“Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο”

Με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη της ΕΠΣΗ τη Δευτέρα 21 Αυγούστου με δέκα σωματεία που έχουν πρόβλημα με τις οφειλές προς την ΕΠΟ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Γιάννης Σμαραγδάκης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Derby”.

Ο έμπειρος παράγοντας και γενικός γραμματέας πλέον της ΕΠΣΗ, έδωσε το παρών στην έκτακτη σύσκεψη της Δευτέρας, τονίζοντας πως “η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο”, μη αφήνοντας άλλα περιθώρια.

Ο κ.Σμαραγδάκης γνωστοποίησε και εξήγησε ποια ήταν η τελική απόφαση που πάρθηκε αναφέροντας πως “τα σωματεία αποδέχτηκαν την υπαγωγή τους στο άρθρο 7 του οικονομικού κανονισμού της ΕΠΟ για την εκχώρηση των μελλοντικών τους απολαβών, ώστε να γίνει ο διακανονισμός”.

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΗ υπογράμμισε οτι “είχαμε στείλει σχετικό αίτημα, όμως απάντηση δεν πήραμε. Τώρα με τις αλλαγές στην ΕΠΟ περιμένουμε μία διαφορετική στάση”.

Πάντως, στην ΕΠΣΗ είναι σχεδόν βέβαιοι πως θα λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με τον κ.Σμαραγδάκη να αναφέρει στο τέλος πως “περιμένουμε τα έγγραφα των ομάδων, με τα οποία θα εκχωρούν τα μελλοντικά τους έσοδα, να τα στείλουμε στην ΕΠΟ, μαζί με τα έγγραφα της ΕΠΣΗ, που θα εκχωρεί τα δικά της μελλοντικά έσοδα”.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΗ πάντως δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός πως οι ομάδες της ΕΠΣΗ δεν έχουν πάρει χρήματα εδώ και δέκα χρόνια, ενώ τόνισε πως η ΕΠΣΗ στάθηκε στο ύψος της για ακόμα μία φορά, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή ως λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook