ΒΟΜΒΑ Δασκαλάκη: “Ο Εργοτέλης θα αποχωρήσει αν συνεχίσει να διαπομπεύεται”

Σε μια συνέντευξη – φωτιά ο Γιάννης Δασκαλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Εργοτέλη και ήταν αποκαλυπτικός.

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Εργοτέλης από το πρωτάθλημα αν συνεχίζει να διαπομπεύεται το όνομα του συλλόγου αποκάλυψε ο Γιάννης Δασκαλάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη. 

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές προκειμένου να υπάρξει εισροή χρημάτων στα ταμεία του Εργοτέλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δασκαλάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την υπόθεση των “χειραγωγημένων αγώνων”: “Μας καλέσαν αρχικά τον Σεπτέμβριο για το παιχνίδι με τα Χανιά. Μας είχε καλέσει η ΕΕΑ και είχα δώσει το παρόν εγώ ο ίδιος. Μετά από 15 – 20 λεπτά μας είπαν ότι δεν μπορούν να δικάσουν ή να καταδικάσουν αφού υπάρχει μια ένδειξη από την Sports Radar και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο. Μετά μας ζητήθηκε να καταθέσουμε ένα υπόμνημα που ήδη κατατέθηκε από τον δικήγορο μας. Καμία ακρόαση, τίποτα άλλο δεν έγινε. Από την ΕΕΑ υπάρχει μόνο αυτή η ένδειξη. Νομίζω ότι είναι 10 ομάδες από την Football League σε σύνολο 18 ομάδων. Χθες διαβάσαμε ότι μας καλεί ο αθλητικός εισαγγελέας για δύο χειραγωγημένα παιχνίδια με την Ζάκυνθο και τον Απόλλωνα. Δεν υπάρχει καμία κλήση ή δικογραφία που να μας πει ότι κατηγορείται η ομάδα μας. Από τον Σεπτέμβριο διαπομπεύεται το όνομα του Εργοτέλη χωρίς να έχουμε καν δικαστεί”.

Για το τι σκέφτονται στον Εργοτέλη: “Επειδή δεν μπορεί να αποδειχθεί, η δική μου άποψη είναι ότι να μαζευτούμε σαν Δ.Σ. και να πούμε ή θα μας δικάσετε ή θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να διαπομπεύεται ο Εργοτέλης με ενδείξεις και όχι με στοιχεία. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω το αν υπάρχει κάποιος παρανοϊκός που ποντάρει υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει λογική και δεν μπορούμε να κυνηγάμε φαντάσματα”.

Για τις κατηγορίες προς τον Εργοτέλη: “Μας είχαν ενημερώσει ότι είχε κλειδωθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και είχαν πονταριστεί χιλιάδες ευρώ στο “Χ”. Φανταστείτε να είχαμε ισοφαρίσει το τι θα γινόταν. Προχθές, με την Κέρκυρα μας είχαν ενημερώσει ότι είχαν πονταριστεί χιλιάδες ευρώ στο 1/1. Φανταστείτε να χάναμε, τι θα γινόταν; Πριν από λίγα χρόνια είχε συμβεί να έχουν πονταριστεί 800.000 ευρώ σε ένα αποτέλεσμα αγώνα του Εργοτέλη και δεν είχε βγει ποτέ”.

Για την θέση του Εργοτέλη: “Αν δεν δικαστούμε σύντομα, η προσωπική μου πρόταση θα είναι να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα. Η Sports Radar προγραμματίζει σεμινάρια στις ομάδες και αν δεν κάνω λάθος η σειρά του Εργοτέλη είναι τον Μάρτιο. Τρέμουμε σε κάθε παιχνίδι μην βγει το αποτέλεσμα που ποντάρουν γιατί δεν γνωρίζουμε πως θα αποδείξουμε την αθωώτητα της ομάδας”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη: “Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο Εργοτέλης δεν είναι πλέον αυτό που ονειρεύομαστε. Δεν πλησιάζει καν στο όραμα που είχαν προηγούμενοι διοικητικοί ηγέτες όπως οι κ.κ. Τζώρτζογλου, Σουλτάτος ή ο Απόστολος Παπουτσάκης ή ακόμα και το διοικητικό σχήμα που ήταν στην Football League. Η λύση είναι μια και μοναδική. Δηλαδή, οι μέτοχοι και όσοι άνθρωποι έχουν βοηθήσει από το υστέρημα τους να βρεθούν από κοντά, να παραμερίσουν όσες διαφωνίες έχουν και να βοηθήσουν το σωματείο. Ήρθε η ώρα, ιστορικά, να βοηθήσουν τον Εργοτέλη”.

