Πίτσος στον Athletic Radio 104,2: «Δεν μας φοβίζει τίποτα»

Ο 33χρονος αριστερός μπακ του Εργοτέλη περνάει φέτος δεύτερη νεότητα και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξέφρασε την πίστη του για την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ.

Mε τα λόγια «δείχνουμε ότι μπορούμε και πιστεύω ότι θα είμαστε στην Σούπερ Λιγκ της επόμενης χρονιάς» ο Μηνάς Πίτσος έδειξε τα συναισθήματα που επικρατούν στο στρατόπεδο του Εργοτέλη για την μάχη της ανόδου που κορυφώνεται 18 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη όπου αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη υπογράμμισε λέγοντας ότι «είμαστε πρώτοι, αυτό μετράει και έχουμε 5 βαθμούς από τον δεύτερο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα παρουσία μας. Ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν περίμενε ότι θα ήμασταν πρώτοι. Είδα ότι στην ομάδα υπάρχει ταλέντο και θέληση, έχουμε βγάλει αυτό το πρόσωπο γιατί προσπαθούμε συνεχώς. Έχουμε ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης και νομίζω ότι δίκαια είμαστε πρώτοι. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι και δίκαια βρισκόμαστε στην πρώτη θέση».

Παράλληλα, ο Μηνάς Πίτσος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΟΦΗ θα καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ λέγοντας ότι «αν πάρει 4 βαθμούς ακόμα τότε δεν θα έχει πρόβλημα».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μηνάς Πίτσος στον Athletic Radio 104,2

Για τον εαυτό του: «Εγώ δεν ξέρω αν θα παραμείνω στον Εργοτέλη, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Στον Εργοτέλη υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, αισθάνομαι ωραία και το τι θα γίνει το καλοκαίρι το ξέρει μόνο ο Θεός».

Για το τι συνάντησε φέτος στην Football League σε σχέση με την παρουσία του ΟΦΗ: «Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Τα γήπεδα είναι κακά, οι ομάδες είναι σχεδόν οι ίδιες απλά βλέπω ότι φέτος υπάρχουν περισσότερες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Γενικά, πάντως δεν υπάρχουν μεγάλη διαφορά με τις χρονιές που αγωνιζόμασταν με τον ΟΦΗ».

Για την διαφορά του Εργοτέλη σε σχέση με τις άλλες ομάδες: «Η βασική μας διαφορά είναι ότι έχουμε ποιότητα. Έχουμε καλή ομάδα και προσπαθούμε πάντα να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το τι ζητάει ο Σίνισα Γκόγκιτς από τους παίκτες του: «Πάντα θέλει να ξεκινάει το παιχνίδι μας από τα στόπερ και να παίζουμε επιθετικά. Σε όλα τα παιχνίδια, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Η δική του φιλοσοφία είναι να παίζουμε επιθετικά και με ποδόσφαιρο κατοχής. Μπράβο για αυτό που μας λέει γιατί είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, ένα μεγάλο συν είναι ότι βρίσκεται κοντά σε όλα τα παιδιά γιατί το ρόστερ του Εργοτέλη θέλει ειδική μεταχείριση επειδή έχει πολλά μικρά παιδιά. Χρειάζεται σωστή διαχείριση και ο προπονητής μας το κάνει αρκετά καλά».

Για την παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών: «Το μεγάλο προτέρημα του Εργοτέλη είναι ότι αυτά τα παιδιά μπήκαν μέσα στο γήπεδο και έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Κολύμπησαν στα βαθιά νερά και το έχουν πετύχει μέχρι στιγμής».

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν την άνοδο: «Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, η ομάδα με την μεγαλύτερη σταθερότητα θα είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει μέχρι το τέλος. Και πιστεύω ότι με βάση την πορεία μας, εμείς το έχουμε πετύχει αυτό».

Για το αν ο Εργοτέλης θα πετύχει τον στόχο της ανόδου: «Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα για το τι θα γίνει στην συνέχεια. Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι ότι εμείς αισθανόμαστε καλά, δεν μας φοβίζει τίποτα και πάμε καθαρά για την άνοδο. Δείχνουμε ότι μπορούμε και ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τις άλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δείχνουμε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και καλό κλίμα. Όμως, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα και 18 παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι το τέλος και αυτό δείχνει ότι απαιτείται αυτοσυγκέντρωση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο: «Για εμένα ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδες που έχουν ενισχυθεί και διαθέτουν ποιότητα. Αλλά και ο Απόλλων Αθηνών που αντιμετωπίζουμε την επόμενη Δευτέρα. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Εργοτέλη: «Σαφώς και αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον Εργοτέλη. Βρήκα ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και στέκονται στο πλευρό όλων των ποδοσφαιριστών».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Εργοτέλης: «Επειδή εγώ πραγματικά είχα ζήσει αυτές τις καταστάσεις και στον Εργοτέλη είχαν μάθει να είναι διαφορετικά τους έλεγα ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και την ζωή μιας και βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Τα παιδιά δεν είχαν συνηθίσει κάτι τέτοιο και τους είπα να κοιτάζουμε μπροστά. Μας κράτησε ενωμένους η πορεία που κάναμε, ο προπονητής μας, ο Σταύρος Λαμπράκης και αξίζουν πολλά εύσημα σε αυτόν τον άνθρωπο γιατί αγαπάει πραγματικά την ομάδα. Όμως, πάνω από όλα το πιο σημαντικό ήταν η πορεία που κάναμε και αυτό το στοιχείο μας κράτησε ενωμένους»

«Δεν τον έχω δει πολλές φορές. Όλοι γνώριζαν ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα από την αρχή. Έγιναν πολλές μεταγραφές, πολλά νέα πρόσωπα και κάποιοι έτρεφαν αυταπάτες. Αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο ΟΦΗ είναι το οικονομικό και πως θα λυθούν τα προβλήματα».

Για την συμφωνία με τον ΟΦΗ για τις οφειλές: «Ήταν ένας δρόμος που δεν γινόταν διαφορετικά. Υπήρχε η απόφαση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε εμένα προσωπικά. Όμως, αυτή η επιλογή είναι η μοναδική λύση για το πρόβλημα του ΟΦΗ. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας για να μην χάσουμε τα χρήματα μας. Είναι πολύ απλό το θέμα».

Για την μάχη της παραμονής που δίνει ο ΟΦΗ: «Το πρόγραμμα που έχει ο ΟΦΗ είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δυστυχώς, ήρθε ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον Πλατανιά αλλά πιστεύω ότι θα πάρει 4 βαθμούς ακόμα και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο τέλος. Θεωρώ ότι με 4 βαθμούς ακόμα θα είναι εντάξει γιατί πιστεύω ότι ο Άρης δύσκολα θα πάρει 8 βαθμούς αφού υστερεί και στην ισοβαθμία. Η ευχή μου είναι να υπάρχουν 3 ομάδες από την Κρήτη στην Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook