Ο Στέλιος Μανωλάς στον Athletic Radio 104,2

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητής της Νίκης Βόλου πλέον, ο Στέλιος Μανωλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον Εργοτέλη, τον ΟΦΗ αλλά και τον… Αλέξη Περογαμβράκη.

Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Νίκης Βόλου και την Κυριακή αντιμετώπισε τον Εργοτέλη στο παιχνίδι του Παγκρητίου Σταδίου.

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή, ο Στέλιος Μανωλάς έχρισε φαβορί τον Εργοτέλη για μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Σούπερ Λιγκ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα.

Παράλληλα, ο μεγάλος άσος του παρελθόντος μίλησε και για τον ΟΦΗ εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα κινδυνεύσει ενώ ξεχώρισε τον Αλέξη Περογαμβράκη χαρακτηρίζοντας τον ως μια από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Στέλιος Μανωλάς στον Athletic Radio 104,2

Για την ισοπαλία με τον Εργοτέλη: «Ε, σίγουρα όταν παίζεις με τον πρωτοπόρο και η ισοπαλία θεωρείται θετικό αποτέλεσμα. Βάσει βαθμολογίας, είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

Για την εικόνα που έχει από τον Εργοτέλη: «Δεν τον έχω παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια παρά μόνο σε αυτό με τον Παναιτωλικό όπου ήταν αρκετά καλός ο Εργοτέλης με βάση αυτό που είδα από την τηλεόραση. Εμείς προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Ρομάνο και κάποια άλλα παιδιά όπου το καταφέραμε. Και εμείς είμαστε μια καλή ομάδα. Ήταν ένα ντέρμπι που πήγε περισσότερο στην δύναμη όπως συνήθως συμβαίνει στα ντέρμπι. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς μην ξεχνάτε ότι ο Εργοτέλης είχε ματς και την προηγούμενη Τετάρτη. Ο Εργοτέλης αγωνιζόταν για αρκετά χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και αποτελούσε κάτι εντελώς διαφορετικό. Παρ’ όλο που έχασε τον πρόεδρο της που ήταν από τους πιο σοβαρούς Έλληνες παράγοντες παραμένει μια σοβαρή ομάδα. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα του Εργοτέλη ήταν το ότι δεν είχε ποτέ πολύ κόσμο. Ειδικά, όταν αγωνίζεται σε ένα αχανές στάδιο όπως το Παγκρήτιο».

Για το προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο Εργοτέλης: «Το φετινό πρωτάθλημα αποτελεί ένα πείραμα με 40 παιχνίδια. Είναι ένας μαραθώνιος συνεχόμενων αγώνων με παιχνίδια Τετάρτη και Κυριακή. Μέσα σε μια εποχή κρίσης όπου πολλές ομάδες είναι χρεωμένες καλούνται να έχουν ένα ρόστερ 30 παικτών για να βγάλουν αυτόν τον μαραθώνιο. Εμείς πήγαμε σε μια μέση λύση γιατί δεν θέλαμε να έχουμε ένα τόσο μεγάλο ρόστερ. Μετά από λίγες εβδομάδες θα δούμε τις ομάδες να αλλάζουν συνεχώς τα 7/11. Δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα όμως από την στιγμή που ο Εργοτέλης έχει φτάσει τους 41 βαθμούς είναι από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο. Υποθέτω ότι η άνοδος θα κριθεί στους 70 βαθμούς περίπου, οπότε θεωρώ ότι είναι μέσα στα φαβορί».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ με τον Αναστόπουλο πήγε πολύ καλά για 2 χρόνια. Πολύ σφιχτή ομάδα με πάθος και διαθέτει μια πολύ καλή έδρα. Το γήπεδο του είναι μια πραγματική έδρα και δεν είναι Παγκρήτιο. Έχω παίξει αρκετά χρόνια εκεί και γνωρίζω από πρώτο χέρι. Με την εικόνα που έχω δει δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει. Αλλά δεν έχω δει το πρόγραμμα των άλλων ομάδων για να εκφράσω»

Για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει από τον ΟΦΗ: «Ο Περογαμβράκης κάνει αίσθηση και είναι μια αποκάλυψη στο πρωτάθλημα όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά γενικότερα. Συζητούσα με τον Δημήτρη Βολονάκη που ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ και μου έλεγε ότι από μικρός διέθετε το ταλέντο και τα προσόντα. Ποτέ δεν είναι αργά για να παίξεις στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν παιδιά που έκαναν καριέρα μετά τα 27. Θέλει ικανότητες αλλά και τύχη».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει γιατί όλοι γνωρίζαμε τον πρωταθλητή. Αντίθετα, στην Football League τα πάντα είναι ρευστά και δεν γνωρίζει κανένας τι θα γίνει την επόμενη αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματα που έχει και η ομάδα μου, η ΑΕΚ. Όταν έχεις τεράστια οικονομικά προβλήματα, τότε παρουσιάζονται και τα αγωνιστικά. Δεν μπορείς να πληρώσεις τα μεγάλα ονόματα και έρχεται η αγωνιστική κρίση. Η ΑΕΚ έχει φτάσει σχεδόν στον πάτο. Μηδένισε το ρόστερ και το μπάτζετ της ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή. Ο ΠΑΟΚ το ξεπέρασε αυτό το πρόβλημα και είναι πολύ τυχερός που έχει έναν άνθρωπο που έβαλε25 εκ. ευρώ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook