Τριήμερο φεστιβάλ από τον Τηγανίτη

Τριήμερο φεστιβάλ διοργανώνει ο Τηγανίτης από την Παρασκευή (23/6) μέχρι την Κυριακή (25/6) με ελεύθερη είσοδο και με ανακοίνωση του δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλείου “ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ” διοργανώνει το δεύτερο 3ήμερο φεστιβάλ του από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου. Το τριήμερο θα περιλαμβάνει πολιτικές εκδηλώσεις, μουσικές και φυσικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 23/06/2017
Εκδήλωση-Συζήτηση:  «Γιουγκοσλάβικο Οπαδικό Κίνημα. Το Πρελούδιο ενός Πολέμου».
Χώρος: Πολύκεντρο νεολαίας «Ανδρόγεω» (δίπλα στα ΚΕΠ)
Ώρα: 19:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας στη φρενίτιδα του μίσους και του πολέμου, μπορεί να περιγραφεί και ως η εξιστόρηση της ανάπτυξης της βίας στο γιουγκοσλάβικο αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Η βία αυτή μεταφέρθηκε από τα γήπεδα και τις κερκίδες στο πεδίο των εθνοτικών συγκρούσεων για να καταλήξει εν τέλει στα πεδία των μαχών και τις φρικαλεότητες του εμφύλιου πολέμου (1991-1995).
 Η τάση των οπαδών να διαδραματίζουν έναν πολιτικό ρόλο και να υποστηρίζουν κινήματα και ομάδες της άκρας δεξιάς, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του χουλιγκανισμού και της εθνικιστικής, ρατσιστικής και νεοφασιστικής ιδεολογίας. Η ιστορία δείχνει ότι οι ακροδεξιοί ηγέτες το γνωρίζουν αυτό και το εκμεταλλεύονται για να διεισδύσουν στις οπαδικές κοινότητες και να μετουσιώσουν την άμορφη και άναρχη οπαδική βία σε βία με πολιτική υπόσταση. 

Σάββατο 24/06/2017 

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 και Τουρνουά Μπάσκετ 3on3
Οι αγώνες θα διαρκούν 15 λεπτά και θα είναι νοκ αουτ. Μπορεί να συμμετάσχει όποιος-α επιθυμεί. Το τουρνουά πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει την αγάπη για τον αθλητισμό και την ανάγκη για αυτό-οργάνωση, επομένως γίνεται σαφές πως είμαστε αντίθετοι με ανταγωνιστικές συμπεριφορές.
Δηλώσεις συμμετοχής με e-mail στο [email protected] ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/tiganitis2015
Χώρος: Γήπεδο Μαρτινέγκο
Ώρα: 17:00

Κυριακή 25/06/2017

Κρητικό Γλέντι με τους: Γιώργη Μανωλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη, Γιώργη Σταυρακάκη(Νιδιώτη) και το Χαράλαμπο Παρασκάκη.   
Χώρος: Πάρκο Γεωργιάδη
Ώρα: 21:00 
Να συζητήσουμε, να παίξουμε, να πιούμε και να χορέψουμε για ένα αυτό-οργανωμένο αθλητισμό, κόντρα στην εμπορευματοποιησή του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook