Παπαβασιλείου: «Δεν θέλω να μιλήσω για άνοδο»

Ο «αρχιτέκτοντας» του φετινού Εργοτέλη έκανε λόγο για εξέλιξη του συλλόγου και των ποδοσφαιριστών του ενώ αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την Διοίκηση και ανέλυσε το πλάνο που έχει οραματιστεί για την ομάδα.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκκι Παπαβασιλείου, μίλησε στην Mikriliga για τα κατορθώματα της ομάδας του στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Τα όσα είπε ο Κύπριος τεχνικός:

Ποιες οι σκέψεις σου μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με τα Τρίκαλα (3-0);

«Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και δεν πέσαμε έξω. Το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα, σωστή νοοτροπία και καταφέραμε να διευκολύνουμε τους εαυτούς μας με την απόδοσή μας. Παρότι ήμασταν κουρασμένοι από το μέσο εβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου, εμφανίσαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς».

Η ομάδα σου κόντραρε στα ίσα τον ΠΑΟΚ. Περίμενες μία τέτοια εμφάνιση;

«Η αλήθεια είναι πως περίμενα να παρουσιάσουμε μία πολύ καλή εικόνα. Δεν αλλάξαμε τίποτα ως προς την προσέγγιση του παιχνιδιού. Αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι προσπαθήσαμε να κάνουμε και με αντίπαλο μία ομάδα, που είναι ανώτερη ποιοτικά. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις μίας τέτοιας αναμέτρησης και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέληση και στα επόμενα ματς».

Ο Εργοτέλης απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή. Είναι η ομάδα έτοιμη για άνοδο;

«Δε θέλω να μιλήσω για άνοδο. Θέλω απλά να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αρχίσαμε φέτος. Στόχος μας είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και δουλεύουμε με οδηγό πάντα το καλύτερο για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές».

Ποια στοιχεία έχεις προσπαθήσει να δώσεις στον Εργοτέλη;

«Θέλω να έχουμε αυτοπεποίθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να βγάζουμε στο χορτάρι αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας, επιβάλλοντας το δικό μας ρυθμό σε κάθε παιχνίδι. Να κοιτάζουμε ξεχωριστά την κάθε φάση και να προσπαθούμε να την τελειοποιούμε. Θέλουμε το ποδόσφαιρό μας να είναι ελκυστικό στο μάτι του θεατή και αποτελεσματικό για την ομάδα».

Η ομάδα φέτος είναι αποτελεσματική και αμυντικά. Πόση δουλειά έχει γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι;

«Δεν έχουμε δώσει βάρος στην άμυνα συγκεκριμένα. Δίνουμε σημασία σε όλο μας το παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε καλή επίθεση και καλή άμυνα. Άλλωστε αυτά τα δύο αλληλοσυνδέονται. Μία καλή ομάδα λειτουργεί και στους δύο τομείς αποτελεσματικά. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς. Παράλληλα, μας ενδιαφέρει η γρήγορη μετάβαση. Δουλεύουμε την αρνητική και τη θετική μετάβαση, προσπαθώντας να βάλουμε στο παιχνίδι μας υψηλή πίεση και ένταση».

Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή να έχει τόσες λύσεις επιθετικά;

«Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό να έχεις τόσους παίχτες που μπορούν να προσφέρουν στο επιθετικό κομμάτι. Σκοράροντας, μάλιστα, όχι με έναν συγκεκριμένο, αλλά με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αυτό μας δίνει πολλές επιλογές και μας βγάζει από πιθανές δύσκολες καταστάσεις. Αυτή η φλόγα, αυτή η φιλοδοξία, αυτή η θέληση που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές μου είναι στοιχεία που θέλουμε να έχουμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Πώς προετοιμάζεστε για το επερχόμενο ματς στον Βόλο;

«Είναι χωρίς αμφιβολία μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Ο αντίπαλός μας έχει ξεκινήσει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει σημαντικές νίκες. Εμείς με τη σειρά μας προετοιμαζόμαστε με στόχο μία καλή εμφάνιση. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, θέλοντας φυσικά να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα».

Τι σε ώθησε να πεις το ναι και να εργαστείς στον Εργοτέλη;

«Το πρότζεκτ και η φιλοσοφία που μου ανέλυσε η διοίκηση. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο για τον Εργοτέλη. Θέλουμε να εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας, προκειμένου και αυτοί να επωφεληθούν, αλλά και να υπάρξει μία βιώσιμη κατάσταση για την ομάδα. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε παίχτες νεαρής ηλικίας να εξελιχθούν. Παίχτες με φιλοδοξία, χωρίς ταβάνια που θα έρθουν στην ομάδα και θα την ανεβάσουν επίπεδο. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε στο παρόν, αλλά και στο μέλλον με καλό scouting να βρούμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, με στόχο να καταστήσουμε τον Εργοτέλη μεγάλο. Είναι σίγουρα ένας πολύ φιλόδοξος σχεδιασμός και δε σας κρύβω πως αποτελεί και για μένα μία μεγάλη πρόκληση».

Πώς είναι η συνεργασία σου με την Διοίκηση

«Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και σωστή νοοτροπία. Η κοινή πίστη στο πλάνο που σας ανέλυσα νωρίτερα μας έχει ενώσει και μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον του συλλόγου».

Πόσο σε έχει βοηθήσει η εμπειρία σου από το εξωτερικό;

«Όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες και μας βοηθούν να εξελισσόμαστε. Οι εμπειρίες μαζί με τη νοοτροπία, τα πιστεύω και τις φιλοδοξίες που έχουμε μας κάνουν καλύτερους. Αυτό επιδιώκω να περάσω και στους ποδοσφαιριστές μου. Να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε σοφότεροι. Αν έχουμε αυτό στο μυαλό μας θα πάμε μπροστά».

Ποια είναι η σχέση σου με το φίλαθλο κοινό της Κρήτης;

«Έχουμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με τους φιλάθλους. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι μεγάλη μας επιθυμία ο υγιής φίλαθλος να έρθει να δει τον Εργοτέλη και να χαρεί με αυτό που θα εισπράξει από την ομάδα. Και μαζί του να χαρούμε κι εμείς».

Πηγή: Mikriliga.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook