Γράφει ιστορία ο Γιώργος Καραγκούνης

Φτάνοντας τις 132 διεθνείς συμμετοχές.

Ο “αειθαλής” Γιώργος Καραγκούνης λίγες ώρες πριν από τα 37α γενέθλια του χρησιμοποιήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τη Ν.Κορέα παίρνοντας την θέση του Γιάννη Μανιάτη.

Ο ρέκορντμαν της εθνικής ομάδας έφτασε πλέον τις 132 διεθνής συμμετοχές, υστερώντας μόνο έναντι των ‘Ικερ Κασίγιας που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ενεργεία παικτών με 153 συμμετοχές και Τζανλουίτζι Μπουφόν που έφτασε τις 140 παρουσίες με την “Σκουάντρα Ατζούρα”.

Ουσιαστικά ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού (μαζί με τον Τίμοστσουκ) είναι ο πρώτος εν ενεργεία Ευρωπαίος μη τερματοφύλακας σε διεθνείς συμμετοχές!

Ο Ουκρανός, Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός στο φιλικό με τις ΗΠΑ έπιασε τον “Κάρα” μετρώντας επίσης 132 διεθνείς συμμετοχές, ενώ ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία/131 συμμετοχές), Τσάβι (Ισπανία/131 συμμετοχές) και Ινιέστα (Ισπανία/131 συμμετοχές).

Πρώτος σε συμμετοχές παγκοσμίως από τους διεθνείς που δεν έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους είναι ο Αμερικανός Λάντον Ντόνοβαν (155 συμμετοχές), με τον Μεξικανό Τοράδο να αριθμεί 146, τον Ιάπωνα Γιασουχίτο Έντο να φτάνει τις 141 συμμετοχές, τον Αιγύπτιο Ελ Χανταρί τις 140, τον Άλ Μουτάουα από το Κουβέιτ τις 137, ενώ ο Ιρανός Νεκουνάμ άγγιξε τις 136 διεθνείς παρουσίες.

Σε ότι αφορά την εθνική ομάδα, πίσω από τον Γιώργο Καραγκούνη βρίσκονται οι Θόδωρος Ζαγοράκης (120 συμμετοχές), Κώστας Κατσουράνης (109 συμμετοχές) και Άγγελος Μπασινάς (100 συμμετοχές).

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook