Ο Εργοτέλης “χτύπησε” στη αρχή και το τέλος

Με αριστοτεχνικό φάουλ του Δημήτρη στο 89′ οι “κιτρινόμαυροι” πήραν το διπλό κόντρα στον καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ΠΟΑ (1-2) σε ένα ντέρμπι από τα παλιά όπου έγινε στο κατάμεστο γήπεδο του Ατσαλένιου.

Με “χρυσό” σκόρερ στο 89΄τον Δημήτρη, ο Εργοτέλης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι από τα… παλιά αφού επικράτησε με 1-2 του ΠΟΑ στο Ατσαλένιο και έκανε το “3 στα 3” στον 4ο όμιλο της; Γ εθνικής υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη τους βαθμολογική απώλεια.

Στο ματς, όπου οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες μετά από 14 χρόνια σε επίσημο αγώνα,  κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη συγκεντρώνοντας τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου του Ηρακλείου. Καταμέστο το γήπεδο του Ατσαλένιου με περισσότερους από 600 θεατές να βρίσκονται στην εξέδρα.

Ο Εργοτέλης “χτύπησε” στην αρχή και στο τέλος με αριθμητικό μειονέκτημα και με 100% ευστοχία στις ευκαιρίες του πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε έναν ΠΟΑ που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πέτυχε νωρίς γκολ με τον Λεάλ στο 10′ . Ο Ουρουγουανός, που είχε πετύχει και τα δύο γκολ του Εργοτέλη στο διπλό στον Κορυδαλλό κόντρα στην Προοδευτική (0-2) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έκανε την… δουλειά του και λίγο αργότερα, στο 23′  τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 63΄αποβλήθηκε για τον Εργοτέλη ο Τσουμάγκας μετά από χτύπημα στον Καρβελά.

Ο ΠΟΑ κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα,  τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Σακλαμάκη, που σκόραρε στο 77΄στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αφού είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα!

Τελικά τον τελευταίο λόγο είχε ο αρχηγός. Στο 89′ ο Δημήτρης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έδωσε το τρίποντο στους “κιτρινόμαυρους”.

Η εξέλιξη του ματς:

Γκολ για τον Εργοτέλη στο 10′! Σκόρερ ο Λεάλ με προβολή μετά από σέντρα του Δ. Κοιλιάρα.
30′ Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΟΑ με το σουτ του Τριανταφύλλου να φεύγει άουτ.

Ημίχρονο στο Ατσαλένιο, 0-1

47′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ με τον Μπουτσάκη μετά από σέντρα του Χατζηανδρέου.

49′ Σουτ του Τριανταφύλλου, η μπάλα κόρνερ.

50′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΟΑ με τον Στεφανάκο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Πετράκη που ήταν μόνος με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη!

54′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΑ με την κεφαλιά του Μπουτσάκη να φεύγει άουτ!
Ο ΠΟΑ φωνάζει έντονα για πέναλτι στο 58′! Ο Ρουμπάκης έκανε την σέντρα με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Δημήτρη.

Ο Τσουμάγκας αποβάλλεται στο 63′ μετά από χτύπημα στον Καρβελά.

Γκολ για τον ΠΟΑ στο 77! Ο Σακλαμάκης, που μπήκε ένα λεπτό νωρίτερα ως αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά την σέντρα του Καρβελά.

Γκολ για τον Εργοτέλη στο 89′.  Με εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη! Ο αρχηγός λυτρώνει τον Εργοτέλη.

Τελικό, 1-2.

Oι συνθέσεις:

ΠΟΑ:Γιαγκιόζης, Παπαδομιχελάκης, Πετράκης, Καρβελάς, Ρουμπάκης, Αμπντουραχμάνι (87′ Βρεττός), Μπουτσάκης (76′ Μπουτσάκης), Σταθόγλου, Τριανταφύλλου, Χατζηανδρέου, Φραγκιαδάκης

Εργοτέλης: Στεφανάκος, Καρράς, Τσουμάγκας, Τζανής, Δημήτρης, Γκοτσούλιας, Κοιλιάρας (90′ Κολόκας), Μισέλ, Καιμακαμούδης, Λεάλ (23′ Βογιατζής), Πόι (75′ Κατσικοκέρης).

Δείτε την εξέλιξη του ματς στο LIVE CENTER του athleticradio.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook