Τζανής: “Ο Εργοτέλης θα κάνει αυτό που πρέπει. Να νικήσει”

Ο αμυντικός του Εργοτέλη, Μηνάς Τζανής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το μεγάλο ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό στο Παγκρήτιο απευθύνοντας κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου να δώσει το παρών ενώ σχολίασε την πορεία της ομάδας αλλά και το τι έχει αλλάξει με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο της.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο η “μητέρα των μαχών” στον 4ο όμιλο της Γ εθνικής αφού ο δεύτερος Εργοτέλης υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ιωνικό, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τρείς μόλις βαθμοί.

Ο δυναμικος αμυντικός του Εργοτέλη, Μηνάς Τζανής, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για το μεγάλο ματς της Κυριακής απευθύνοντας κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου να δώσει το παρών ενώ σχολίασε την πορεία της ομάδας αλλά και το τι έχει αλλάξει με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο της.

Αναλυτικά όσα είπε o Μηνάς Τζανής στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό στο Παγκρήτιο (15.00)

«Είναι ένα ντέρμπι. Η ομάδα μας θα κάνει αυτό που πρέπει. Πρέπει να νικήσει. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τίποτα άλλο, πέρα από την νίκη. Το ματς θα κριθεί στο πάθος και στην θέληση. Εμείς το θέλουμε περισσότερο και θα το πάρουμε. Ακούμε τα όσα μας λέει ο προπονητής μας και προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν κοιτάμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) αλλά μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε και στην πορεία του ματς βλέπουμε”.

Για τους φιλάθλους της ομάδας

“Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο της πόλης να έρθει στο Παγκρήτιο. Θελουμε το φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου και σε αυτό αλλά και σε όλα τα ματς. Εκ μέρους των παικτών του Εργοτέλη τους καλώ στο γήπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα για την νίκη. Θα δώσουμε και την ψυχή μας. Θέλουμε την βοήθειά του. Στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη έχουμε μάθει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Όσο περισσότερος κόσμος, τόσο το καλύτερο. Γιατί όχι να μην γεμίσουμε το Παγκρήτιο με την άνοδό μας φέτος”.

Για το αν πιστεύει οτι θα κριθούν πολλά την Κυριακή

“Θα συμφωνησω με τον προπονητή μου. Είναι σημαντικό ματς αλλά δεν θα κριθεί κάτι, έχει ακόμα πολύ δρόμο. 11 Τελικούς για μας. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε”.

Για την ισοπαλία με την Τριγλία στην Ραφήνα (2-2)

“Δεν μας έχει ξενερώσει αυτό το ματς. Αντίθετα μας συσπειρώνει περισσότερο. Η ομάδα μου δεν κέρδισε ΠΟΑ και Τριγλία αν και το άξιζε. Σκοράραμε 2 φορές με το ΠΟΑ και 3 με την Τριγλία αλλα δεν κερδίσαμε. Οι αντιπαλοί μας δεν κάναν ευκαιρίες αλλά εμείς τους προσφέραμε αυτογκόλ. Ήταν δύο άτυχα περιστατικά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θα γύρισει όμως η τύχη. Κάποια στιγμή και νομίζω οτι ήρθε θα τελειώσει αυτό. Θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Οτι έγινε πέρασε”.

Για τις ανακοινώσεις που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες

“Δεν μας αγγίζουν. Δεν ασχολούμαστε καθόλου. Μόνο το αγωνιστικό μας νοιάζει”.

Για τις αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με το ματς του πρώτου γυρου

“Εχουν γίνει πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και όχι μόνο. Στο πρώτο ματς είχαμε χάσει 2-0. Κοιτάμε το τώρα”.

Για την πορεία του Εργοτέλη

“Η ομάδα μας έπρεπε να είναι πρώτη. Ευτυχώς καλύψαμε το χαμένο έδαφος όπως είχε κάνει και ο ΟΦΗ πέρυσι. Θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο. Βάση της εικόνας μας θα έπρεπε να είμαστε μπροστά στην βαθμολογία. Έχουμε δωρίσει βαθμούς μέσα έξω. Φταίμε και μεις αλλά όχι μόνο. Υπάρχει και ατυχία. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Τώρα έχουμε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Εύκολα ή δύσκολα θα ανέβουμε”.

Για την επιλογή του να έρθει στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι

“Η ομάδα λειτουργεί σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Μας προσφέρει τα πάντα. Η ομάδα λειτουργεί άψογα σε όλους τους τομείς. Τα πάντα είναι στην εντέλεια. Είμαστε μία νέα ομάδα. Κάνουμε το RESTART μας”.

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο

“Ο νέος μας προπονητής μας δίνει ψυχολογία νίκης. Δουλεύουμε σωστά σε όλους τους τομείς όπως γινόταν και με τους προκατόχους του. Ξέρουμε τι ζητάμε. Σε κάνει να δίνεις το 100% σου. Μας πιστεύει και τον πιστεύουμε. Στο τέλος θα βγάλουμε την ομάδα πρωταθλήτρια”.

Για τον ΠΟΑ

“Είναι μία εξαιρετική ομάδα. Βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία και το αξίζει. Είναι κοντά μας αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξει ως το τέλος καθώς τώρα θα μετρήσει στο βάθος του ρόστερ κάθε ομάδας. Και κει θεωρώ οτι εμείς και ο Ιωνικός υπερτερούμε. Έχει τον Ιωνικό στην έδρα του και αν τον ευνοήσουν και τα αποτέλεσματα… θα δούμε που το πάει”.

Για τον ΟΦΗ

“Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες. Κάπου όμως… στράβωσε η δουλειά. Έχει μείνει πίσω αλλά είναι ΟΦΗ. Πέρυσι τα κατάφερε αλλά είχε μόνο ένα αντπαλο, τον Φωστήρα και η κατηγορία που παίζει τώρα είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να αρχίσει να παίρνει νίκες. Και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί στη Ελλάδα είμαστε και δεν ξέρεις τι γίνεται με τις κατηγορίες, τις αναδιαρθρώσεις και τις αδειοδοτήσεις”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (4ος όμιλος)

“Είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει “αδιάφορη” ομάδα. Πέρυσι έπεφταν πιο πολλές ομάδες αλλά και φέτος που πέφτει μία γίνεται χαμός. Έχουν καλούς παίκτες οι ομάδες με εμπειρίες”.

Για την κόρη του

“Η μικρή έρχεται στο γήπεδο φανατικά και περιμένει και αυτή να δει το ματς την Κυριακή και τον μπαμπά της. Καταλαβαίνει τα πάντα και της αρέσει το ποδόσφαιρο αν και είναι μικρή. Ευτυχώς στο σπίτι με αφήνει να βλέπω μπάλα και της αρέσει και εκείνης”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook