listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 08:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Η στατιστική απεικόνιση του Εργοτέλης – Τρίκαλα (0-2)

Ο Εργοτέλης μέσα από το επίσημο σαϊτ του παραθέτει πίνακες, αριθμούς και συμπεράσματα από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Παγκρήτιο.

Πίνακες με συμπεράσματα και επιδιώξεις του Εργοτέλη με αναλυτικά στοιχεία και ερμηνείες από τον αγώνα με τα Τρίκαλα (0-2) για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της stoiximan.gr football league.

Συμπεράσματα και επιδιώξεις της ομάδας του Εργοτέλη (Ερμηνεία του παρακάτω πίνακα)

 • Ο Εργοτέλης προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει καθαρό χρόνο παιχνιδιού περίπου στα 60 λεπτά (όπου κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος που παίζεται το παιχνίδι στα προηγούμενα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και τώρα τελευταία της Ιταλίας)
 • Ενημερωτικά, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού άλλων αγώνων της κατηγορίας αλλά και αγώνων της Super League, είναι μεταξύ 35’-50’ λόγω των πολλών διακοπών, καθυστερήσεων που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι.
 • Η πράσινη στήλη δείχνει ότι ο Εργοτέλης είχε την μπάλα καθαρό χρόνο παιχνιδιού 44’,40’’ όταν ο αντίπαλος την είχε 11’,32’’, όπερ σημαίνει 56’,12’’ συνολικός χρόνος καθαρού παιχνιδιού (οι γκρι στήλες δείχνουν το χρόνο κατοχής ανά ημίχρονο).
 • Η τελευταία γκρι στήλη δείχνει ότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 39’,39’’/ Αν δούμε και τα δυο ημίχρονα θα δούμε ότι στο 1ο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 16’,51’’ ενώ στο 2ο ημίχρονο για 22’,48’’ (διαφορά 6 λεπτών). Αξιοσημείωτο είναι ότι στο 2οημίχρονο οι καθυστερήσεις από τις αλλαγές των φιλοξενουμένων και όλες τις περιπτώσεις που έπεφταν κάτω ξεπέρασαν τα 10’!!!
 • Αξιοσημείωτο δε είναι ότι όλες οι εκτελέσεις άουτ του τερματοφύλακα ξεπερνούσαν τα 20’’ (έφτασε μέχρι και 35’’) ενώ και τα πλάγια άουτ ήταν παρόμοια (15’’ – 25’’) όταν η ομάδα μας δεν ξεπερνά τα 7’’-8’’.

PENALTY AREA ENTRIES

PENALTY AREA ENTRIES (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 • Το πόσο επιθετική είναι μια ομάδα ή το πόσο καλή αμυντική λειτουργία έχει, ερμηνεύεται (στο υψηλό επίπεδο) από το πόσες (επιτυχημένες) προσπάθειες για να μπει στην αντίπαλη περιοχή έχει η κάθε ομάδα και από το σύνολο των μεγάλων ευκαιριών που μπορεί να γίνουν.
 • Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα βλέπουμε δεξία στην φωτο το συν9ολο των επιτυχημένων εισόδων στην αντίπαλη περιοχή (22/46) για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ και το σύλολο των ΤΡΙΚΑΛΩΝ (4/7). Ο Εργοτέλης λοιπόν επέτρεψε στον αντίπαλο που έχει ένα από τα ακριβότερα μπατζετ στην κατηγορία (παίκτες για άνοδο) να μπει στην περιοχή του μόλις 4 φορές σε 96’!! Το ότι δεν επιτρέπω στον αντίπαλο να μπει στην περιοχή μου δείχνει το πόσο καλή είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι ευκαιρίες του ήταν πολύ σημαντικότερες από του αντιπάλου, απλά δεν έβαλε το γκολ (το “expected goals” εξηγείται παρακάτω).
 • Κάτω δεξιά φαίνεται ότι τα κόρνερ ήταν 9-1 και τα φάουλ 24 υπέρ 13 κατά! Ο Εργοτέλης στοχεύει στο να κλέψει την μπάλα και όχι να κάνει φάουλ αλλά το απίστευτο είναι ότι εκτός του ότι πολλά από τα 13 φάουλ που «έκανε» δεν ήταν, οι αντίπαλοι κατάφεραν γι αυτά τα 13 φάουλ να μείνουν στο έδαφος 10’ στο σύνολο!
 • Ενημερωτικά, σε κάθε παιχνίδι υψηκού επιπέδου (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία) τα φάουλ που γίνονται σε ένα παιχνίδι είναι περίπου 20 στο σύνολο (εκτός εξαιρέσεων).Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας στο υψηλότερο επίπεδο κάνουν μονοψήφιο αριθμό φάουλ σε κάθε παιχνίδι!

XG-EXPECTED GOALS

XG-EXPECTED GOALS – ΕΡΜΗΝΕΙΑ

 • Στο υψηλότερο επίπεδο θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος XG. Αυτό δείχνει το πόσα γκολ θα πρέπει να πετύχει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες και τα σουτ που δημιούργησε.
 • Ο Εργοτέλης σε κάθε παιχνίδι έχει από 2πλάσιο – 4πλάσιο αριθμό μεγαλύτερο των αντιπάλων κάτι που δείχνει την συνολική απόδοση της ομάδας. Έτσι φαίνεται και πόσα γκολ θα πρέπει να δεχτεί από τα αντίστοιχα σουτ των αντιπάλων.
 • Για προσωπική ενημέρωση διαβάστε τα παρακάτω:
 • https://www.youtube.com/watch?v=w7zPZsLGK18
 • https://medium.com/@Soccermatics/the-luckiest-team-in-the-premier-league-ec1099a9d721

Τελικές από το παιχνίδι με την Καρδίτσα

Με αφορμή σχόλια που έκαναν λόγο για ευνοϊκή διαιτησία προς τον Εργοτέλη υπάρχει ο παρακάτω πίνακας: 

Πηγή: ergotelis.gr