Οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για το φιλικό με το Βέλγιο

Με ένα νέο πρόσωπο τον Ορέστη Καρνέζη και μία επιστροφή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο Φερνάτος Σάντος δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις στα πρόσωπα που κάλεσε στην Εθνική Ελλάδος για το φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο.

Η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή ξεκίνησε με την ανακοίνωση της αποστολής για το φιλικό με το Βέλγιο. Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Ορέστη Καρνέζη, ενώ επιστρέφει ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Η αποστολή της Εθνικής:

Τζόρβας, Καρνέζης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Φορτούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Αθανασιάδης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες, που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους. Όταν θα πάμε στην Αυστρία, θα πάρω μαζί μου παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν στην τακτική».

Όσο για τα κριτήρια επιλογής της αποστολής για το Euro, είπε αρχικά: «Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για την 23άδα. Από εκεί και πέρα μετά έρχεται η ποιότητα. Είναι δυο σημαντικοί τομείς, αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδία είναι το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα. Ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Αν δημιουργήσεις ένα ισχυρό σύνολο, αν είναι συμπαγές είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα είναι το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτες, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες».

Για την κλήση του Ορέστη Καρνέζη, ανέφερε: «Τον κάλεσα γιατί αυτή τη στιγμή είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κι έχει καλή απόδοση».

Ενώ για το αν έχει τελικά αποφασίσει για την παραμονή του, σχολίασε: «Πάνω σε αυτό το θέμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως έχω εξαιρετική σχέση με όλους όσους συνεργάζονται μαζί μου όπως είναι ο πρόεδρος, ο κ. Φύσσας κι ο κ. Τσαπίδης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, έχω μια πρόταση εκ μέρους της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η απόφαση που θα ληφθεί, όμως ακόμα την επεξεργάζομαι. Έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ για το δικό μου το μέλλον, τι θέλω να κάνω από εκεί και πέρα. Η πρόταση υπάρχει, πρέπει να τη βάλω κάτω και να δω τα αρνητικά και τα θετικά, για να δω τι αποφασίσω και νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό».

Όσο για το αν πρέπει να περιμένουμε την απόφασή του πριν το καλοκαίρι, απάντησε: «Είναι μια απόφαση που κάποια στιγμή θα ληφθεί. Δεν βλέπω ποιο είναι το κεντρικό ζήτημα σε αυτό. Αυτή η ερώτηση έχει τελειώσει πιο πριν. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είναι θέμα αν θέλω εγώ να είμαι εγώ ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι σίγουρα της Ελλάδας. Αν θέλω να είμαι προπονητής, δεν ξέρω. Αλλά πιο κατανοητό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν αξίζει να το κάνουμε αυτό το θέμα τόσο μεγάλο».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook