Ανακοίνωση από της εταιρεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου

Για το θέμα με το Παγκρήτιο Στάδιο και την χρήση από τον Εργοτέλη.

Και το “γαϊτανάκι” των ανακοινώσεων σχετικά με την χρήση του Παγκρητίου Σταδίου από τον Εργοτέλη συνεχίζεται αφού εξέδωσε ανακοίνωση και η εταιρεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Ως Ηρακλειώτες και εμείς ενδιαφερόμαστε και μάλιστα ανιδιοτελώς για την πόλη μας, και στηρίζουμε τον αθλητισμό και τις αθλητικές μας υποδομές. Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, τι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες και ενώ η ΠΑΕ Εργοτέλης αρχικά ευχαριστούσε δημοσίως το Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού για τη συνεργασία τους προχώρησε χθες σε ανακοίνωση για την “αποκατάσταση της αλήθειας”.

Η ΠΑΕ Εργοτέλης χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά τις υποδομές ποδοσφαίρου του Παγκρήτιου Σταδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και περίπου επτακόσια τ.μ. εσωτερικών χώρων και χώροι γραφείων.

Για τη χρήση του σταδίου, η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, ποσό το οποίο δεν καλύπτει το πραγματικό συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών που κάνει χρήση. Τη διαφορά την καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, για να είναι βιώσιμες και λειτουργικές οι υποδομές αυτές καθημερινά.

Η ΠΑΕ Εργοτέλης όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι συνεπής με τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο στάδιο, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού να επιβαρύνεται με υψηλά κόστη (ΔΕΗ, νερό και ΦΠΑ). Ο Δήμος τα πληρώνει για να λειτουργεί το στάδιο, για να εξυπηρετεί την ΠΑΕ Εργοτέλης, τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι συνεπή και πολίτες αθλούμενους.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού, με έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίζουν τους αθλητές, τους αθλούμενους, τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ Εργοτέλης στο Παγκρήτιο Στάδιο, δεδομένου ότι καλύπτουμε για τη φιλοξενία της ένα σημαντικό ποσό για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρηση των υποδομών που χρησιμοποιεί.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΑΕ Εργοτέλης μας δημιουργούν εύλογη απορία για το αν πραγματικά ο συντάκτης γνωρίζει την αλήθεια ή με λογιστικό τρόπο προσπάθησε να κατευθύνει την κοινή γνώμη σε λάθος συμπεράσματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η τελευταία φράση της δεύτερης ανακοίνωσης, η οποία φαίνεται ότι κρύβει μικροπολιτικές δημοτικές σκοπιμότητες.

Η λειτουργία και οι διαδικασίες των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι συλλογικές και είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Είναι εξίσου απαράδεκτο να στοχοποιούνται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εκφράζουν την άποψή τους.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ Εργοτέλης χρωστάει αρκετά χρήματα, τα οποία για άλλη μια φορά διακανονίστηκαν από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Εκ μέρους της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook