“Πρωτοφανής η αγάπη του κόσμου στο Ηράκλειο”

Ο Νίκος Τζώρτζογλου μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το αίτημα της ΕΠΣΗ για να έρθει στο Ηράκλειο η Εθνική Ελλάδας και παράλληλα έκανε ιδιαίτερες αναφορές για τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια: «Αυτό που έχει δείξει η ιστορία και το παρελθόν είναι ότι όσα παιχνίδια έχει δώσει στο Ηράκλειο, έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάθε φορά που η Εθνική ομάδα αγωνίζεται στο Ηράκλειο, η αγάπη του κόσμου είναι πρωτοφανής. Και αυτό δεν συνέβη μόνο σε επίσημα παιχνίδια αλλά και σε φιλικά ακόμα».

Για το αν ευνοείται το Παγκρήτιο Στάδιο: «Οι προϋποθέσεις που απαιτεί η ΦΙΦΑ με έκαναν να στείλω την επιστολή στην ΕΠΟ και ζητάμε να διεξαχθούν στο Ηράκλειο ένα ή δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδα. Θα επιμένουμε σε αυτό το αίτημα, έχουμε την συγκατάθεση του Δήμου Ηρακλείου που είναι και ο ιδιοκτήτης του Παγκρητίου και από κοινού θα επιδιώξουμε μια μεγαλύτερη, προσωπική, επαφή με την Ομοσπονδία».

Για το αν υπήρξε απάντηση της ΕΠΟ στο αίτημα της ΕΠΣΗ: «Επίσημα δεν είχαμε ανταπόκριση, άλλωστε είναι και πολύ νωρίς όμως με δεδομένο ότι έχουμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας – έστω ανεπίσημα – ότι η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη, θέλουμε να αγωνιστεί σε όλη την περιφέρεια. Και βέβαια πρέπει να πάει εκεί, να έρθει και στο Ηράκλειο και σε όλη την περιφέρεια. Θεωρούμε ότι το Ηράκλειο με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις υποδομές που διαθέτει ότι είναι πιθανό για ένα ή δυο παιχνίδια να γίνουν στο Παγκρήτιο»

Για το μήνυμα που στάλθηκε στο παιχνίδι του Ιουνίου με την Ίντερ: «Πράγματι ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα παρά το γεγονός ότι δεν βόλευε η ημέρα και όμως ο κόσμος του Ηρακλείου έδωσε ένα δυνατό παρόν. Θα πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι η ΕΠΣΗ πήρε άριστα από τους παρατηρητές και τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ. Μας έδωσαν συγχαρητήρια και δεν το είπαν επειδή συνηθίζεται και ούτε το λέω για να ευλογήσω τα γένια μας αλλά γιατί ήταν ακόμα μια πετυχημένη διοργάνωση. Ακόμα και αυτό, είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα ότι με μεγαλύτερη επιμονή μπορούμε να ζητήσουμε τους αγώνες της εθνικής ομάδας».

Για το αν σκέφτεται ενδεχόμενο παρασκήνιο για την επιλογή της έδρας: «Σίγουρα, στην Ελλάδα είμαστε, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Έχουμε ως πρόσφατο παράδειγμα τον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που ενώ είχαμε πάρει το οκ από όλους τους αρμόδιους, λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του, χωρίς καμία ενημέρωση ο τελικός πήγε στον Βόλο. Εμείς δεν λέμε να μην πάει στο Βόλο γιατί βέβαια πρέπει να γίνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Όμως, όπως αποδείχθηκε, ο Βόλος δεν ήταν έτοιμος για να φιλοξενήσει τον τελικό και υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Δυστυχώς αυτό ήταν το αποτέλεσμα, επειδή δεν μέτρησαν οι πραγματικοί λόγοι με αποτέλεσμα να έχουμε έναν τελικό – έκτρωμα».

Για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ: «Αυτό που θα πω είναι ότι δεν θέλω να κρίνω ακόμα την διοίκηση της Ομοσπονδίας και δεν το θέλω γιατί πρέπει να δώσουμε χρόνο. Πιστεύω ότι ο χρόνος είναι σχετικά λίγος. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα. Θα πρέπει να τους δώσουμε χρόνο και δεν θέλω ακόμα να πω κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε μια εναλλαγή αλλά μια αλλαγή και ότι δεν θα έρθει ένας άλλος χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στους ανθρώπους που τους εμπιστευτήκαμε για να δούμε τι θα πράξουν».

Για τον ΟΦΗ: «Αγωνιστικά ο ΟΦΗ είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Νίκο Παπαδόπουλο που έχει αποδείξει ότι λειτουργεί σωστά. Ακούω και παρακολουθώ σαν φίλος του ΟΦΗ και ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ το τι συμβαίνει στην ομάδα. Σίγουρα, κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν και δεν ταιριάζουν. Είναι κρίμα γιατί ο άνθρωπος που ηγείται σήμερα είναι Ομιλίτης, αγαπάει τον ΟΦΗ, έχει βάλει αρκετά χρήματα όμως νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Να μην τον συνεπαίρνει ο ενθουσιασμός του και να μην κάνει πράγματα που βλάπτουν τον ΟΦΗ γιατί πρόκειται για ένα τεράστιο μέγεθος. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός αφού διοικεί την ομάδα. Πρέπει να προσέξει αυτό, δηλαδή αυτές τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που βγάζει και με δηλώσεις που κάνει, και ο σεβασμός που θα πρέπει να έχει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έβαλαν ένα πολύ σοβαρό ποσό. Χρειάζεται πολύ μεγάλη σύνεση. Αγωνιστικά και δεν το λέω μόνο εγώ όλοι θαυμάζουν τον ΟΦΗ. Κάποιοι από αυτούς μου είπαν για αυτό το αλλοπρόσαλλο που βγαίνει και δεν συνάδει με τον ΟΦΗ. Είναι κρίμα γιατί ο άνθρωπος που διοικεί τον ΟΦΗ είναι και Ομιλίτης και αγαπάει την ομάδα».

Για τον Εργοτέλη: «Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αυτόν τον άνθρωπο. Όμως ήρθε σε μια στιγμή που ο Εργοτέλης δεν μιλούσε για να παίξει στην Γ’ Εθνική αλλά μιλούσε για να παίξει στο τοπικό και το γνωρίζω καλά γιατί ήμουν στις συγκεντρώσεις. Όμως πρέπει να ειπωθεί ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που τον έφερε και αυτός είναι ο Γιώργος Βρέντζος. Όμως και πάλι, δυστυχώς, ήπιε το πικρό ποτήρι της αχαριστίας από ανθρώπους που είναι μέσα στην ομάδα. Ευτυχώς υπάρχει στον Ερασιτέχνη μια διοίκηση που είχε να περάσει πολλά χρόνια από τον Εργοτέλη. Θεωρώ ότι ο Εργοτέλης έχει μεγάλο μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο που ήρθε, που επένδυσε και με το πρόγραμμα που έχει και σε συνδυασμό με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη και τους λέω ξανά μπράβο για τον τρόπο που διοικεί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook