Ο Νίκος Ουσταμπασίδης στον Athletic Radio 104,2

Λίγη ώρα μετά την συμφωνία του με τον Εργοτέλη, ο νέος τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ουσταμπασίδης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη

Για το ότι ακολουθεί πλέον καριέρα προπονητή: “Τα προηγούμενα χρόνια είχα την τύχη να συνεργαστώ με προπονητές όπως οι κ.κ. Ουζουνίδης, Γεωργιάδης. Είχα την φιλοδοξία να ακολουθήσω την προπονητική και για αυτόν τον λόγο, το καλοκαίρι ακολούθησα την σχολή ΟΥΕΦΑ PRO και το βλέπω επαγγελματικά. Είχα πάντα την φιλοδοξία να ακολουθήσω την προπονητική”.

Για το πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Εργοτέλη: “Στον Εργοτέλη βρέθηκα πριν από δύο χρόνια όπου με τον κύριο Ουζουνίδη κάναμε μια φανταστική πορεία. Διατήρησα δεσμούς με τον κύριο Βρέντζο και ανατέθηκε στο πρόσωπο μου να αναλάβω τον Εργοτέλη και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε”.

Για τους λόγους που είπε το “ναι” στον Εργοτέλη: “Όποιος και αν ήταν στην θέση μου θα το έβλεπε έτσι. Όποιος έχει φιλοδοξίες και κίνητρα πάντα θα έλεγε ναι. Με προκαλεί το να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη και είναι μονόδρομος ο στόχος της ανόδου. Το έδειξαν οι κινήσεις του καλοκαιριού, επιλέχθηκαν παιδιά με μεγάλη διαδρομή”.

Για το αν έχει εικόνα από τον φετινό Εργοτέλη: “Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω παιχνίδια του Εργοτέλη. Νομίζω ότι ομάδες που έχουν ως στόχο του Εργοτέλη, κάθε Κυριακή πρέπει να παίζουν για τη νίκη. Η γνώμη μου είναι ότι το υλικό του Εργοτέλη, είναι υλικό άλλης κατηγορίας. Ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες της ομάδας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει μπει”.

Για το τι σκοπεύει να αλλάξει στον Εργοτέλη: “Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν σε θαύματα. Πιστεύω στην δουλειά και πρέπει να λειτουργούμε έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δημιουργούμε στους αθλητές τις προϋποθέσεις ώστε να πετυχαίνουν τον στόχο της νίκης. Από την στιγμή που ο Εργοτέλης έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, πρέπει να κερδίζει κάθε Κυριακή. Θα ήθελα να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε αλλά να πετυχαίνουμε τον στόχο μας ακόμα και όταν δεν θα είμαστε σε καλή ημέρα. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στον Εργοτέλη και εμείς πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτών των ανθρώπων και των απαιτήσεων που υπάρχουν”.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Είναι ένα πρωτάθλημα που ξεκινώντας από το καλοκαίρι, το χαρακτηριστικό του είναι η δυναμική. Οι περισσότερες ομάδες παίζοντας αντίπαλοι με τον Εργοτέλη θα ακολουθούν ένα διαφορετικό πλάνο παίζοντας μαζική άμυνα. Όμως, υπάρχουν και κάποιες ομάδες που έκαναν κινήσεις ανάλογες με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Υπάρχουν και ομάδες – έκπληξη όπως τα Ζωνιανά. Είναι μια διαδικασία εβδομάδας γιατί το παιχνίδι δεν αφορά μόνο την Κυριακή. Όταν όλοι εργάζονται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, τότε θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι έκανες ότι μπορούσες. Δεν είναι καλό το γεγονός ότι υποβιβάζεται μια ομάδα αλλά σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί το ποιες θα είναι οι οικονομικές δυνατότητες του κάθε συλλόγου”.

Για τα κακά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν: “Πρέπει να αποδεικνύεις κάθε Κυριακή το ποιος είσαι. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε άσχημα πέρυσι αλλά έκανε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο και πήρε την άνοδο. Αυτό το δημιουργούν ομάδες με μεγάλη ιστορία και παρελθόν. Αυτό το στοιχείο το έχει και ο Εργοτέλης αλλά και Ιωνικός που είναι ομάδες με παράδοση και ιστορία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook