listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 13:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Τζώρτζογλου: «Δεν με εκφράζει η τωρινή φιλοσοφία του Εργοτέλη”

Χείμαρρος ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον Εργοτέλη κάνοντας λόγο για «αλλοιωμένη φιλοσοφία”.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη, κατέκρινε την αλλαγή φιλοσοφίας – όπως ο ίδιος τόνισε – και υπογράμμισε ότι «προτιμώ να τον βλέπω στο τοπικό με την φιλοσοφία της «δικής μας ομάδας” από το να τον βλέπω στην Σούπερ Λιγκ αλλοιωμένο και παραμορφωμένο”!

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι Εργοτέλης – ΟΦΗ: «Ήταν ένα παιχνίδι και αυτό παρατήρησα εγώ ήταν ότι σε ένα ντέρμπι δύο ομάδων το στοιχείο που επικράτησε ήταν το φίλαθλο επίπεδο – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ότι χειρότερο στα ντέρμπι. Όμως στο Ηράκλειο, ο φίλαθλος κόσμος της πόλης και κυρίως εκείνος του ΟΦΗ που ήταν και περισσότερος, όλα είδαμε ότι κύλησαν μέσα σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, τα βγάζει μέσα στο γήπεδο»

Για το αν θα κινδυνεύσουν: «Οι δύο ομάδες δεν έχουν πρόβλημα με την παραμονή τους, δεν είχαν πρόβλημα ούτε και θα έχουν πρόβλημα με το θέμα της σωτήριας τους στην Σούπερ Λιγκ»

«Δεν πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα κινδυνεύσει. Μετά τις μεταγραφές που έγιναν, διαθέτει μια από τις πληρέστερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δεν φοβάμαι να πω ότι και στο παιχνίδι της Δευτέρας έδειξε μεγαλύτερη ποιότητα στο γήπεδο, άσχετα με το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κέρδισε και έδειξε μεγαλύτερη πίστη μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ: «Σίγουρα, η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ δίνει την ελπίδα ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες, μπορούν να βελτιωθούν. Ο ΟΦΗ, και πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στην διοίκηση του Μάνθου Πουλινάκη, διαχειρίζεται πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό πρόβλημα, έχει μειωθεί το μπάτζετ που ήταν τεράστιο αλλά και η ικανότητα να αποπληρώνει και να διακανονίζει τις οφειλές των προηγούμενων χρόνων, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα. Και μάλιστα, το έχει πετύχει χωρίς να αλλοιώσει την φυσιογνωμία και την ιστορία του συλλόγου».

Για τον Εργοτέλη: «Νομίζω ότι τελευταία αλλοιώνεται αυτό το όμορφο και το ρομαντικό που είχε δημιουργήσει ο Εργοτέλης. Αυτό το διαφορετικό που έφερε κόσμο στο Παγκρήτιο και ενώ ο Εργοτέλης έχει λίγους οπαδούς, έχει εκατομμύρια φίλους ώστε ο σύλλογος να είναι η πρώτη ομάδα σε εισιτήρια. Το πρόσωπο του συλλόγου δεν συνάδει, χωρίς να θέλω να θίξω τους ανθρώπους του Εργοτέλη, και έχει χαθεί η εικόνα που έβγαζε σε όλο το πανελλήνιο. Είχε βγει στην κοινή γνώμη η εικόνα ότι ο Εργοτέλης στηρίζει τους παίκτες του και τα δικά του παιδιά. Κόντρα στον ΟΦΗ είχε στην 11αδα του, 8 ξένους ποδοσφαιριστές».

Για την φιλοσοφία του Εργοτέλη: «Η φιλοσοφία για την οποία αγαπήθηκε ο Εργοτέλης σε όλη την Ελλάδα ήταν το σύνθημα «Εργοτέλης, η δική μας ομάδα». Μέχρι πέρυσι, μπορούσαμε να λέμε ότι ο Εργοτέλης στηριζόταν σε δικά του παιδιά. Τώρα, κάποιοι παράγοντες του Εργοτέλη βρίσκονται στον σύλλογο με απόσπαση και αν αύριο συμβεί κάτι θα φύγουν από τον σύλλογο. Ο Εργοτέλης δεν είναι πιστεύω αυτό που θέλουν όλοι οι Εργοτελίτες. Μπορεί να γίνομαι σκληρός αλλά δεν πιστεύω ότι ο Εργοτέλης είναι αυτό που θέλουν όλοι οι οπαδοί του».

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη: «Όταν έφυγε από την ζωή ο Απόστολος Παπουτσάκης, ο Εργοτέλης είχε χρέη 6 εκ. ευρώ. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε μετά αλλά υπήρχε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι και που είναι σήμερα στον Εργοτέλη, πρέπει να πούμε ότι όχι μόνο προσπάθησαν αλλά έκαναν προσπάθειες που χρειάζονται έπαινο. Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας. Εμένα σαν φίλο του Εργοτέλη μου είναι αδιάφορο σε ποια κατηγορία παίζει η ομάδα. Μου είναι αδιάφορο το αν παίζει στην Σούπερ Λιγκ ή στο τοπικό. Γιατί αν ήταν έτσι, θα ήμασταν όλοι Μπαρτσελόνα. Αν θέλαμε να υποστηρίζουμε μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εγώ υποστηρίζω μια ομάδα που θα ήταν ανεξάρτητη, αυτόνομη και έχει την δική της φιλοσοφία. Άλλη φιλοσοφία είναι του στυλ «δεν με ενδιαφέρει τι κάνει, αν έχει δικούς της παίκτες, αλλά να παίζει μόνο στην Σούπερ Λιγκ».

Για την απουσία γηγενών ποδοσφαιριστών: «Αυτή η φιλοσοφία επικρατεί τώρα στον Εργοτέλη. Η επιθυμία των διοικούντων να είναι η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ ανεξάρτητα με οποιοδήποτε ηθικό και οικονομικό καθεστώς. Εγώ δεν κατηγορώ εκείνους που βοηθούν τον Εργοτέλη γιατί το κάνουν από αγάπη και είναι αυτόνομες ενέργειες. Απλά, εμένα δεν με εκφράζει αυτή η φιλοσοφία. Θα προτιμούσα τον Εργοτέλη να είναι στην Γ’ Εθνική με διαφορετικό πνεύμα από το να είναι στην Σούπερ Λιγκ και να έχει στην ενδεκάδα του 8 – 9 ξένους ποδοσφαιριστές».