Σούρσος: “Για… αλλού ξεκινήσαμε και αλλού φτάσαμε”

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Σούρσος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την “μάχη” της παραμονής στην φετινή Α1, τους λόγους της κακής πορείας της Κρουσανιώτικης ομάδας αλλά και την επόμενη μέρα της.

Ο ΠΑΟΚρουσωνά δίνει “μάχη” για την παραμονή στην Α1 και τα πάντα θα κριθούν στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Σούρσος, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την “μάχη” της παραμονής στην φετινή Α1, τους λόγους της κακής πορείας του ΠΑΟΚ αλλά και την επόμενη μέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Σούρσος στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την “μάχη” της παραμονής 

«Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Η χρονιά δεν πήγε καλά για μας, ειδικά στο ξεκίνημα. Τώρα υπάρχει άγχος γιατί πρέπει να σώσουμε την ομάδα. Μένουν 8 Τελικοί παραμονής. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς”.

Για τους λόγους της κακής πορείας του ΠΑΟΚ

“Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού φτάσαμε. Δεν είχαμε στόχο να παίζουμε την επιβίωσή μας αλλά να κοιτούσαμε για τις πρώτες θέσεις. Τελικά έγινε το αντίθετο. Έχουμε καλό ρόστερ, έμπειρους παίκτες και βαριά φανέλα. Τώρα πρέπει να βγάλουμε τα… κάστανα από την φωτιά. Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιξε και στο ξεκίνημα δεν πήγαμε καλά. Ίσως άργησε να δέσει η ομάδα.. Τώρα είμαστε μία δεμένη οικογένεια. Δεν θα εξετάσουμε τώρα αν έγιναν σωστές ή λάθος επιλογές. “Αργήσαμε” να πάρουμε μπρος και το “πληρώνουμε”.Δεν ξεχάσαμε την μπάλα που ξέραμε”.

Για την νίκη επί του Α.Ο.Τ (2-1) κα την συνέχεια

“Ήταν μία νίκη οξυγόνο που μας κρατάει ζωντανούς. Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Δεν υπήρχε “αύριο” για μας. Κάθε βαθμός είναι χρυσάφι και ελπίδα. Από δω και πέρα αν χάσεις βυθίζεσαι καθώς νικούν και οι αντίπαλοι και η “μάχη” δυναμώνει”. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα ματς και αγώνες… έξι βαθμών. Αν τα κερδίσουμε θα σωθούμε”.

Για τα συναισθήματά του ως αρχηγός του ΠΑΟΚ για την πορεία της ομάδας

“Με στενοχωρεί. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Υπάρχει ταλέντο και το χωριό μας στηρίζει. Τελικά ανατράπηκαν όλα και το χαμόγελο που ξεκινήσαμε την χρονιά, “πάγωσε”. Όμως αυτό μας “χαλυβδώνει” και τώρα θα μετρήσει η προσωπικότητα των παικτών και το όνομά του ΠΑΟΚ”.

Για την επόμενη μέρα

“Σκεφτόμαστε αισιόδοξα και ειλικρινά το πιστεύω οτι θα σωθούμε. Αν  δεν τα καταφέρουμε σίγουρα η κατάσταση θα δυσκολέψει. Θα υπάρξει απογοήτευση. Ο ΠΑΟΚ έχει το μέταλλο να πρωταγωνιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν και θα τον στηρίζουν γιατί τον αγαπάνε”.

Το μήνυμα του στους φίλους της ομάδας

“Ως αρχηγός τονίζω οτι θα σωθούμε και συνεχίζουμε με ψυχή και πάθος. Κάθε παίκτης ξέρει τι μερίδιο ευθύνης του αναλογεί. Μπορεί ο στόχος της παραμονής να είναι πρωτόγνωρος για τον ΠΑΟΚ αλλά θα δείξουμε σοβαρότητα και όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει θέληση και πίστη και αν έχουμε την υγεία μας θα τα καταφέρουμε”.

Για τον ίδιο

“Είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και τώρα επιστρέφω σιγά σιγά. Βρίσκω τα πατήματά μου και θα προσπαθήσω να δώσω το 100% των δυνάμεών μου”.

Για την φετινή Α1

“Περιμέναμε να είναι ανταγωνιστική ψηλά αλλά τελικά ο Γιούχτας απέδειξε οτι είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Στην ουρά γίνεται χαμός. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Δείτε τον βαθμολογικό πίνακα και θα καταλάβετε. Ακόμα και οι Ελπίδες πάλεψαν όλα τα ματς και θα μπορούσαν να είχαν περισσότερους βαθμούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook