμεων. Τώρα όμως πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν. Θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν. Θέλω από όλους το 120% στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καραγκούνης μου είπε πως και στο παρελθόν υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή, οπότε πρέπει να αντιδράσουμε”.

Για το αν αισθάνεται πίεση και για την 11άδα, είπε: “Μου αρέσει η πίεση, είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου την σωστή νοοτροπία και την θέληση για νίκη. Έχω κάνει πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Σήμερα θα δω και σε τι κατάσταση είναι ο Τοροσίδης και μετά θα αποφασίσω για την ενδεκάδα”.

Για την κριτική που ασκείται, ο Ρανιέρι δήλωσε: “Σε όλους αρέσει η νίκη, αυτή πρέπει να κυνηγάμε πάντα. Εγώ θέλω να δείξω παραπάνω στοιχεία, ότι μπορούμε κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά περισσότερο με απασχολεί η εικόνα της ομάδας μου στο γήπεδο. Παντού υπάρχει γκρίνια και κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μέσα στον χρόνο θα έχει λιακάδα, θα βρέξει, θα χιονίσει και πρέπει να μάθουμε να τα δεχόμαστε όλα”.

Για το αν έχει κάνει αυτοκριτική και για το κριτήριο επιλογής των διεθνών: “Η ευθύνη σε νίκες και ήττες ανήκει στον προπονητή. Ξέρω τους περισσότερους παίκτες αλλά διαπίστωσα πως μετά την λήξη του Μουντιάλ κάποιοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αναγκάστηκα να κοιτάξω και άλλες λύσεις. Ο Γκέκας είχε θέμα με το γκολ στην Εθνική, αλλά τώρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Άλλωστε σε κάθε απόφαση, ο προπονητής έχει την ευθύνη”.

Σύνθημα νίκης από Αβράαμ και Λάζαρο

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα.

Τις δηλώσεις ξεκίνησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος:

“Το ξεκίνημα που έχουνε κάνει δεν είναι το ιδανικότερο. Έχουμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια πως μπορούμε να πάμε ψηλά. Από το επόμενο ματς και σε όλα που ακολουθούν οφείλουμε να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο”.

Τι στοιχεία πρέπει να δείξει η εθνική στον αγώνα κόντρα στα Νησιά Φερόε: “Αποφασιστικότητα, πάθος, θέληση, αγωνιστικότητα, αυτά οφείλουμε να δείξουμε σε αυτό το παιχνίδι”.

Για το αν επηρεάζουν οι πολλοί τραυματισμοί την Εθνική, σχολίασε: “Μας επηρεάζει σε ένα βαθμό αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Όποιος καλείται στην Εθνική οφείλει να δίνει το 100%”.

Για τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε: “Είναι παιχνίδι χωρίς αύριο και κρύβει παγίδες. Ο καθένας θα προετοιμάσει τον εαυτό του όσο καλύτερα μπορεί γιατί χρειαζόμαστε τους 3 πόντους”.

Για το σύστημα που πρέπει να χρησιμοποιήσει η Εθνική: “Τα συστήματα είναι για τον προπονητή. Εμείς με όποιον και να παίζουμε πρέπει να παρουσιάζουμε θέληση και αποφασιστικότητα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν”.

Για το πάθος που πρέπει να δείξουν οι διεθνείς: “Ο προπονητής δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον να παίζει με πάθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Μας επηρέασαν τα άσχημα αποτελέσματα. Έχουν γίνει αλλαγές, με πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό. Η φιλοσοφία όμως θα πρέπει να μείνει η ίδια. Δεν μπορούμε ξαφνικά να κερδίζουμε 4 και 5-0. Στα στοιχεία που μας πήγαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, εκεί πρέπει να βασιστούμε. Να έχουμε πάθος, θέληση και επιμονή”.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: “Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να βγάλουμε μόνο με νίκες. Στο παρελθόν τα έχουμε καταφέρει, ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει σαν ομάδα”.

“Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Τακτικά υπάρχει πειθαρχία στα Ν. Φερόε. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά μια νίκη θα δώσει το έναυσμα για καλύτερη συνέχεια”

Σε ερώτηση για τους τραυματισμούς απάντησε: “Υπάρχουν τραυματισμοί αλλά τι να κάνουμε; Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αυτά. Μακάρι να τους είχαμε όλους μαζί μας. Είναι ατυχία και ελπίζουμε να μην το αντιμετωπίσουμε ξανά στο μέλλον”.

Για τον στόχο της Εθνικής: “Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη. Μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε σε ότι κατάσταση και αν βρισκόμαστε”.

“Είμαστε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Αν θέλουμε να βρεθούμε στα τελικά της διοργάνωσης πρέπει να το δείξουμε τώρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook