Πλεσίτης: “Κάναμε στις υποδομές ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα”

Κατάθεση ψυχής έκανε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Βασίλης Πλεσίτης, που είπε “αντίο” στον Εργοτέλη μετά από 12 χρόνια τεράστιας προσφοράς στις υποδομές του αλλά και στην πρώτη ομάδα.

Μετά από 12 χρόνια προσφοράς είπε “αντίο” στον Εργοτέλη ένας από τους αφανείς εργάτες του, ο Βασίλης Πλεσίτης.

Ο έμπειρος τεχνικός έκανε μία κατάθεση ψυχής μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 για τα όσα πέρασε όλα αυτά τα χρόνια ενώ μίλησε για την δική του επόμενη μέρα αλλά και του Εργοτέλη.

Αναλυτικά όσα είπε o Βασίλης Πλεσίτης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το “αντίο” του στον Εργοτέλη

“Όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. Ένας κύκλος έκλεισε. Είναι μία δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση. Οι εξελίξεις στην ομάδα αν και αναπόφευκτες δεν ήταν καλές φέτος. Είχαμε ανυπέρβλητα εμπόδια. Αρκετοί μείναμε πιστοί έως το τέλος. Δεν ήθελα να αφήσω την προσπάθεια που έγινε φέτος στην Κ19. Λυπήθηκα αλλά αποφάσισα να αποχωρήσω μετά από 12 χρόνια στην ομάδα”.

Για τα όσα έγιναν στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια

“Βγάλαμε πολλούς καλούς παίκτες. Προσπαθήσαμε να τους βελτιώνουμε καθημερινά. Αν αναλογιστούμε πόσοι παίκτες βγήκαν από τα τμήματα της υποδομής μας θα καταλάβετε οτι έγινε ένα “μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα”. Ούτε οι οραματιστές της προσπάθειας δεν περίμεναν να υπάρξει τόση επιτυχία. Στην Ελλάδα είμασταν μία ομάδα πρότυπο. Δυστυχώς η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια δεν στηρίχθηκε στα δικά της παιδιά. Και αυτό το βρήκαμε μπροστά μας. Χάσαμε κάπου τον προσανατολισμό μας”.

Για τα όσα πέρασε στην ομάδα

“Χειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις. Κάναμε το καλύτερο για την ομάδα. Τώρα στην κρίση οι καταστάσεις ήταν ακόμα πιο δύκολες. Πιστεύω όμως οτι δεν κοιτάμε τι έγινε αλλά μπροστά. Το τέλος είναι η αρχή κάποιου νέου και καλύτερου. Θα πρέπει τώρα η ομάδα να ξαναχτιστεί. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν θα πρέπει να έχουν όραμα και προοπτική. Αφήνουμε καλή μαγιά αφού υπάρχει πολύ ταλέντο στην γενιά γεννηθέντων 1997-98. Δεν παραδίδουμε… χάος. Πέρασα ατελειώτες ώρες με τον Μιχάλη Επιτροπάκη. Τον Λευτέρη Πουπάκη. Και με άλλους βέβαια.. Δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε”.

Για το δικό του “αύριο”

“Κανείς δεν ξέρει τι θα του προκύψει. Οικογενειακοί και επαγγελματικοι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω στον Εργοτέλη. Θέλω να παραμείνω στο Ηράκλειο. Μου αρέσει να δουλεύω πολλά χρόνια στις ομάδες μου είμαι κόντρα στα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Στα 19 χρόνια εδώ έχω περάσει μόνο από τρείς ομάδες (Ζαρός, Ασήμι και Εργοτέλης). Θέλω να υπάρξουν καλές συνθήκες δουλειάς. Αγαπώ την προπονητική. Μου αρέσει να δουλεύω και με τα νέα παιδιά. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι για μένα ενώ δεν θέλω να αναλάβω κάτι μεσούσης της περιόδου”.

Για το τι θα πρέπει να γίνει στον Εργοτέλη

“Θα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Να κοιτάξει την βάση του. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά έχει ως δεδομένο οτι υπάρχει καλό υλικό στην Κ19. Πρέπει να βρει ανθρώπους που θα έχουν όρεξη να χτίσουν. Και όραμα. Και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Με όλο αυτό που έγινε.. θα έλεγα οτι ο Εργοτέλης απελευθερώθηκε από τα όσα τον ταλάνιζαν και τώρα “καθαρός” να μπει σε σωστή τροχιά”.

Για τους παίκτες που έβγαλε ο Εργοτέλης όλα αυτά τα χρόνια

“Νιώθω περηφάνεια. Είμαι χαρούμενος. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά γιατί βγάλαμε παίκτες που κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση με όλους και αλληλοσεβασμός. Είναι δεκάδες τα παιδιά. Και αυτή η γενιά που έρχεται είναι η νέα μας προίκα”.

Για τον Γιάννη Πετράκη και το βραβείο που πήρε

“Καθρέφτης για όλους μας είναι το γήπεδο. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο ταβάνι του. Αξίζει κάθε βραβείο. Έχει ήθος και αξία. Δεν αλλοιώθηκε όσα χρόνια και να περάσουν. Είναι ένας τζέντλεμαν των γηπέδων”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook