Mαματζάκης: «Είναι για μένα ρίσκο αλλά και πρόκληση»

Ο προπονητής του Αετού Ανωγείων, που ανήκει πλέον στην ΕΠΣΗ, Σταμάτης Μαματζάκης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την μεταγραφή της ομάδας στο Ηράκλειο, τον στόχο της, τον ίδιο αλλά και τον ΠΟΑ. 

Η παρουσία του Αετού Ανωγείων στην φετινή Γ ΕΠΣΗ κλέβει την παράσταση.

Ο προπονητής της Ρεθυμνιώτικης ομαδας, που ανήκει πλέον στην ΕΠΣΗ, Σταμάτης Μαματζάκηςμίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την μεταγραφή του Αετού στο Ηράκλειο, τον στόχο της ομάδας, τον ίδιο αλλά και τον ΠΟΑ.

Αναλυτικά όσα είπε o Σταμάτης Μαματζάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την μεταγραφή του Αετού Ανωγείων από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο

«Eίναι ένα νέο εγχείρημα. Υπάρχουν άνθρωποι Ανωγειανής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, που μπήκαν μπροστά για να μην διαλύσει η ομάδα. Αποφασίστηκε να αλλάξουν Νομό για να είναι κοντά στην ομάδα. Είναι μία δύσκολη αρχή αφού ξεκινάνε από χαμηλά. Από την Α1 Ρεθύμνου στην Γ ΕΠΣΗ.

Για τον στόχο του Αετού

“Θέλουμε να βάλουμε υγιείς και στέρεες βάσεις. Στόχος μας η ομάδα σε λίγα χρόνια να στελεχώνεται μόνο με Ανωγειανούς παίκτες. Γι΄αυτό ρίχνουμε το βάρος στις Ακαδημίες. Δεν θα γίνει και τίποτα αν δεν ανέβουμε, δεν είναι αυτοσκοπός. Αν έρθει έχει καλώς. Κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Σίγουρα δεν μας αρμόζει να παίζουμε Γ τοπικό αλλά τώρα η ομάδα μπορεί να μην υπήρχε. Κάθε αρχή και δύσκολη”.

Για τον ίδιο

“Ήταν και για μένα μία δύσκολη απόφαση. Οι άνθρωποι με πλησίασαν και μου παρουσίασαν το πλάνο. Η γυναίκα μου είναι από τα Ανώγεια και ξέρω αυτό τον ευλογημένο τόπο 17 χρόνια. Νιώθω περήφανος που τα παιδιά μου είναι κατά το ήμισυ από τα Ανώγεια. Το γεγονός οτι είχα φύγει από τον ΠΟΑ βοήθησε να πω το “ναι”, κάτι που δεν είχα κάνει παλιότερα. Είναι και ρίσκο αλλά και πρόκληση για μένα”.

Για τον κόσμο

“Μας έχει αγκαλιάσει σε αυτό το νέο εγχείρημα. Ο κόσμος θέλει παρότρυνση και κουβέντα. Είχε απομακρυνθεί από το γήπεδο και τώρα ξανά έρχεται. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο από δω και πέρα”.

Για τις μετακινήσεις της ομάδας

“Μας  βοηθάει ο Δήμος με πούλμαν αφιλοκερδώς. Είμαστε σε ένα ορεινό χωριο κια ξέρουμε οτι ο χειμώνας είναι δύσκολος”.

Για τον ΠΟΑ

“Είναι η ομάδα που έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια και την νοιάζομαι. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κρήτη. Έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα φέτος και ελπίζω να έχει μία άνετη παραμονή. Άλλαξε η Διοίκηση. Ο Γιάννης Καλέμπουμπας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Πάντα θα είναι δίπλα της. Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook