listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

»Με βαπόρια και αεροπλάνα στη Ν. Αφρική»

Η Νότιος Αφρική πλησιάζει και ο «Γαλανόλευκος Φάρος» είναι έτοιμος για ακόμα μια «μάχη» στο πλευρό της Εθνικής.

Έξι χρόνια λειτουργίας, έξι χρόνια πάντα στο πλευρό της Εθνικής και ο Γαλανόλευκος Φάρος εξελίσσεται στον 12ο παίκτη. Στις χαρές και τις λύπες μαζί, αφού όλοι ξέρουν καλά ότι σε έναν αγώνα υπάρχει η νίκη, αλλά και η ήττα, υπάρχει η χαρά, αλλά και η λύπη! Η δύναμή τους, η φωνή, τα τύμπανα και το πάθος, κάτι που μεταδίδεται και στον αγωνιστικό χώρο, στους παίκτες της Εθνικής μας.

Μαζί σε Μάλτα, Νορβηγία, Τουρκία, Βουδαπέστη, Λετονία, Μολδαβία, Ισραήλ, Ελβετία, Δανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, ο Γαλανόλευκος Φάρος είναι έτοιμος για ακόμα μια «μάχη», έστω και αν αυτή βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά. Η Νότιος Αφρική πλησιάζει και το όνειρο όλων στον σύλλογο γίνεται πραγματικότητα. Το ταξίδι αρχίζει τον Ιούνιο και ο στόχος της άνετης παρουσίας των Ελλήνων φιλάθλων στη «Μαύρη Ήπειρο» απέχει μια ανάσα από την επίτευξή του. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Φλέκας μιλά στο gazzetta.gr για τους στόχους, την γαλανόλευκη παρουσία και εκφράζει την μεγάλη του ικανοποίηση για την αγάπη του κόσμου στις προσπάθειές του.

Καταξίωση Η πληρότητα για τη Νότιο Αφρική ολοένα και πλησιάζει στο στόχο, όμως σε αυτή την περίπτωση τα χαμόγελα έρχονται από την δίψα του κόσμου να δει από κοντά την Εθνική και όλα αυτά μέσα από τον Γαλανόλευκο Φάρο «Απίστευτη κίνηση, πλησιάζουμε στο στόχο μας. Υπάρχει δίψα του κόσμου για να βρεθεί στο Μουντιάλ, ο κόσμος αγαπά την Εθνική, και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους. Απ’ όλο τον κόσμο, από Αμερική, Αυστραλία θέλουν να δουν την προσπάθεια της ομάδας μας και μέσα από τον σύλλογο θέλουν να ταξιδέψουν στην Αφρική. Έχουμε 420 θέσεις και μένουν πλέον ελάχιστες…» τονίζει ο Νίκος Φλέκας.

Μουντιάλ και… Κροατία! Ο 12ος παίκτης, στα εύκολα και τα δύσκολα, τις χαρές και τις λύπες, ο Γαλανόλευκος Φάρος είναι εκεί και ενισχύει τις προσπάθειες της Εθνικής μας. «Οι διεθνείς μας έχουν μεγάλη ψυχή, αγαπά την φανέλα με το εθνόσημο γι’ αυτό και υπάρχουν οι επιτυχίες», θα σχολιάσει ο Νίκος Φλέκας και θα αναφερθεί στις προσπάθειες του Συλλόγου να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας του Ρεχάγκελ: «Βρεθήκαμε 6000 στο Παγκρήτιο με το Ισραήλ, φωνάξαμε για την Εθνική στη Μάλτα, λίγες ημέρες μετά την βαριά ήττα από την Τουρκία. Το αναγνώρισαν οι παίκτες και μας έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Βρεθήκαμε εκατοντάδες σε Ουγγαρία, Νορβηγία και θα συνεχίζουμε να φωτίζουμε την Εθνική μας και μετά το Μουντιάλ μαζί τους Έχουμε ήδη ναυλώσει τσάρτερ για την Κροατία, και το ματς της Εθνική μας για τα προκριματικά του EURO, ενώ περιμένουμε με αγωνία το ματς με τη Γεωργία να γίνει στο Παγκρήτιο».

Με σωστές τιμές στη Ν. Αφρική! Ο στόχος φτάνει στην επίτευξή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος φίλων εθνικής Ελλάδος είναι στο πλευρό των φιλάθλων και η ανταπόκριση δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου «Είμαι περήφανος που ως πρόεδρος του Συλλόγου πηγαίνουμε τον Έλληνα στη Νότιο Αφρική με τις σωστές τιμές. Σκοπός μας ήταν να τον πάμε στο Μουντιάλ και τα καταφέραμε. Οι θέσεις τελειώνουν, ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει δυστυχώς τώρα, αφού μετά θα αναγκαστεί να πληρώσει υπέρογκα ποσά γιατί εμείς δεν θα έχουμε άλλες θέσεις», τονίζει ο πρόεδρος του Φάρου.

Ποιες βουβουζέλες, τα τύμπανα! Μπορεί οι Νοτιοαφρικάνοι να μας πάρουν τα αυτιά με τις βουβουζέλες, ωστόσο οι 3000 (μαζί με τους ομογενείς της Ν. Αφρικής) Έλληνες θα ενισχύσουν την Εθνική με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο: «Δύο τύμπανα, τρομπέτα και 3000 Έλληνες με την φωνή και το πάθος μας θα βοηθήσουμε την Εθνική. Θα γίνουμε ο 12ος παίκτης που χρειάζεται για να προκριθεί». Πολλά ακούγονται για τη Νότιο Αφρική, η εγκληματικότητα στα ύψη, οι συνθήκες υγιεινής όχι οι ιδανικές, κάτι που ανησυχεί τον κόσμο. «Δεν πρέπει να ανησυχούν οι Έλληνες που θα έρθουν μαζί μας. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται, βρισκόμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία και έχουμε μεγάλη βοήθεια και από την ελληνική ομογένεια. Στόχος μας είναι η άμεση ενημέρωση», δηλώνει ο Νίκος Φλέκας.

Η περιπέτεια της Εθνικής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής μόλις αρχίζει. Η παρέα του Γαλανόλευκου Φάρου όμως έχει κάνει τα δικά της μεγάλα βήμα για ένα ταξίδι που θα φωτίζει για πολλά χρόνια τον δρόμο της ομάδας μας. Ο σύλλογος συνεχίζει να προσφέρει, ενώ είναι υπερήφανοι που έχουν καταφέρει να φτιάξουν στα Χανιά το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας. Χαρές, λύπες, αντικείμενα που έγραψαν ιστορία, όλα εκεί… όπως και το πάθος τους για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Για επικοινωνία με τον σύλλογο μπορείτε να τηλεφωνείτε στο: 6974-331691.