Για τα χρήματα που απαιτούνται: “Τα ποσά που χρειάζεται δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε τώρα. Άμεσα χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό, συσπείρωση των ανθρώπων που βοηθούν τον Εργοτέλη και αν δεν γίνει άμεσα αυτό τότε η ομάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Και δεν είναι μομφή κατά του κυρίου Παπουτσάκη αλλά το τι χρειάζεται τώρα η ομάδα”.

Για τον Δημήτρη Παπουτσάκη: “Αν έχει αφήσει τα πάντα κοιτάζοντας τα συμφέροντα του Εργοτέλη, έχει ένα επιχειρηματικό πλάνο. Θεωρούμε ότι είναι πολύ κοντά αλλά δεν γνωρίζω αν θα προλάβει τώρα. Σίγουρα το παλεύει, έχει καταφέρει πολύ λίγα πράγματα αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι συνεχίζει να προσπαθεί και δεν έχει παρατήσει την προσπάθεια”.

Για τους ποδοσφαιριστές: “Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες. Έχουν βάλει μπροστά τις καριέρες τους και την αγάπη τους για τον Εργοτέλη. Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, ο Εργοτέλης είναι μια οικογένεια και όλα τα παιδιά ξέρουν ότι η ομάδα τους δίνει την ευκαιρία για να κάνουν το παραπάνω βήμα. Έχουμε φροντίσει ώστε να ζουν όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται και αν δεν υπήρχαν κάποιοι φιλοί όπως ο Γιώργος Βοζικάκης ή κάποιος άλλος που δεν θέλει να αναφέρω το όνομα του τότε δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ”.

Για το αν ήταν σωστή η απόφαση να μην υποβιβαστεί ο Εργοτέλης στην Γ Εθνική: “Αν πω όχι θα είμαι ψεύτης. Το καλοκαίρι πάρθηκε η απόφαση να συμμετάσχει η ομάδα στην Football League και εγώ ήμουν υπέρμαχος αυτής. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα παίρναμε χρήματα από την Σούπερ Λιγκ, μπόνους υποβιβασμού και δεν έχουμε πάρει ακόμα τίποτα. Αυτά τα χρήματα τα υπολογίζαμε μέχρι να ευοδοθεί η προσπάθεια του Δημήτρη Παπουτσάκη. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα παίρναμε στον λαιμό μας 30 εργαζόμενους. Με 300.000 ο Εργοτέλης θα ήταν πρώτος και από τα κορυφαία σωματεία σε θέματα πληρωμών. Δεν είναι το θέμα αν έχουμε μετανιώσει ή όχι. Πάντα κάνουμε την προσπάθεια μας για το καλό του Εργοτέλη. Έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα αλλά όταν αποφασίζουμε σταθμίζουμε τα δεδομένα. Είναι κάποιοι παράγοντες που αγαπούν την ομάδα και θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά”.

Για το ενδεχόμενο πώλησης ποδοσφαιριστών: “Δεν θεωρούμε κακό να πουλήσουμε κάποιους παίκτες. Είναι υγεία να δώσουμε παίκτες σε ομάδες. Σε άλλες περιπτώσεις δεν πήραμε τα χρήματα που έπρεπε να πάρουμε. Αλλά δεν υπήρχαν και άλλες προτάσεις. Δεν πουλήσαμε παίκτη γιατί θέλαμε να ευνοήσουμε κάποια άλλη ομάδα”.

Για την υπόθεση της αδειοδότησης: “Η ομάδα δεν πήρε την αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές τον Ιανουάριο. 12 στις 18 ομάδες δεν πήραν άδεια. Αν τον Φεβρουάριο δεν μπορέσουμε να περάσουμε το δεύτερο στάδιο της αδειοδότησης, που πιστεύω ότι είναι πολύ σκληρό, τότε θα αποβάλλονται οι ομάδες από το πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει άδεια ομάδα της Football League να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και να συμβαίνει το αντίθετο στην Σούπερ Λιγκ. Τα μοναδικά μας έσοδα είναι από τον ΟΠΑΠ. Πως μπορείς σε αυτές τις ομάδες να βάζεις αυστηρά οικονομικά κριτήρια που δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπεξέλθουν; Πως θα ανταπεξέλθει μια τέτοια ομάδα; Μια διαιτησία στο Παγκρήτιο κοστίζει 4.000 ευρώ και όταν χρειάζεται να ταξιδέψουμε απαιτούνται οκτώ και εννέα χιλιάδες ευρώ”.

Για το πρωτάθλημα: “Υπάρχει ο κίνδυνος να τελειώσει το πρωτάθλημα με 8 και 10 ομάδες. Η Football League δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Μια λύση είναι να βρεθούν επενδυτές αλλά ποιος θα επενδύσει τώρα;”

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του Εργοτέλη: “Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Ο Εργοτέλης δεν χάνει ούτε την ιστορία του, ούτε τίποτα. Αγάπη να υπάρχει και η λύση θα βρεθεί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook