Αφιέρωμα στο Βέλγιο για την Λιρς του Σαμί: “Ή πωλείται ή χρεωκοπεί”!

Η εφημερίδα “DeMorgen” του Βελγίου σε σημερινό της άρθρο αναφέρεται στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λιρς του Μάγκεντ Σάμι και πως αν δεν υπάρξει αγοραστής τότε θα οδηγηθεί στην διάλυση.

Με τίτλο “μαύρα σύννεφα πάνω από την Λιρς, πώληση ή χρεωκοπία”, η βελγική εφημερίδα ασχολείται με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η, έτερη, ομάδα του Μάγκεντ Σάμι.

Στο ολοσέλιδο θέμα που μάλιστα δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο (22/2) η εφημερίδα “DeMorgen” και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι Βέλγοι κάνουν λόγο για χρέη σε παίκτες, τεχνικό τιμ και υπαλλήλους και τα οποία χρονολογούνται από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, τονίζουν ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου όπου πριν από λίγο καιρό προχώρησαν σε απεργία η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα. “Το ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο η Λιρς θα μπορέσει να αντέξει από μήνα σε μήνα” αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. “Το να πάρουμε άδεια συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία δεν είναι καν λογικό” τονίζει με δηλώσεις του ο Ντιρκ Ντέβος που εκπροσωπεί τους παίκτες και τους προπονητές του συλλόγου.

Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα της Λιρς, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι “τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι προπονητές των ακαδημιών δεν έχουν πάρει χρήματα για μια ολόκληρη σεζόν και απειλούν με απεργία. Επίσης υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στους παίκτες και τους προπονητές της πρώτης ομάδας”.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μάγκεντ Σάμι, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι: “Κάποιος μπορεί να διαβάσει κάτω από τις γραμμές ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή για τον τωρινό ιδιοκτήτη Μάγκεντ Σάμι. Η τωρινή κατάσταση θυμίζει εκείνη της Λιρς το 2007 όταν ο Μάγκεντ Σάμι αγόρασε τον σύλλογο. Από τότε ο Αιγύπτιος έδωσε περισσότερα από 50 εκ. ευρώ ωστόσο στην συνέχεια οι οφειλές προς εκείνον και την εταιρεία του Βάντι Ντέγκλα μετατράπηκαν σε αγορά μετοχών όμως τώρα τα χρήματα δείχνουν να στερεύουν ξανά”.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: “Το ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο μπορεί μια ενδεχόμενη πώληση να γλυτώσει τον σύλλογο από την χρεωκοπία. Στο παρελθόν εμφανίστηκαν αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές από το Καζακστάν, τον Λίβανο και την Ελλάδα. Πρόσφατα, έδειξε ενδιαφέρον ο Ιρανός Σαλάρ Αζίμι ωστόσο δεν έχει επέλθει συμφωνία και ο χρόνος τελειώνει επικίνδυνα για την Λιρς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook