Πως τα φέρνει η ζωή…

To 2015 στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” ο Ρούβας και η Δόξα Γαλιάς τέθηκαν αντιμέτωποι για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 ΕΠΣΗ. Δύο χρόνια μετά αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2 ΕΠΣΗ, στην οποία θα αγωνίζονται οριστικά τη νέα σεζόν.

Τη σεζόν 2014-2015 ο Ρούβας και η Δόξα Γαλιάς είχαν στόχο το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Αμφότεροι κατάφεραν να φτάσουν (με διαφορετικό τρόπο) στον τελικό του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς.

Οι δύο ομάδες είχαν επενδύσει πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο τελικός το απέδειξε, καθώς αμφότερες έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη κάποιου τέρματος αρκετές φορές. Μάλιστα, η Δόξα Γαλιάς είχε και χαμένο πέναλτι σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ρούβα νικητή με σκορ 1-0.

Πέρασαν δύο χρόνια, στα οποία και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα με τον Ρούβα, μάλιστα, να μην παίρνει καν μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ την περασμένη σεζόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του στην Α2 ΕΠΣΗ, στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά.

Η Δόξα Γαλιάς από την άλλη, δεν έκανε την καλύτερη δυνατή σεζόν πέρυσι και αποφάσισε να αλλάξει “πλεύση”, να δηλώσει συμμετοχή στην Α2 ΕΠΣΗ, παρά το γεγονός πως αγωνιστικά παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία, ενώ επίσης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα νεαρά παιδιά από την γύρω περιοχή.

Κοινό στοιχείο τω δύο ιστορικών σωματείων είναι η αλλαγή φιλοσοφίας τους σε σχέση με τη σεζόν 2014-2015, όπου δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και η στήριξη σε νεαρούς “ντόπιους” ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για την ανάδειξη του ταλέντου τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook