Ξυλούρης: «Η μετακόμιση είναι αναγκαία»

Ο νέος Πρόεδρος του Αετού Ανωγείων, Στέλιος Ξυλούρης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την δύσκολη
απόφαση να αλλάξει ΕΠΣ η ομάδα του, για το χρονοδιάγραμμα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά και το νέο Δ/Σ της ομάδας. 

Ο Αετός Ανωγείων είναι έτοιμος να “ανοίξει”  τα φτερά του και να… πετάξει από την ΕΠΣ  Ρεθύμνου στην ΕΠΣ Ηρακλείου. 

Ο νέος Πρόεδρος της ομάδας, Στέλιος Ξυλούρης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την δύσκολη απόφαση να αλλάξει ΕΠΣ ο Αετός Ανωγείων, για το χρονοδιάγραμμα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά και το νέο Δ/Σ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε o Στέλιος Ξυλούρης, στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την απόφαση να αλλάξει ΕΠΣ η ομάδα 

«Ήταν μία πολύ δύσκολη και πρωτοφανής σχετικά απόφαση. Η ομάδα βρισκόταν σε ένα αδιέξοδο και γι΄αυτό έγινε η κίνηση από Ανωγειανούς, που αγαπάνε τον τόπο τους και την ομάδα τους να βοηθήσουν. Έγινε μία αξιόλογη προσπάθεια για να μην ανασταλεί η λειτουργία της ομάδας. Εμείς δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στο Ηράκλειο και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την Ανωγειανή κοινωνία που υπάρχει στην πόλη. Κύριος λόγος πάντως είναι οι αποστάσεις που υπάρχουν με άλλες περιοχές του Ρεθυμνου, όπου το Ηράκλειο για γεωγραφικούς λόγους είναι καλύτερο για μας  να παίζουμε, όπως γίνεται με την Ασή Γωνιά . Η ομάδα υπάρχει από το 1963 και η μετακόμιση είναι αναγκαία για να συνεχίσει να υπάρχει. Ήταν μονόδρομος”.

Για το χρονοδιάγραμμα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα

“Μπορεί να αργήσαμε να αναλάβουμε αλλά τώρα “τρέχουμε” για να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Έχουε πάρει την προφορική δέσμευση από τις δύο ΕΠΣ (Ρεθύμνου και Ηρακλείου) και περιμένουμε τα έγγραφα. Μετά θα αποφασίσει η ΕΠΟ, αλλά δεν έχει λόγο μας αρνηθεί. Αν προλάβουμε θα παίξουμε φέτος στην Γ ΕΠΣΗ αλλιώς θα περιμένουμε του χρόνου αφού στο Ρέθυμνο δεν έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Οι Ακαδημίες μας θα συνεχίσουν να παίζουν και η ομάδα μας θα στηριχθεί στο τοπικό στοιχείο”.

Για τις αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες 

“Από το Ρέθυμνο δεν έχουμε αντιδράσεις. Από το Ηράκλειο δεν έχω ακούσει ακόμα κάτι αλλά αν προκύψει θα το λύσουμε. Εμείς θα έχουμε έδρα τα Ανώγεια. Ίσως κάποιες ομάδες να έχουν δίκιο οτι θα κάνουν μεγαλύτερο ταξίδι για να έρθουν να παίξουν στα Ανώγεια αλλά θα το δούμε στην πράξη. Ο Αετός είναι ένα δυνατό όνομα και έχουμε την στήριξη όλων των Φορέων από τα Ανώγεια “.

Για το νέο Δ.Σ της ομάδας 

“Έχουμε ένα δυνατό Δ.Σ με 18 ανθρώπους που έχουν την κατάρτιση και την ποιότητα να βοηθήσουν. Η φιλοσοφία μας είναι κοινή και η ομάδα θα πορευτεί με άλλη νοοτροπία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές. Γίνεται μία ανασύσταση λαϊκής βάσης. Πρώτη φορά ασχολούμαι ενεργά με την Διοίκηση αλλά θα υπάρχει βοήθεια από όλους για το κοινό καλό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook